25 Μαΐ 2016

Ομαλά εξελίσσεται η εκκένωση της Ειδομένης και η μεταφορά των προσφύγων σε οργανωμένες δομές ανοιχτής φιλοξενίας

Πάνω από 2000 άτομα μεταφέρθηκαν χθες, η δεύτερη φάση ξεκίνησε σήμερα


   Ολοκληρώθηκε με απόλυτη ομαλότητα, χθες, Τρίτη 24 Μαΐου, αργά το απόγευμα, η πρώτη φάση της μετεγκατάστασης των προσφύγων και μεταναστών από τη περιοχή της Ειδομένης σε οργανωμένες δομές ανοιχτής φιλοξενίας.
   Ειδικότερα, από χθες το πρωί, 2.031 άτομα και συγκεκριμένα 662 Σύροι, 1.273 Κούρδοι και 96 Γιαζίντι μετακινήθηκαν με 42 λεωφορεία σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας, σε πρώην βιομηχανικές εγκαταστάσεις του νομού Θεσσαλονίκης (Σίνδο, Καλοχώρι, Ωραιόκαστρο, Δερβένι), όπως, επίσης, σε οργανωμένες δομές στο Βαγιοχώρι Βόλβης, στη Ν. Καβάλα Κιλκίς και στην Πέτρα Ολύμπου.
   Με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζεται σήμερα, Τετάρτη 25 Μαΐου, από το πρωί.η επιχείρηση μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών από τον άτυπο καταυλισμό της Ειδομένης σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα.
   Η διαδικασία εξελίσσεται μέχρι στιγμής ομαλά και σύμφωνα με τον σχεδιασμό. Αναμένεται δε να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, μέχρι να αδειάσει πλήρως η Ειδομένη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.