29 Νοε 2015

Τέλος στην ασυλία των θαλασσοδανείων με την κατάργηση της αμαρτωλής διάταξης

- Παπαγγελόπουλος: Δεν θα ανεχθούμε δικαστικά πραξικοπήματα
- Φωτογράφισε τον Βενιζέλο
- Οι τράπεζες θα επιδιώξουν την είσπραξη των απαιτήσεων από αυτά τα δάνεια, αλλιώς θα διωχθούν για απιστία

   Σαφή προειδοποίηση ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί δικαστικά πραξικοπήματα έστειλε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Μάλιστα, λίγο αργότερα είπε στους δημοσιογράφους ότι την επόμενη φορά που θα μιλήσει στη Βουλή, θα αποκαλύψει και τα ονόματα όσων συμμετέχουν σ' αυτά!
   Η καταγγελία Παπαγγελόπουλου έγινε κατά τη συζήτηση ερώτησης του χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη με θέμα τη διαφθορά και με αφορμή την τροπολογία Τσουμάνη, Σταμενίτη, Χριστογιάννη που έδωσε ασυλία στους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια και τα δάνεια των κομμάτων. "Επειδή κάτι ακούγεται για δικαστικά πραξικοπήματα, πρέπει να ξέρετε ότι η σημερινή κυβέρνηση ούτε νομοθετικές πρωτοβουλίες σαν κι αυτές που συζητήσαμε πριν ούτε δικαστικά πραξικοπήματα θα ανεχθεί" τόνισε ο Δ. Παπαγγελόπουλος και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση "έχει τη θέληση να δώσει τέλος στην ασυλία που υπάρχει".
   Ως εμπνευστή της διάταξης ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης φωτογράφισε τον Ευάγγελο Βενιζέλο. "Είναι αυτοί που κατέθεσαν και αυτοί που ψήφισαν την τροπολογία της διάταξης αυτής, όταν ο έντιμος και αδάμαστος εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης άρχισε να διερευνά αυτά τα δάνεια. Είναι αυτοί που στη συνέχεια φρόντισαν να εξουδετερώσουν και τον Γρηγόρη Πεπόνη και τον συνάδελφό του, τον Σπύρο Μουζακίτη" είπε.
   Όσον αφορά την τύχη της σκανδαλώδους τροπολογίας, ο Δ. Παπαγγελόπουλος είπε ότι "είναι αντισυνταγματική γιατί στο άρθρο 47 παράγραφος 4 του Συντάγματος ρητά ορίζεται ότι αμνηστία για κοινά εγκλήματα δεν παρέχεται ούτε με νόμο". "Είμαι βέβαιος ότι οι αρμόδιοι εισαγγελείς θα αναλάβουν τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε τα αρμόδια δικαστήρια να διαπιστώσουν την αντισυνταγματικότητα της διάταξης αυτής" πρόσθεσε.
Συνεννόηση για την κατάργηση της διάταξης
   Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι έχει συνεννοηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο ώστε να καταργηθεί άμεσα η διάταξη αυτή, αλλά επισήμανε πως "η κατάργηση της διάταξης από μόνη της δεν επιτρέπει την τιμωρία των υπαιτίων, γιατί αναδρομική ισχύς δεν μπορεί να υπάρξει". Προειδοποίησε ακόμη ο Δ. Παπαγγελόπουλος ότι οι τράπεζες "θα επιδιώξουν την είσπραξη των απαιτήσεων από τα δάνεια αυτά", αλλιώς θα διωχθούν για απιστία.
   Ο Δ. Παπαγγελόπουλος είπε ότι από τις 247 εντολές ελέγχου για υποθέσεις διαφθοράς που είχε δώσει ο Π. Νικολούδης, 21 υποθέσεις παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα, για 85 επίκειται το πέρας του ελέγχου, ενώ σε 12 ολοκληρώθηκε και θα διαβιβαστούν στον εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.