17 Οκτ 2014

Η γυναίκα με την σκλήρυνση κατά πλάκας και ο πατέρας με το παιδί... αμανάτι!!!

Δύο τρελές ιστορίες στην... "κανονική" Ελλάδα του Σαμαρά

Λεβέντη μου, να σε φιλήσω!!!
   Δύο μικρές ιστορίες, από αυτές που συνήθως καταλήγουν στα αζήτητα, είναι αρκετές για να λερώσουν την καλογυαλισμένη βιτρίνα της «κανονικής χώρας» του Αντώνη Σαμαρά.
   Δύο ιστορίες βγαλμένες από την γκρίζα καθημερινότητα μιας κοινωνίας βυθισμένης στην απόγνωση και στον εμπαιγμό.
   Δύο ιστορίες που δείχνουν πόση αξία έχουν στην πράξη οι διαβεβαιώσεις για την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων ή ότι δεν κατάσχονται για χρέη στην εφορία τα μικροποσά που υπάρχουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

  Δεν πληρώνεις ως ο νόμος ορίζει; Ο λογαριασμός στην εφορία!
   "Θα στείλω τα νοσήλια να τα πληρώσει ο Βορίδης" απαντά 25χρονη ανασφάλιστη που βρέθηκε να χρωστά μετά από νοσηλεία για σκλήρυνση κατά πλάκας
   Τις τελευταίες ημέρες το υπουργείο Υγείας προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη πως η κυβέρνηση έχει πράξει τα δέοντα για την κάλυψη των εκατομμυρίων ανασφάλιστων Ελλήνων και όταν κάτι δεν γίνεται, μεταφέρει την ευθύνη στους πολίτες... λόγω άγνοιας.
   Στις 10 Σεπτεμβρίου μια 25χρονη ανασφάλιστη έκανε μαγνητική εγκεφάλου, η οποία έδειξε εικόνα σκλήρυνσης κατά πλάκας συμβατή με την κλινική της εικόνα. Οι γιατροί του Αιγινήτειου Νοσοκομείου συνέστησαν εισαγωγή για περαιτέρω έλεγχο και θεραπεία. Το λογιστήριο του νοσοκομείου απαγόρευσε την εισαγωγή της επειδή η γυναίκα ήταν ανασφάλιστη. Έπειτα από έναν γραφειοκρατικό μαραθώνιο μέσω ΠΕΔΥ και τριμελών επιτροπών, η γυναίκα κατάφερε επιτέλους να συγκεντρώσει τα απαραίτητα έγγραφα. Το λογιστήριο, όμως, του Αιγινήτειου της είπε και πάλι όχι! Από τον Βορίδη στον... Λοβέρδο
   Μετά από καταγγελία της ασθενούς, στην υπόθεση παρενέβη ο γιατρός Γιώργος Βήχας από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. «Όταν πήρα τηλέφωνο στο Αιγινήτιο και τους είπα πως παρανομούν, μου απάντησαν πως εμείς είμαστε πανεπιστημιακό νοσοκομείο και δεν ισχύουν αυτά περί τριμελών επιτροπών» λέει ο Γ. Βήχας, που στη συνέχεια επικοινώνησε με το γραφείο του υπουργού Υγείας, το οποίο δήλωσε αναρμόδιο να εφαρμόσει τον νόμο σε ένα νοσοκομείο που, όπως είπαν, «ανήκει στο υπουργείο... Παιδείας».
   Συνεχίζοντας την περιπλάνησή της από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, η ασθενής βρέθηκε αντιμέτωπη με κλειστές πόρτες, για να καταλήξει τελικά σε ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα. Έχοντας στα χέρια της τη γνωμάτευση των γιατρών του ΠΕΔΥ αλλά και τη βεβαίωση της τριμελούς επιτροπής ότι δικαιούται δωρεάν νοσηλείας, όπως ο νόμος υποτίθεται πως ορίζει, έκανε εισαγωγή στην κλινική, όπου έλαβε και την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση της ασθένειας.
   Όταν τελικά η 25χρονη πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, το λογιστήριο της έδωσε και τον λογαριασμό με τα έξοδα νοσηλείας και φαρμακευτικής αγωγής. «Στις διαμαρτυρίες της ότι με βάση τον νόμο δικαιούται ως ανασφάλιστη δωρεάν νοσηλεία, η κλινική απάντησε πως δεν έχει λάβει από το υπουργείο Υγείας καμία σχετική εγκύκλιο» αποκαλύπτει ο Γιώργος Βήχας και συμπληρώνει πως όχι μόνο δεν δέχτηκαν να εφαρμόσουν τον περίφημο νόμο της κυβέρνησης, αλλά, αντιθέτως, την απείλησαν πως αν δεν πληρώσει άμεσα, θα στείλουν τον λογαριασμό στην εφορία. «Θα στείλω τον λογαριασμό στον ίδιο τον Βορίδη» λέει η απελπισμένη γυναίκα, που αδυνατεί πλέον να βρει το δίκιο της.

