30 Ιουλ 2014

Oh mon Dieu! Ο Αντουάν Κολομπανί "ξεβράκωσε" τον Αντουάν Σαμαρά και την Σοφί Βουλτεψή - VIDEO

Τους προσΓΕΙΩΣΕ στο ΒΑΤΕΡΛΟ τους...


   Μετέωροι έμειναν οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για την περίφημη μεταφορά του ελέγχου της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα το Σεπτέμβριο, στο Παρίσι αντί για την Αθήνα. Την κυβέρνηση προσγείωσε ανώμαλα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο έλεγχος θα γίνει στην Ελλάδα στα μέσα Σεπτεμβρίου.


   Παγώνοντας το χαμόγελο στα χείλη της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη, η οποία έσπευσε από το πρωί να πανηγυρίσει, υποστηρίζοντας ότι η μεταφορά του ελέγχου δείχνει πως "η εμπιστοσύνη έχει ανακτηθεί", ο Αντουάν Κολομπανί, εκπρόσωπος της Κομισιόν αρμόδιος για το ελληνικό πρόγραμμα, ήταν αποκαλυπτικός: "Η Κομισιόν δεν γνωρίζει για καμιά τέτοια συνάντηση" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε "Όπως γνωρίζετε, επόμενος έλεγχος της τρόικας θα γίνει στην Ελλάδα στα μέσα Σεπτεμβρίου".
   Στον αντίποδα των δηλώσεων Κολομπανί, λίγες ώρες νωρίτερα η Σοφία Βούλτεψη διατεινόταν ότι η τρόικα δε θα κάνει πλέον έλεγχο αλλά αξιολόγηση στης αλλαγές της ελληνικής οικονομίας. «Εφόσον είμαστε σε καλό δρόμο δεν υπάρχει λόγος για αυτή την αυτοπρόσωπη παρουσία και αυτό γίνεται αντιληπτό», δήλωνε η κυβερνητική εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι η διαπραγμάτευση εκτός ελληνικών συνόρων ήταν μία σκέψη του Πρωθυπουργού.


   Πάντως, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν είπε ότι "δε μπορεί κανείς να δεσμευθεί από τώρα για το πόσο θα κρατήσει ο επόμενος έλεγχος του ελληνικού προγράμματος", υποστηρίζοντας ότι "δεν υπάρχει αίτημα της ελληνικής πλευράς για ειδική μεταχείριση".
πηγή



   σημ. Τηλεβόα: Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, που έχει το θέμα πρωτοσέλιδο, με τον τίτλο "Το Βατερλό των Παρισίων".


   Ο ίδιος ο Κολομπανί (όνομα και πράμα!!!), σε τηλεφωνική επικοινωνία με την «Εφ.Συν.», ανέφερε ότι, πράγματι έχει προγραμματιστεί μια συνάντηση στο Παρίσι στις αρχές Σεπτεμβρίου μεταξύ της τρόικας και υπουργών της κυβέρνησης, η οποία είναι καθαρά «προπαρασκευαστική» και θα προετοιμάσει τις διαπραγματεύσεις των Αθηνών…
   Λίγο πιο... μπρουτάλ στην έκφραση είναι το πρωτοσέλιδο της Ελευθεροτυπίας, όπου μιλάει για "Γείωση"... Όχι με Κάιρο, ή κάτι άλλο εκεί, στα... νότια του κορμιού, όπως λέει η γνωστή φράση, αλλά με κάτι παρόμοιο...



   Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για καθαρά επικοινωνιακό τρικ από μια κυβέρνηση που προσπαθεί να αναστρέψει την «σκληρή πραγματικότητα» διαρκώς διαψεύδει τις όποιες κυβερνητικές μεγαλοστομίες για έξοδο από την κρίση.
   «Είτε εν Παρισίοις είτε εν Αθήναις, η κυβέρνηση έχει πλέον χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων», σχολίαζαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη «διαρροή» ότι η επόμενη συνάντηση με την τρόικα θα πραγματοποιηθεί στην Πόλη του Φωτός.
   Κοινοβουλευτικά στελέχη του κόμματος, σε κατ' ιδίαν συζητήσεις επιμένουν στην άποψη ότι «η κυβέρνηση, μετά τη διαφαινόμενη αποτυχία της να συγκεντρώσει τις 180 ψήφους για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, επιδιώκει να αναστρέψει την πολιτική πραγματικότητα».
    Χαρακτήριζαν δε «επικοινωνιακό τρικ» τη συνάντηση των Παρισίων, εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι «απλή αλλαγή του γεωγραφικού σκηνικού, μάλλον μια νότα ειρωνείας προσφέρει στην ελληνική κοινωνία», αφού η «σκληρή πραγματικότητα» διαρκώς διαψεύδει τις όποιες κυβερνητικές μεγαλοστομίες για έξοδο από την κρίση.

1 σχόλιο:

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.