8 Ιουν 2016

Τ' αγγειά γινήκαν θυμιατά και τα σκατά λιβάνι...

Ποιους εννοεί ο Μητσοτάκης;

   «Δεν θα επιτρέψω φωνές λαϊκισμού. Η Ν.Δ. είναι ένα μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα, που ενσωματώνει απόψεις. Ένα πράγμα όμως δεν θα ανεχθώ, τον λαϊκισμό και τον κρατισμό». Το είπε, μεταξύ πολλών άλλων, εξίσου σοβαρών, σε σοβαρή συνέντευξή του στον σοβαρό Πορτοσάλτε, του σοβαρού Σκάι, ο σοβαρός Μητσοτάκης.
   Δύο είναι βέβαια τα πράγματα που αναφέρονται ως μη ανεκτά στην εν λόγω φράση, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα. Το βασικό είναι ο αυστηρός τόνος, σε πρώτο πρόσωπο, που δείχνει ότι ο αρχηγός δεν παίζει. Την παίρνει πάνω του, να πούμε, την υπόθεση. "Δεν θα ανεχθώ"!!!
   Τι ακριβώς είναι ο κατά Μητσοτάκη κρατισμός και ποιος τον εκπροσωπεί μέσα στη Ν.Δ., αφού για το κόμμα του μιλάει ο αρχηγός, είναι άγνωστο. Όταν επισημανθούν και τιμωρηθούν οι ένοχοι, θα το μάθουμε. Για να πούμε την αλήθεια, υπάρχουν κάποια ερωτηματικά και για το τι ακριβώς είναι ο κατά Μητσοτάκη λαϊκισμός. Αλλά στο σημείο αυτό υπάρχει τουλάχιστον η εις άτοπον απαγωγή. Από το τι δεν είναι κατά Μητσοτάκη λαϊκισμός -και άρα τον ανέχεται!!!- μπορούμε να συναγάγουμε ορισμένα συμπεράσματα για το πώς πορεύεται η πολιτική του ισορροπία. Και σοβαρότητα.
   Λαϊκισμός κατά Μητσοτάκη δεν είναι, για παράδειγμα, να σηκώνεις τον κόσμο για εκλογές λίγους μήνες μετά τις εκλογές. Ούτε να ορίζεις γραμματέα του κόμματος τον τύπο που σήκωσε τον κόσμο με τις αθλιότητες για τη Νάντια και τους Παππά και Σπίρτζη και, όταν τα έντυπα που τον εφοδίασαν με τις πληροφορίες «επανόρθωσαν», αυτός να κάνει το παγώνι. Ούτε είναι λαϊκισμός να έχεις αντιπρόεδρο τον Άδωνι, ο οποίος -τελευταίο κατόρθωμα- σήκωσε τον κόσμο προχθές γιατί του Φίλη του πέφτουν πολλά τα φωνήεντα στην ελληνική γλώσσα και θέλει να κόψει μερικά.
   Λαϊκισμός δεν είναι, επίσης, να σηκώνεις τον κόσμο γιατί η κυβέρνηση βολεύει υπόπτως πολιτικούς ιδιοκτήτες off shore και όταν η σχετική διάταξη αλλάζει, να φεύγεις από τη Βουλή καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση τους ξεβολεύει υπόπτως. Όλα αυτά είναι σοβαρότητα, ευθύτητα, ειλικρίνεια. Αρετές που επιτρέπουν στον Μητσοτάκη να δηλώνει «δεν θα ανεχθώ»!!! Και να γράψει ιστορία κατά του λαϊκισμού με τον Άδωνι και τον Αυγενάκη. Ε, εδώ πάει το λαϊκίστικο, με το συμπάθιο κιόλας: Τ' αγγειά γινήκαν θυμιατά και τα σκατά λιβάνι...
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.