Κράτα το παιδί μου να το ταΐσει το υπουργείο Οικονομικών, δεν έχω ούτε ευρώ!
   Δεν πρόλαβε να στείλει η γιαγιά ένα βοήθημα 300 ευρώ για να περάσουν τον μήνα ο άνεργος γιος με τον εγγονό της και η εφορία προχώρησε σε κατάσχεση, γιατί... δεν είχε επικαιροποιήσει τον λογαριασμό!
   Όλα ξεκίνησαν όταν ένας διαζευγμένος πατέρας, ο οποίος στο παρελθόν διατηρούσε μια επιχείρηση στη Ρόδο, αλλά τον τελευταίο καιρό ήταν άνεργος, είδε με έκπληξη πως οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών δέσμευσαν σε απίστευτο χρόνο ποσό που είχε κατατεθεί στον τραπεζικό του λογαριασμό και προορίζονταν για να καλυφθούν τα έξοδα του μήνα.
   Το ποσό των 300 ευρώ είχε κατατεθεί από τη μητέρα του 35χρονου που ζει στην Αθήνα, για να βγάλουν τον μήνα ο γιος και ο εγγονός της. Ο απελπισμένος πατέρας, όταν είδε τον άδειο λογαριασμό του, πήρε τον ενάμιση έτους γιο του αγκαλιά και ανέβηκε τα σκαλιά της ΔΟΥ Ρόδου. Όπως περιγράφει η εφημερίδα «Ροδιακή», ο άντρας ενημέρωσε τον έφορο ότι βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο αφού είναι άνεργος εδώ και καιρό και σημείωσε ότι αν τα χρήματα δεν μπορέσουν γρήγορα και πάλι να περάσουν στην κατοχή του, τότε ήταν αποφασισμένος να φθάσει στο σημείο ακόμα και να αφήσει στην εφορία το παιδί του σε μια καθαρά συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, μια και το ίδιο το κράτος ήταν αυτό που του στέρησε το δικαίωμα να του παρέχει ακόμα και τα ελάχιστα από τα βασικά αγαθά που χρειάζεται ένας άνθρωπος.
Νομότυπο και ηθικό
   Ως απάντηση, ο απελπισμένος πατέρας έλαβε τις σχετικές εγκυκλίους του υπουργείου Οικονομικών που αποδείκνυαν πως η υπηρεσία έχει ενεργήσει νομότυπα και ο έφορος του εξήγησε ότι σε βάρος του εφαρμόστηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, καθώς έχει χρέη προς την εφορία Ρόδου. Όταν ο 35χρονος ζήτησε εξηγήσεις για ποιο λόγο του κατέσχεσαν το ποσό, αφού είχε ακούσει στην τηλεόραση πως ο λογαριασμός του προστατεύεται από κατασχέσεις, τον πληροφόρησαν ότι έπρεπε να τον... επικαιροποιήσει ξανά, μια και δεν «φαινόταν» στο ηλεκτρονικό σύστημα της εφορίας! Κάπου εκεί χάθηκε η υπομονή του απελπισμένου πατέρα, που αποφάσισε να αφήσει το παιδί του στο γραφείο του έφορου, λέγοντάς του: «Να το ταΐσει το υπουργείο Οικονομικών αυτό τον μήνα, γιατί εγώ δεν έχω πια ούτε ευρώ».
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.