24 Νοε 2015

25 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας των Γυναικών και στην Άρτα

- Ενημερωτική δράση στην κεντρική πλατεία από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών
- Σοκαριστικά τα στοιχεία: 1 στις 3 γυναίκες θύμα βίας και 1 στις 5 θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού

   Η 25η Νοεμβρίου έχει, από το 1999, ορισθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Η Βία κατά των Γυναικών πρόκειται για ένα πρόβλημα που διαπερνά όλους τους πολιτισμούς, όλες τις χώρες, όλες τις κοινωνίες ανεξάρτητα από έθιμα ή παραδόσεις, κοινωνική τάξη, μόρφωση, επίπεδο υγείας κλπ. Αναγνωρίζεται πλέον ως έγκλημα με άμεσες κι έμμεσες επιπτώσεις τόσο για τις γυναίκες θύματα, όσο και για τη κοινωνία στο σύνολό της.
   Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Αρταίων θα πραγματοποιήσει ενημερωτική δράση και διανομή υλικού, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ -13:00 μ.μ. στην οδό Σκουφά, μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου.
   Η Βία κατά των γυναικών αποτελεί επαίσχυντη μορφή παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βρίσκεται σε όλα τα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα.
   Τα στοιχεία είναι σοκαριστικά: Μία στις 3 Γυναίκες θα πέσει θύμα βίας κάποια στιγμή στη ζωή της και μια στις 5 γυναίκες κάποια στιγμή θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού.
   Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνούν με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Αρταίων, στη διεύθυνση:Τζαβέλλα 24 Άρτα – Τηλ: 2681077400 – mail: womenaid@arta.gr – Blog: womenaidarta.blogspot.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.