31 Ιουλ 2014

Ο Κώστας Παπασιώζος καταγγέλλει την αδιαφορία της δημοτικής αρχής Ν.Σκουφά για το θολό νερό που πίνουν στο Νιοχώρι...

- «Μέχρι προχθές έπιναν τα παιδιά μου νερό γιατί ήξερα ότι είναι ποιοτικό, δεν ήξερα όμως ότι έχουν να γίνουν καθαρισμοί και χλωριώσεις τόσα χρόνια
- Απειλεί να προσφύγει στον Εισαγγελέα

   Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει με τον δήμο Ν. Σκουφά. Δεν μιλάω για το θέμα των εκλογικών ενστάσεων (αν και είδα από την επισκεψιμότητα, ότι σας έχει ιντριγκάρει). Μιλάω για απανωτά, καταγγελτικά θέματα που φτάνουν στο mail μου και -αν μη τι άλλο- εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί η δημοτική αρχή.
   Μόλις σήμερα, διάβασα το παρακάτω ρεπορτάζ στην τοπική ΗΧΩ, που αφορά σοβαρότατες καταγγελίες που διατυπώνει ο Κώστας Παπασιώζος, με αφορμή το θολό νερό που επί μέρες τρέχει από τις βρύσες των κατοικιών και των καταστημάτων της περιοχής Νεοχωρίου, όπου κατοικεί ο ίδιος με την οικογένειά του.
   Διαβάστε:

