3 Αυγ 2015

Πρώτη φορά Αριστερά! Να μην χαθεί άλλος χρόνος! Να εστιάσουμε σε αυτά που μπορούμε, που θέλουμε, που πρέπει!

Ο κόσμος δεν μας διάλεξε για να του πούμε το παραμυθάκι της σταχτοπούτας. Μας εμπιστεύτηκε, εμάς, που δεν βάλαμε το χέρι στο μέλι, να νοικοκυρέψουμε αυτό τον τόπο, να κόψουμε τις μίζες και τα γρηγορόσημα

Είναι τόσο απλό… (Με νωπή την μνήμη από την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ)
   Να φροντίσουμε να εστιάσουν όλα τα σφυριά της κυβέρνησης, του κόμματος, της τοπικής αυτοδιοίκησης σε αυτό που έχει ανάγκη ο κόσμος. Δηλαδή σε έργο με αποτέλεσμα. Με αποτέλεσμα πολλαπλασιαστική επίδραση στην ψυχολογία των ανθρώπων αλλά κυρίως στην ζωή των ανθρώπων.
   Επειδή μου αρέσουν τα σενάρια…. ας απλώσουμε μερικά…
   Η τουριστική σεζόν να φροντίσουμε να μην πάει χαμένη. Πρώτον να κάνουμε ότι μπορούμε να επιμηκυνθεί η σεζόν αλλά και να βάλει η κυβέρνηση κίνητρα της τελευταίας στιγμής. Η εισπραξιμότητα φόρων πρέπει να χει στόχους. Η αποτελεσματικότητα των δημοσίων υπαλλήλων που εμπλέκονται σε αυτή την κατεύθυνση να ναι μετρήσιμη, ελέγξιμη, αλλά και βραβεύσιμη.
   Οι καταστηματάρχες, μαγαζάτορες θα πρέπει να επιδιώξουν σέρβις και ποιότητα ώστε να επιβραβευτούν με το 10 το καλό της κρατικής ρήτρας ποιότητας (εννοείται ότι πρέπει να εξαγγελθεί και να υλοποιηθεί τέτοιος μηχανισμός αξιολόγησης). Να δημιουργηθεί πανελλαδικός εθελοντικός μηχανισμός αξιολόγησης τουριστικού προϊόντος στην κατηγορία value for money (Χρήματα προς παρεχόμενη υπηρεσία). Να μπουν κίνητρα για χειμερινό τουρισμό ιστορικού περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Το ίδιο στην τοπική αυτοδιοίκηση. Μέχρι να αντικαταστήσουμε τον Καλλικράτη να δούμε τι μπορούμε να αλλάζουμε κάθε μέρα κάθε μήνα για την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Θέσεις εργασίας…. πως; πότε; με τι κεφάλαια; με τι πρόγραμμα;
   Για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά για το εργοστάσιο ζάχαρης για τις προϋποθέσεις προδιαγραφές για κοινωνική οικονομία. Με αλλαγή του νομικού πλαισίου να μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες η τοπική αυτοδιοίκηση για νέους για γυναίκες για παραδοσιακά επαγγέλματα για νέες τεχνολογίες για ανανεώσιμες μορφές ενέργειας. Να μην εξαγγείλουμε για άλλη μια φορά θέσεις εργασίας αλλά να μπορούμε να κάνουμε απολογισμό στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (π.χ νοσοκόμοι, εντατικές χειρουργεία, θέσεις γιατρών στην άγονη γραμμή)
   Πρόγραμμα ενίσχυσης της ελληνικής αγροτικής παραγωγής με τρεις πυλώνες.
   Να δούμε τι ρόλο μπορούν να παίξουν οι εθνικοτοπικοί σύλλογοι, οι δομές χωρίς μεσάζοντες και η τοπική αυτοδιοίκηση με θεσμοθέτηση συμβολαίων προώθησης προϊόντων.
   Σχολικός αθλητισμός. Ήρθε η ώρα για Ολυμπιάδα ευρωπαϊκού σχολικού αθλητισμού στα ομαδικά αθλήματα.
   Πολιτισμός. Ο Δίας ξανακλέβει την Ευρώπη. Οργάνωση ιδεολογικής αντεπίθεσης μέσω του Υπουργείου πολιτισμού και των περιφερειών
   Αγροτική παραγωγή. Συναγερμός για την επάρκεια ελληνικών προϊόντων για προώθηση στήριξη αγροτών, καινοτομιών.
   Να καταφέρουμε να πούμε στους ποσοτικούς δείκτες ότι το αγροτικό εισόδημα αυξήθηκε στο ΑΕΠ κατά έστω 0,5% αλλά στην προοπτική πενταετίας χτίσαμε θέσεις.
   Και στο τέλος της σεζόν της πυροπροστασίας να μπορούμε να πούμε ότι τα καταφέραμε να μην καούμε με την βοήθεια των εθελοντών του στρατού των ευρωπαϊκών συμμάχων της τοπικής αυτοδιοίκησης
   Και με βάση την θετική εμπειρία να πούμε αφού πούμε μπράβο στους παραπάνω να βάλουμε στόχους υλοποιήσιμους για τις χειμωνιάτικες πλημμύρες.
   Και κοντά σε όλα αυτά οι νομαρχιακές να απλώσουν ξανά τα σχέδια στο τραπέζι για αναπτυξιακή πρόταση δηλαδή διαχείριση υδάτινων πόρων, απορριμάτων για θέσεις εργασίας, συνεταιρισμούς, βελτίωση των πόλεων προγράμματα υγείας παιδείας πολιτισμού αστική κινητικότητα κλπ
   Και εδώ σε όλα αυτά υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό.
   Ας αναμετρηθούμε σύντροφοι με τον χρόνο που πιέζει και την ιστορία που μας βιντεοσκοπεί!
   Ας χρησιμοποιήσουμε όλους τους κατάλληλους ενδιαφερόμενους και κυρίως έχοντες πάθος ανθρώπους να κάνουν έργο να γράψουν ιστορία.

