25 Ιουν 2016

Από την Κέρκυρα στους Παξούς θα επιχειρήσουν να πάνε κολυμπώντας αύριο, δύο κολυμβητές

Αγώνας δύο φίλων για να στηρί­ξουν την ίδρυση του σωματείου «Για τα παιδιά μας»

   Με σύμμαχο τον Ποσειδώνα, τις ευχές του κόσμου, το κουράγιο και την ψυχική δύναμη που διαθέτουν, θα επιχειρήσουν να πάνε, κολυμπώντας, αύριο Κυριακή, από τον Κάβο της Κέρκυρας έως την Λάκκα Παξών, μία απόσταση περίπου εννέα μιλίων, δύο κολυμβητές, ο παγκόσμιος πρωταθλητής της υπερμα­ραθώνιας κολύμβησης, Χάρης Θεοδόσης, γιος Παξινιάς, στο πλαίσιο της προετοι­μασίας του για να διασχίσει το στενό από την Ιρλανδία στη Σκωτία, τον λεγόμενο παγωμένο μαραθώνιο, μαζί με τον Γιάννη Σταύρο, εγγονό Παξινιάς, ερασιτέχνη κολυμβητή.
   Η προσπάθεια αυτή των δύο κολυμβητών δεν έχει ξαναεπιχειρηθεί, ενώ στο ενεργητικό του Χάρη Θεοδόση, έχει γραφεί η κολυμβητική πρωτιά του από την Ηγουμενίτσα στην Κέρκυρα, από την Αγγλία στη Γαλλία και από την Δανία στη Σουηδία, ενώ έχει πρωτεύσει σε παγκόσμιους αγώνες υπερμαραθώνιας κολύμβησης σε λίμνες της Ελβετίας, χωρίς στολή, σε χαμηλή θερμοκρασία και έχει έρθει 6ος, σε 24ωρο αγώνα, σε ανοικτή πισίνα, όπου οι αθλητές διαγωνίστηκαν στα πιο πολλά μέτρα.
   Η προσπάθεια όμως της Κυριακής έχει μία διαφορετική μορφή, καθώς δεν αφορά έναν αγώνα κολυμβητικής ικανότητας και διάκρισης, αλλά έναν αγώνα δύο φίλων για να στηρί­ξουν την ίδρυση του σωματείου «Για τα παιδιά μας».
   Το σωματείο ξεκίνησε άτυπα, από τη δημιουργία μιας ομάδας μέσου κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο, με την στήριξη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Κέρκυρας, όταν Κερκυραίοι πολίτες, είχαν καλέσει σε δράση τους συμπολίτες τους και είχαν σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το νοσοκομείο, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015.
   Το πρώτο αυτό εγχείρημα του διάπλου Κέρκυρα - Πα­ξοί γίνεται την Κυριακή, με αφορμή τα γενέθλια ενός μεγάλου Παξινού ποδηλά­τη, ολυμπιονίκη, πρωταθλητή των special olympics, Ντίνου Αρβανιτάκη, ο οποίος κατάφερε να πρωτεύσει στην Κύ­προ στους διεθνείς αγώνες με την Εθνική Ομάδα, καθώς επίσης, να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο ειδικό γυμνάσιο και να πάρει το πτυχίο του κάνοντας όλους τους Κερκυραίους, αλλά και όλους τους Έλληνες πολύ υπερήφανους.
   Οι δύο κολυμβητές θα ξεκινήσουν από τον Ασπρόκαβο της Κέρκυρας στις 11:00 το πρωί και αναμένεται να φτάσουν στη Λάκκα των Παξών έως τις 9:00 το βράδυ.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.