2 Ιουν 2016

Αναδείχθηκε ο ρόλος και η σημασία του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Αρταίων

Η λειτουργία του συνεχίζεται στη νέα προγραμματική περίοδο, αφού εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» 2014-2020 (ΕΣΠΑ)

   Τον απολογισμό των έως τώρα πεπραγμένων του έκανε το βράδυ της Τετάρτης σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα «Μακρυγιάννης» το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Αρταίων, σε μια εκδήλωση που αναδείχθηκε ο κομβικός ρόλος του Κέντρου στην άμβλυνση ενός πολύ σοβαρού κοινωνικού προβλήματος, στο οποίο, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, η Δημοτική Αρχή δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα.
   Το «παρών» έδωσε ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα κοινωνικής πολιτικής κ. Κώστας Πατήλας, ενώ η Προϊσταμένη του τμήματος Πρόνοιας του Δήμου Αρταίων κ. Σοφία Μωραΐτη παρουσίασε τη λειτουργία του Κέντρου και τους τομείς της δραστηριότητάς του.
   Το Κέντρο επιτελεί πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό η λειτουργία του συνεχίζεται στη νέα προγραμματική περίοδο, αφού εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» 2014-2020 (ΕΣΠΑ).
   Ομιλήτριες της εκδήλωσης ήταν η Παναγιώτα Καραβασίλη, Κοινωνική λειτουργός - Στέλεχος Κοινωνικής Στήριξης, η οποία μίλησε για το ρόλο του συμβούλου κοινωνικής στήριξης, ενώ παρουσίασε στατιστικά δεδομένα του Συμβουλευτικού Κέντρου, η Αλεξία Στασινού, Νομικός – Στέλεχος Νομικής Στήριξης, η οποία αναφέρθηκε στη σημασία της νομικής συμβουλευτικής και στο ρόλο του συμβούλου νομικής στήριξης και η Χαρά Γουρνάρη Χαρά Ψυχολόγος – Στέλεχος Ψυχολογικής Στήριξης, η οποία μίλησε για το ρόλο του συμβούλου ψυχολογικής στήριξης και ανάλυση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.