26 Οκτ 2014

Η Ρένα άρχισε να ενοχλεί και οι γνωστοί-άγνωστοι ξεβρακώνονται...

Πρώτο Ψέμα σε ακάθαρτα νερά...

   Την αφορμή για αυτή την ανάρτηση μου την έδωσε ένας Ανώνυμος που έκανε το παρακάτω σχόλιο στην προηγούμενη ανάρτηση. Έγραψε:
Ανώνυμος: για το πρωτοσελιδο του Θεματος δεν εχει σχολιο;Η δυναμικη επαναστατρια Δουρου τι εκανε τελικα με τις καθαριστριες;Ενημερωσε μας αντικειμενικε
  Για να πω την αλήθεια, πραγματικά δεν σκόπευα να σχολιάσω το σημερινό πρωτοσέλιδο του Θέματος. Κι αυτό, για τους παρακάτω απλούς λόγους: Τι να πεις για μια εφημερίδα που βασίζεται σε ανθρώπους που τους έπιαναν στα σύνορα Ιταλίας-Ελβετίας με 5.000.000 αδήλωτα ευρώ; Τι να γράψεις για τον εκβιαστή-κομιστή του DVD; Τι να σχολιάσεις για ανθρώπους που διώκονται για φοροδιαφυγή 1.600.000 ευρώ και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος; Τι να πρωτοπείς για τον συνέταιρο του Θέμου στο Πρώτο Θέμα, τον Αναστάσιο Πάλλη, που, από τα σκάνδαλα της Μονής Βατοπεδίου και της Μονής Τοπλού, μέχρι την «απάτη των dialers», τη χρηματοδότηση των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής και την παράνομη διακίνηση όπλων, όποια πέτρα και αν σηκώσεις θα βρεις από κάτω τον φυγόδικο χιτλερικό Αναστάσιο Πάλλη;
   Τέλος πάντων, ας του κάνω το χατήρι του Ανώνυμου σχολιαστή (πάντα είναι Ανώνυμοι αυτοί οι σχολιαστές) και ας του δώσω μια απάντηση. Όχι για να με πει "αντικειμενικό'. Αυτός δεν θα καταλάβαινε την "αντικειμενικότητα", ούτε αν τον χτύπαγε κατακούτελα.
   Η απάντηση, λοιπόν, είναι:

Τηλεβόας: Αφού βάζεις στην ίδια πρόταση τον Θέμη του Θέματος με το "αντικειμενικέ", δείχνει ότι έχεις περισσότερο χιούμορ απ' ότι πιστεύεις.
Για να σου απαντήσω όμως σοβαρά, από πού και ως πού η συμπαράσταση στην αδικία, ανοίγει την πόρτα στις πελατειακές σχέσεις; Δεν υπάρχει, προεκλογικά ή μετεκλογικά, καμία δέσμευση της Ρένας Δούρου για προσλήψεις γενικά ή για πρόσληψη των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, ειδικά.
Και τούτο, γιατί η πολιτική της Δύναμης Ζωής βρίσκεται στον αντίποδα της πελατειακής αντίληψης, αυτής ακριβώς που επί δεκαετίες κρατούσε ομήρους χιλιάδες ανθρώπους. Αυτής που ασκούσαν και ασκούν ακόμη η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, βολεύοντας ημετέρους.
Προκαλεί, όμως, το λιγότερο απορία, τη στιγμή που η Αττική δοκιμάζεται από μια νεροποντή, τη στιγμή που γίνεται φανερό σε όλους τους πολίτες το πόσο ελλιπής και διάτρητη είναι η αντιπλημμυρική προστασία, τη στιγμή που αποδεικνύεται πόσο σαθρά είναι σειρά έργων, η συγκεκριμένη εφημερίδα ΕΠΙΛΕΓΕΙ ένα θέμα ΑΣΧΕΤΟ με την επικαιρότητα. Μήπως γιατί αυτή η επικαιρότητα σχετίζεται με συγκεκριμένα έργα, τα οποία στην πρώτη νεροποντή τα πήρε το… ποτάμι;
Άρα, κατασκευασμένα πρωτοσέλιδα, προκειμένου να πληγεί μια Περιφερειακή Αρχή που έχει αποφασίσει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις. Όσο κι αν αυτές ενοχλούν συγκεκριμένα συμφέροντα, ιδίως με ότι έχει να κάνει με έργα, διαχείριση απορριμμάτων κλπ
Και τέλος: από ανθρώπους που έχουν κάνει επάγγελμα την παραπληροφόρηση και επιστήμη τη διαστρέβλωση, οι πολίτες δεν μπορούν να περιμένουν τίποτε καλύτερο από ψευδή πρωτοσέλιδα. Και πάντως, δεν μπορούν να περιμένουν ενημέρωση… Από «ενημέρωση», άλλο τίποτε.
Όμως, για να μην ξεχνιόμαστε, μιας και το ζήτημα υποτίθεται αφορά τις απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ: Τι λένε άραγε οι ίδιες καθαρίστριες για το Θέμα που ξαφνικά το πήρε ο πόνος, όπως και σένα;


5 σχόλια:

  1. Κι εσυ όταν δημοσιευες το ΚΕΝΤΡΙ ανωνυμος ήσουνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας πούμε, ότι οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών δεν ήθελαν να πάρουν πίσω τις δουλειές τους και σταματούσαν τον αγώνα για την άδικη απόλυσή τους. Και ας πούμε, ότι η Δούρου μπορούσε να πάρει έγκριση και έβγαζε προκήρυξη για προσλήψεις ορισμένου χρόνου στον τομέα της καθαριότητας. Αυτές θα γινόταν με βάση τα κριτήρια του ΑΣΕΠ και θα είχαν το δικαίωμα συμμετοχής σε αυτό κάθε ένας και κάθε μία, που επιθυμούσαν τη θέση και είχαν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα. Δηλαδή δεν θα μπορούσε να προσλάβει τις καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών έτσι, επειδή το λέει ο Σγουρός ή το Πρώτο Θέμα. Με την κινητικότητα για τους κλάδους των διαθέσιμων, που διενεργήθηκε μέσω ΑΣΕΠ, μόνο 40 από τις καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών είναι επιτυχούσες στους προσωρινούς πίνακες. Και είναι προφανές, ότι οι καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών ζητούν πίσω τις θέσεις τους, που ήταν αορίστου χρόνου.
    Να μην μπερδεύουμε τα σώβρακα με τις φανέλες,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επίσης,οι περισσότερες δεν ζουν στην Αθήνα,ήταν εργαζόμενες στις ΔΟΥ της επαρχίας.Πολύ έξυπνη η συγκυβέρνηση και ο Σγουρομάλλης,προσπαθούν να πετάξουν τις ευθύνες στους άλλους και να ξεχαστουν τα εγκλήματα τους, που επνιξαν τον κοσμο.Σγουρός και Θεμα τάλε κουαλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Δούρου έχει αρνηθεί να απολύσει ανθρώπους και ο Μητσοτάκης (υπουργός) την έστειλε στον εισαγγελέα. Αυτό το είδε το "Πρώτο Θέμα" ή το ξέχασε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.