24 Ιουν 2016

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για το Brexit - VIDEO

Χρειαζόμαστε άμεσα αλλαγή πορείας, νέο όραμα και νέο ξεκίνημα για την Ευρώπη

   «Χρειαζόμαστε άμεσα αλλαγή πορείας, βαθιές δημοκρατικές τομές στην Ευρώπη. Να υψώσουμε ένα φράγμα απέναντι στον ευρωσκεπτικισμό και την ακροδεξιά. Χρειαζόμαστε μια μεγάλη αντεπίθεση των προοδευτικών ευρωπαϊκών δυνάμεων»
   «Οφείλουμε να αναρωτηθούμε ποια είναι η αιτία της ευρωπαϊκής κρίσης; Ποιος ευθύνεται για τη διάδοση του εθνικισμού και της ακροδεξιάς; Το έλλειμμα δημοκρατίας, τα διχαστικά στερεότυπα είχαν ως αποτέλεσμα ένα βαθύ διχασμό», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του για το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος.



Αναλυτικότερα: 
   «Είναι αναμφισβήτητα μια δύσκολη ημέρα για την Ευρώπη. Το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ενοποίησης δέχτηκε σημαντικό πλήγμα. Η απόφαση του βρετανικού λαού είναι σεβαστή αλλά επιβεβαιώνει μια βαθιά πολιτική κρίση, κρίση ταυτότητας και στρατηγικής για την Ευρώπη», τόνισε πιο συγκεκριμένα ο Έλληνας πρωθυπουργός.
   Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «το βρετανικό δημοψήφισμα είτε θα είναι το ξυπνητήρι της αφύπνισης του υπνοβάτη που πορεύεται στο κενό είτε θα είναι η αρχή μιας πολύ επικίνδυνης και ολισθηρής πορείας για τους λαούς μας». Γι' αυτόν τον λόγο, σημείωσε, χρειαζόμαστε άμεσα αλλαγή πορείας, βαθιές δημοκρατικές και προοδευτικές τομές στην Ευρώπη, για να υψώσουμε ένα φράγμα απέναντι στον ευρωσκεπτικισμό και την ακροδεξιά. «Χρειαζόμαστε», τόνισε, «μια μεγάλη αντεπίθεση των προοδευτικών δυνάμεων για να σταματήσει η επέλαση της ακροδεξιάς και του ευρωσκεπτικισμού που βρήκε έδαφος στη λιτότητα».
   Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι αυτές τις μέρες αποδείχτηκε ότι ο υπεροπτικός και αλαζονικός λόγος των τεχνοκρατών όχι μόνο δεν συγκινεί αλλά εξοργίζει τους ευρωπαϊκούς λαούς, για να υπογραμμίσει πως γι' αυτόν το λόγο χρειαζόμαστε επειγόντως ένα νέο όραμα και ένα νέο ξεκίνημα για την Ενωμένη Ευρώπη. Όχι για λιγότερη Ευρώπη, συνέχισε, αλλά για μια καλύτερη Ευρώπη, κοινωνική και δημοκρατική όπου η πολιτική θα ξαναπάρει τα πρωτεία από τους τεχνοκράτες, όπου οι λαοί της θα έχουν τον κυρίαρχο λόγο. «Γι' αυτή την Ευρώπη αξίζει να αγωνιστούμε και να παλέψουμε γι το κοινό μας μέλλον», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.