28 Ιουν 2016

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Δευτέρα 27/6)

Αν οι ειδήσεις είναι καλές, δεν έχουν θέση στα ελληνικά κανάλια

   Στα δελτία, όπως ήταν αναμενόμενο, κυριάρχησαν το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ισπανία και ο απόηχος του δημοψηφίσματος στη Βρετανία, αλλά και οι πυρκαγιές στα Δερβενοχώρια.


   Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...

«Επανένταξη σε μια ζωή χωρίς ουσίες και έγκλημα»: Στη Βουλή το ν/σ για την απεξάρτηση κρατουμένων
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις οι οποίες αφορούν τη λειτουργία στις φυλακές θεραπευτικών προγραμμάτων για τους εξαρτημένους από ναρκωτικά, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στο χώρο της Θεραπευτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ Προμηθέας στις φυλακές Διαβατών. (αναλυτικά)

Χρ. Σπίρτζης: Περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ η εξοικονόμηση από τις συμβάσεις στα δημόσια έργα
Ο αναπληρωτής υπουργός υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, απαρίθμησε μιλώντας στην εκπομπή «Η οικονομία στο Κόκκινο» με τον Στάθη Σχινά, τα μεγάλα δημόσια έργα που θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2017 και τα οποία είχαν «παγώσει» από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ ανακοίνωσε πως εντός μηνών θα ενταχθούν και νέα έργα, όπως η ολοκλήρωση της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, η έναρξη των εργασιών για το Μετρό της Θεσσαλονίκης, αλλά και η δημιουργία σιδηροδρομικού δικτύου. (αναλυτικά)


Δικαστική απόφαση-καταπέλτης για το σκάνδαλο με τις σήραγγες της Εγνατίας
Απόφαση-καταπέλτης του πολιτικού εφετείου Δυτικής Μακεδονίας ξεδιπλώνει όλες τις σελίδες του πρωτοφανούς σκανδάλου με την κατασκευή σηράγγων στην Εγνατία οδό. Το δικαστήριο κλήθηκε να αποφασίσει επί προσφυγών που κατέθεσε η κατασκευάστρια εταιρεία ΑΤΤΙΚΑΤ, που διεκδικούσε ποσό υπερκοστολογήσεων ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία ήδη είχε εισπράξει! Το εφετείο απέρριψε όλες τις προσφυγές ως κατ’ ουσίαν αβάσιμες και με την απόφαση ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή των χρημάτων που ζημίωσαν τα ταμεία της Εγνατίας Οδού ΑΕ. (αναλυτικά)

ΤτΕ: Αυξήθηκαν οι καταθέσεις στις τράπεζες το Μάιο
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, οι καταθέσεις στα τέλη Μαΐου διαμορφώθηκαν στα 121,7 δισ. ευρώ, από 121,4 δισ. ευρώ στα τέλη Απριλίου, μια αύξηση της τάξεως των 300 εκατ. ευρώ. (αναλυτικά)

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,282 δισ. ευρώ το πεντάμηνο του έτους
Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,282 δισ. ευρώ εμφάνισε ο προϋπολογισμός το Α' πεντάμηνο του έτους, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. (αναλυτικά)

Σταδιακή αντικατάσταση του απαρχαιωμένου στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών προανήγγειλε ο Ν. Τόσκας
Σε σταδιακή αντικατάσταση του απαρχαιωμένου στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών με δανεισμό, χρηματοδοτική μίσθωση (leasing), αλλά και με ενοικίαση σε συνεργασία με άλλες χώρες, θα προχωρήσει η κυβέρνηση, ανέφερε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη. (αναλυτικά)

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή δίκη για τον ξυλοδαρμό μελών της Ν. Συνασπισμού από αστυνομικές δυνάμεις το 2010
Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου να αθωώσει "λόγω αμφιβολιών" τον επικεφαλής της αστυνομικής διμοιρίας που κατηγορείτο ως ηθικός αυτουργός της επίθεσης η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον ξυλοδαρμό του Νάσου Ηλιόπουλου, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην γραμματέα της Νεολαίας Συνασπισμού και του Λεωνίδα Καπουτσή, μέλους της Νεολαίας Συνασπισμού, δεν συνιστά κεραυνό εν αιθρία.
Η τακτική της Ελληνικής Αστυνομίας να μην ολοκληρώνει τις διαδικασίες των Ένορκων Διοικητικών Εξετάσεων ή να φροντίζει να αποκρύπτει επιμελώς κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία που αφορούν σε υποθέσεις βιαιοπραγίας αστυνομικών οργάνων είναι συνήθης. 
Η συγκεκριμένη απόφαση αναδεικνύει επίσης την κουλτούρα ανοχής και συγκάλυψης τέτοιων περιστατικών. Από την πλευρά μας, ξεκαθαρίζουμε πως θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας στον αγώνα για τον εκδημοκρατισμό των Σωμάτων Ασφαλείας και τη θωράκιση της Δικαιοσύνης. (αναλυτικά)


Με τροπολογία του υπ. Εργασίας: Καταβολή αποζημιώσεων σε εργαζόμενους Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας
Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ρυθμίζονται  διοικητικές παραλείψεις και γραφειοκρατικά προβλήματα που εκκρεμούσαν από το 2012 και παρεμπόδιζαν την καταβολή αποζημιώσεων σε εργαζόμενους για εργασία εξαιρέσιμων ημερών, νυχτερινών ωρών, εργασία προς συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου, κάλυψη εκτάκτων ή εποχιακών υπηρεσιακών αναγκών. (αναλυτικά)

Εγκύκλιος για την έκπτωση φόρου στους γονείς με εξαρτώμενα τέκνα

Συγκεκριμένα, ορίζονται τα νέα ποσά, τα οποία, ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων του φορολογουμένου, μειώνουν τον φόρο που προκύπτει. Σημειώνεται ότι η εγκύκλιος ισχύει και για το σύμφωνο συμβίωσης. (αναλυτικά)

Τέλος οι εργολάβοι καθαριότητας στο νοσοκομείο της Ξάνθης - Προκήρυξη για 56 θέσεις


Στο πλαίσιο της πολιτικής που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο Υγείας προσαρμόζεται το νοσοκομείο Ξάνθης απομακρύνοντας τους εργολάβους και προκηρύσσοντας 56 θέσεις εργασίας στην καθαριότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.