2 Ιουν 2016

Μείωση 15% στα τιμολόγια της ΔΕΗ, από την 1η Ιουλίου, για τους συνεπείς καταναλωτές

- Είδες η ΔΕΗ;
- Η επιβράβευση της συνέπειας πρέπει να περάσει παντού

   Μείωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 15% για τους συνεπείς καταναλωτές, οικιακούς κι επαγγελματίες, προανήγγειλε ο Μ. Παναγιωτάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ. Ο Μ. Παναγιωτάκης επισήμανε ότι η σχετική εισήγηση θα γίνει κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ την ερχόμενη Τετάρτη, με στόχο η μείωση να ισχύσει από την 1η Ιούλη.
   Σύμφωνα με τον Μ. Παναγιωτάκη η ρύθμιση θα αφορά τους συνεπείς καταναλωτές, τόσο αυτούς που πληρώνουν έγκαιρα τους λογαριασμούς τους, όσο κι αυτούς που τηρούν τους διακανονισμούς που έχουν κάνει με την ΔΕΗ. Μάλιστα, εκτίμησε ότι η έκπτωση του 15% θα αποτελέσει κίνητρο ώστε περισσότεροι καταναλωτές να προσέλθουν ώστε να κάνουν διακανονισμό για τις οφειλές τους.
   Σε μια κοινωνία που επί δεκαετίες έβλεπε από τη μία πλευρά το πέπλο της ασυλίας να καλύπτει τους φοροφυγάδες και όσους ήταν ασυνεπείς με το κράτος και από την άλλη, να μην υπάρχει καμία επιβράβευση στους συνεπείς, η κίνηση της ΔΕΗ να μειώσει το τιμολόγιο έως και 15%, σε όσους είναι εντάξει στις πληρωμές τους, είναι η καλή είδηση της ημέρας.
   Όχι μόνο γιατί σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς θα πληρώνουμε λιγότερο, αλλά κυρίως επειδή είναι η πρώτη φορά που θα επιβραβευτούν αυτοί που πρέπει.
   Αυτοί που πλήρωναν κανονικά τους λογαριασμούς, και όλοι ξέρουμε ότι αυτό γινόταν με πάρα πολύ μεγάλη δυσκολία, αλλά και όσοι είναι συνεπείς στον διακανονισμό που είχαν κάνει με τη ΔΕΗ και με ακόμη μεγαλύτερη δυσκολία εκπλήρωναν τις υποχρεώσεις τους.
   Η κίνηση αυτή σπάει τον ανήθικο κανόνα της ατιμωρησίας που είχαν επιβάλει τα δύο μεγάλα κόμματα επί δεκαετίες αλλοιώνοντας το DNA της ελληνικής κοινωνίας.
   Γιατί, πίσω από τα συνήθη υποζύγια (μισθωτούς, συνταξιούχους και γενικά όσους δεν είχαν "μαύρα" εισοδήματα) κρύβονταν, ελέω των τότε κυβερνόντων, οι εκ πεποιθήσεως μπαταχτσήδες, χρησιμοποιώντας τους ως ανθρώπινη ασπίδα.
   Ο κανόνας της επιβράβευσης της συνέπειας όμως πρέπει να περάσει παντού. Από τη φορολογία έως συνολικά τον τρόπο που λειτουργεί η Δημόσια Διοίκηση.
   Τα κίνητρα πρέπει να πολλαπλασιαστούν, γιατί μόνο έτσι μπορεί να εμπεδωθεί μια νέα πραγματικότητα στην οποία πρέπει να υπάρχει έτσι κι αλλιώς ένα δίχτυ αλληλεγγύης και ασφάλειας στους ανήμπορους, τους φτωχούς και σε όλες τις ευπαθείς ομάδες.
   Δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτό οι κατά τεκμήριο εύποροι να εμφανίζουν εισοδήματα κάτω του αφορολόγητου ορίου, οι φτωχοί και οι άνεργοι να βρίσκονται στην ίδια κατηγορία με τον φοροφυγά. Αυτός πλέον πρέπει να μπει στο επίκεντρο της κοινωνικής διαφάνειας. Πρέπει να αποκαλυφθεί και να πληρώσει αυτά που του αντιστοιχούν.
   Γιατί, όλο αυτό το διάστημα, χωρίς να πληρώνει, απολάμβανε όλα τα προνόμια που είχε θεσπίσει η πολιτεία για τους οικονομικά αδύναμους, μειώνοντας ταυτοχρόνως το κοινωνικό εισόδημα από αυτούς που το είχαν ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.