7 Μαρ 2015

Αναζητώντας το... Άγιο Δισκοπότηρο στο Επιμελητήριο Άρτας!!! - VIDEO

Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις... δεν είναι συμπτωματική!!!

   Έφθασε στο inbox η πρόσκληση από τα παιδιά της Κινηματογραφικής Ομάδας Άρτας για την προβολή της ταινίας "Monty Python and the Holy Grail" (στην Ελλάδα κυκλοφόρησε με τον τίτλο "Οι Ιππότες της Ελεεινής Τραπέζης") των Monty Python. Η προβολή θα γίνει στις 8 το βράδυ του Σαββάτου 7 Μάρτη, στην αίθουσα του Επιμελητήριου Άρτας και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
   Η ευφυέστατη ομάδα των Monty Python (Graham Chapman, Eric Idle, Terry Gilliam), Terry Jones, John Cleese, Michael Palin), στην πιο ξεκαρδιστική τους, μεγάλου μήκους ταινία, το Holy Grail (Άγιο Δισκοπότηρο), ανέλαβε να κατακρεουργήσει τον θρύλο του Βασιλιά Αρθούρου και των Ιπποτών της Στρογγυλής (Ελεεινής) Τραπέζης, στην αναζήτησή τους για το Άγιο Δισκοπότηρο. Και τα κατάφερε.
   Δεν είναι όμως οι μόνοι. Πολλοί ιππότες σε στρογγυλά και ενίοτε σε ελεεινά τραπέζια, έχουν αναλάβει να αναζητήσουν και να κατακτήσουν έναν μεγάλο στόχο, επ' ωφελεία, υποτίθεται, του συνόλου, της ευρύτερης ομάδας, ένα, επιτρέψτε μου τον παραλληλισμό, Άγιο Δισκοπότηρο.
   Για κάποιους, όμως, απ' αυτούς, το Άγιο Δισκοπότηρο ήταν το πρόσχημα. Η πραγματική στόχευση και η αναζήτηση ήταν εστιασμένη στην προσωπική ανέλιξη, στην κατάκτηση προσωπικών κορυφών, ύψους λόφου.
   Δυστυχώς, τα όσα διαδραματίζονται στο κτίριο που θα προβληθούν "Οι Ιππότες της Ελεεινής Τραπέζης", τα όσα αποκαλύπτονται σε συνεντεύξεις Τύπου, οι ψίθυροι που πλέον γίνονται κραυγές, φανερώνουν το πλήρες αδιέξοδο, το τέλμα στο οποίο βρίσκεται ένας θεσμός που είχε όλες τις προϋποθέσεις να προωθήσει το καλώς εννοούμενο επιχειρείν. Και όχι την επιχείρηση κατάληψης βουλευτικού θώκου.
   Μιας και αναφέρθηκα όμως στο τέλμα, να ξαναγυρίσω στην αξεπέραστη ταινία των Monty Python και στην σκηνή, όπου οι ιππότες, βουτηγμένοι στον βούρκο μέχρι τον λαιμό, αναλύουν το μαρξιστικό και το αναρχικό μοντέλο.
   Και να δείτε τι παράξενους συνειρμούς κάνει το μυαλό του ανθρώπου. Μόλις θυμήθηκα ότι η Κινηματογραφική Ομάδα Άρτας είχε ξεκινήσει τις προβολές, στην αρχή της σεζόν, στην αίθουσα του κτιρίου που υποτίθεται πως στεγάζει τον εργατικό κόσμο της Άρτας.
   Ώσπου, αποφάσισε να προβάλει την ταινία "Good bye Lenin!" του Βόλφγκανγκ Μπέκερ. Τότε λειτούργησαν τα αντανακλαστικά του στρειδιού και τους είπαν "Good bye Κινηματογραφική Ομάδα Άρτας".
   Και τα παιδιά, που είναι ιππότες στρογγυλής και όχι ελεεινής τραπέζης, βγήκαν τότε προς αναζήτηση του Άγιου Δισκοπότηρου, που γι αυτούς ήταν η εύρεση αίθουσας, όπου θα μπορούσαν να προβάλουν ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου, με ελεύθερη είσοδο για το Αρτινό κοινό. Την βρήκαν στο Επιμελητήριο. Τουλάχιστον, μέχρι να αποφασίσουν να προβάλουν την ταινία "Ο Θάνατος του Εμποράκου"...
γράφει ο Γρηγόρης Τατσιόπουλος στο artinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.