Ναι πρώτη φορά αριστερά!
   Και κοντά σε αυτά τα μικρά και ανθρώπινα όπως το να χουν τα παιδιά δασκάλους στα σχολεία μπορούμε να αντέξουμε και στα μεγαλεπήβολα ερωτήματά για το χρέος για τις εμπροσθοβαρείς ρευστοποιήσεις του πακέτου Γιούνκερ για τα μέτρα τα αντιυφεσιακά που πρέπει να πάρουμε κόντρα στη συμφωνία που είναι θηλιά στο λαιμό μας για επιτυχίες και αποτυχίες στην πολιτική διαπραγμάτευση και άλλα πιο περίπλοκα. Και το κόμμα. Οι συνιστώσες. Τα διαφορετικά πλάνα;
   Άμα σκεφτείς όλα τα προηγούμενα τα ανθρώπινα θα βάλουμε όλοι στη σωστή διάσταση τα εγκεφαλικά τα ιδεολογικά τις εμμονές για την θεωρία και την στρατηγική.
   Γιατί πρώτη φορά αριστερά! Και ο κόσμος δεν μας διάλεξε για να του πούμε το παραμυθάκι της σταχτοπούτας. Μας εμπιστεύτηκε, εμάς, που δεν βάλαμε το χέρι στο μέλι, να νοικοκυρέψουμε αυτό τον τόπο, να κόψουμε τις μίζες και τα γρηγορόσημα. Και η μικρή αλλά σημαντική εμπειρία από τις περιφέρειες που άλλαξαν ρότα χάρις στους περιφερειάρχες του ΣΥΡΙΖΑ από τους δήμους που το άγρυπνο μάτι μας είτε σαν διοίκηση είτε σαν αντιπολίτευση βοήθησε να πεταχτεί έξω η μίζα η αρπαχτή και η κακοδιαχείριση, έχει πείσει τον κόσμο ότι η κυβέρνηση πρέπει να πετύχει.
   Και αυτό θα ναι το καλύτερο όπλο το υπερόπλο θα λέγαμε και στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις.
   Όχι τώρα μόνο για την συμφωνία αλλά και το τι Ευρώπη εμείς θέλουμε αύριο.
   Τότε στην κυριολεξία θα μπορούμε να πούμε ότι κομίζουμε «Γλαύκα» όχι «ες Αθήνας» αλλά στην Ευρώπη.
   (Και με νωπή την μνήμη του υπερβολικού ενδιαφέροντος του πάθους και του πόσο και πόσοι αφιερώσαμε χρόνο και μελάνι για το αδιαμφισβήτητο της προσωπικής η συλλογικής αλήθειας ας αφιερώσουμε έστω λίγο απ αυτό τον «ενθουσιασμό» και σε όλα τα παραπάνω ή και σε άλλα που η καθημερινότητα των ανθρώπων μας καλεί να «υπερασπιστούμε»).

γράφει στο ideologio.gr o Θοδωρής Σπηλιόπουλος
μέλος της Γραμματείας Ν.Ε Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, 
επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Πολίτες σε Δράση Χαΐδαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.