8 Νοε 2014

Πάρτε τα... μόριά μου!!!

Πρέπει να 'σαι πολύ... λέρα για να κυβερνάς γαλέρα!!!

   «O tempora! O μόρια!!!»Το είδαμε κι αυτό. Ήταν βέβαια θέμα χρόνου να συμβεί, αλλά όσοι είχαν υψωμένες τις κεραίες τους, το είχαν σει να έρχεται. Όπως ο φίλος μου ο Κώστας, που βλέπει ως φυσική... Δαρβίνεια εξέλιξη τα όσα μοιάζουν με κεραμίδες:
- Ο Δούκας πρότεινε οι μακροχρόνια άνεργοι να δουλεύουν τζάμπα, για να μη χάνουν την επαφή με τη δουλειά.
- Ο Τζήμερος δεν βρήκε τίποτα το κακό (αντίθετα το βρήκε καινοτόμο και αναπτυξιακότατο) στο να δουλεύεις έναντι μόνο τροφής και στέγης.
- Ο Λοβέρδος ζητάει εκπαιδευτικούς που να πληρώνονται με μόρια μελλοντικής πρόσληψης
   Πώς το είπε ο Σαμαράς για τα "θρασίμια" τους μαθητές; Ενώ, όταν είσαι κυβερνητικός, το θράσος ονομάζεται πρόταση...
   Διότι, πώς αλλιώς παρά θράσος να το πεις; Την ώρα που η εκπαίδευση διαλύεται, υπό το βάρος των περικοπών και των τεράστιων κενών, την ώρα που οι μαθητές ξεσηκώνονται, ο υπουργός "Παιδείας", λέει, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία για να καλύψει τις ελλείψεις καθηγητών και δασκάλων στα σχολεία. Σκέφτεται, λέει, να καλέσει εκπαιδευτικούς να εργαστούν... ΔΩΡΕΑΝ με αντάλλαγμα μόρια, που θα τους βοηθήσουν να ανέβουν θέσεις στους πίνακες κατάταξης, όταν – και εφόσον – γίνουν προσλήψεις!!!
   Το είπε λοιπόν κι αυτό ο τρισμέγιστος υπουργός της ανεπανάληπτης αυτής ακροδεξιάς κυβέρνησης. Της κυβέρνησης, για να μην ξεχνιόμαστε, του success story, του νοικοκυρέματος, των πρωτογενών πλεονασμάτων.  
   Κι εγώ, άμα σταματήσω να πληρώνω ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό, κινητό, δημοτικά τέλη κλπ, πλεονάσματα θα έχω. Κι άμα αρχίσω να δίνω στο σούπερ μάρκετ, αντί για ευρώ, υποσχέσεις ότι θα τους υποσχέσεις ότι θα ψωνίζω απ' αυτούς και στο μέλλον, τότε να δείτε πόσο succesful θα είμαι.
   Διότι, όπως ομολογεί κι ο ίδιος ο Ανδρέας, η πρωτοφανής αυτή λύση εξετάζεται από το υπουργείο, καθώς τα κενά στα σχολεία φαίνεται αδύνατο να καλυφθούν, παρά το πάγωμα αιτήσεων συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών μέχρι το τέλος του σχολικού έτους και την ανάκληση αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε διάφορους τομείς. «Απομένουν ακόμη 1.100 κενά και μιλάω για κενά που αφορούν την επάρκεια στα σχολεία, όχι την πληρότητα, γιατί αυτός ο στόχος δεν επιτυγχάνεται πια. Δεν μπορώ να τα καλύψω αυτά τα 1.100 κενά γιατί δεν έχω άλλα κονδύλια» είπε η υπουργάρα Παιδείας.
   Ας αφήσω όμως τους αστείους αυτής της μπαχαλοκυβέρνησης, που αποδεικνύει πόσο αληθινή ήταν η φράση από ένα κόμικ της παιδικής μου ηλικία, που έλεγε "πρέπει να 'σαι πολύ λέρα, για να κυβερνάς γαλέρα", μιας και οι προτεινόμενες εργασιακές σχέσεις δεν διαφέρουν και πολύ από αυτές της γαλέρας. Και επειδή αυτοί οι "αστείοι" είναι λέρες... 
   Για να σοβαρευτούμε, λοιπόν, όπως είπε και ο, ο Τάσος Κουράκης, βουλευτής και συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ:
   "Για να σοβαρευτούμε λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει σήμερα ευθαρσώς ότι στοχεύοντας πάντα στην μόνιμη εργασία για όλες και όλους, θα καταργήσει κάθε αντεργατική διάταξη και δεν θα αναγνωρίσει οποιαδήποτε προϋπηρεσία εθελοντικού χαρακτήρα και αν θεσμοθετήσει ο κύριος Λοβέρδος"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.