   Στον Εισαγγελέα απείλησε ότι θα οδηγηθεί μαζί με κατοίκους της περιοχής Νεοχωρίου, καταγγέλλοντας αδιαφορία από μέρους της Δημοτικής Αρχής ο πρώην βουλευτής και τέως δήμαρχος Κώστας Παπασιώζος και κάτοικος του χωριού, με αφορμή το θολό νερό που τις τελευταίες τέσσερις ημέρες όπως αναφέρει τρέχει στις βρύσες των κατοικιών και των καταστημάτων της περιοχής Νεοχωρίου.
   Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Νικολάου Σκουφά Ευστάθιος Γιαννούλης αποδίδει το γεγονός στην γεώτρηση από την οποία εμπλουτίζεται η δεξαμενή παροχής νερού στην περιοχή καθότι το νερό που φτάνει από τις πηγές Αγίου Γεωργίου δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες και αναφέρει πως έχει συμβεί και στο παρελθόν, αποδίδοντας το γεγονός σε χώμα που μπορεί να έπεσε στο πηγάδι της γεώτρησης, αναμένοντας παράλληλα τα αποτελέσματα από την δειγματοληψία, ενώ αποδίδει τις καταγγελίες του κ. Παπασιώζου σε σκοπιμότητα.
   Αναλυτικότερα στην περιοχή Νεοχωρίου, όπως ο κ. Παπασιώζος ανέφερε, οι κάτοικοι τις τελευταίες τέσσερις ημέρες είδαν το νερό αρχικά να βγαίνει θολό στις παροχές τους, ενώ όπως δήλωσε σταδιακά η εικόνα άρχισε να χειροτερεύει, φτάνοντας να βγαίνει σταχτί.
   Ο κ. Παπασιώζος εμφανώς αγανακτισμένος γιατί δεν υπήρξε αντίστοιχο της σοβαρότητας του θέματος ενδιαφέρον από τον Δήμο -όπως ο ίδιος υποστήριξε- ανέφερε σχετικά: «Αν στις επόμενες δυο ημέρες δεν γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά στην δημόσια υγεία θα πάμε στον εισαγγελέα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπασιώζος, τονίζοντας σχετικά με τα επισυμβαίνοντα: «Πραγματικά στα 30 χρόνια που είμαι στα κοινά πρώτη φορά φτάνω στη δύσκολη θέση να καταγγείλω την αδράνεια Δημοτικής Αρχής γιατί αφορά θέμα υγείας. Αν αφορούσε σε οτιδήποτε άλλο δευτερευούσης σημασίας δεν θα ασχολούμουν καθόλου. Αλλά αφορά το νερό και είναι θέμα υγείας και δεν χωράει ούτε εκπτώσεις ούτε μπορούμε να χαριστούμε. Κι αυτά που λέω δεν έχουν καμία σκοπιμότητα, άλλωστε όλα όσα συμβαίνουν θα μπορούσαν να γίνουν ένα έγγραφο προς τον εισαγγελέα και να έχουμε άλλες επιπλοκές. Θεωρώ δικιά μου υποχρέωση όμως να τα πω δημόσια όλα αυτά, όπως δημόσια τα είπα και στους χωριανούς μου προχθές. Κι επειδή είμαι μόνιμος κάτοικος Νεοχωρίου και από τους λίγους πολιτικούς που μένω στον τόπο μου μαζί με την οικογένειά μου, δεν ανέχομαι όλοι οι κάτοικοι και πολύ περισσότερο όλα τα παιδάκια να έχουν αυτή την ποιότητα νερού και αυτή την αντιμετώπιση. Είδαμε πριν λίγες μέρες το νερό να είναι θολό. Θεωρήσαμε όλοι ότι ήταν κάτι παροδικό, όμως δυστυχώς αυτό χειροτέρεψε. Την Δευτέρα καταγγέλθηκε στην Δημοτική Αρχή ότι το νερό είναι ακατάλληλο και από τους επαγγελματίες, δηλαδή από τους ιδιοκτήτες καφετεριών και καφενείων, γιατί δεν μπορούσαν να δώσουν νερό στους πελάτες. Αντί να σκύψουν στο πρόβλημα και να δουν τι μπορεί να γίνει, μέχρι σήμερα που μιλάμε δεν έχει γίνει τίποτα, παρά μόνο πάρθηκαν δυο δείγματα από παροχές νερού (βρύσες) για να σταλούν σε ιδιωτικό εργαστήρι να δούμε αν είναι ακατάλληλο».
   Ο κ. Παπασιώζος συνέχισε εξηγώντας ότι «Στο Νεοχώρι η δεξαμενή νερού, αυτή δηλαδή απ’ όπου υδρεύεται όλη η περιοχή δεν έχει καθαριστεί τα τελευταία δυο με τρία χρόνια. δεν ξέρω απόλυτα χρονολογία τελευταίου καθαρισμού, πάντως τα τελευταία δυο χρόνια δεν έχει καθαριστεί. επειδή εμείς έχουμε την τύχη ή ατυχία να υδρευόμαστε και από γεώτρηση, γιατί δεν έφτανε το νερό από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου, στην δεξαμενή μέσα πέφτουν δυο παροχές. Η μία μικρή με νερό από τις πηγές Αγίου Γεωργίου τους καλοκαιρινούς μήνες και κατά 80% η γεώτρηση που τροφοδοτεί τη δεξαμενή. Το νερό της γεώτρησης είναι αρίστης ποιότητας καθόσον έχει ελεγχθεί από το χημείο του κράτους και μάλιστα είναι καλύτερο και από του Αγίου Γεωργίου, οπότε δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και τα παιδιά μου ακόμη μέχρι προχθές πίνανε νερό γεώτρησης. Μη ξέροντας όμως τι ακριβώς συμβαίνει στο χώρο αυτό που λέγεται συντήρηση καθαρισμός χλωρίωση… Εδώ μιλάμε τώρα για καθαρά υγειονομικές παραβάσεις. Δεν έχει καθαριστεί η δεξαμενή και έχει μαζέψει μέσα άμμο και ό,τι άλλο φέρνει το δίκτυο από τον Αϊ Γιώργη και το αρτεσιανό. Χλωρίωση νερού δεν έχει γίνει τα τελευταία τρία χρόνια. Υπάρχει μηχάνημα χλωριωτή, κι επειδή έχει χαλάσει εδώ και τρία χρόνια δεν φιλοτιμήθηκε η Δημοτική Αρχή να κάνει αντικατάσταση του χλωριωτή. Κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο Νεοχώρι αλλά και σε γειτονικά χωριά. Σε Παχυκάλαμο, Νεοχώρι και Ακροποταμιά δεν λειτουργούν οι χλωριωτές, με εξαίρεση την Αγία Παρασκευή όπου εκεί λειτουργεί. Αυτό που σας λέω είναι πολύ σημαντικό και σοβαρό. Μόνο το Νεοχώρι έχει 2.500 μόνιμους κατοίκους μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 400 μικρά παιδιά και καταλαβαίνετε τι επίπτωση μπορεί να έχει στη δημόσια υγεία. Οι έξοδοι καθαρισμού που υπάρχουν στα τερματικά σε κάθε δρόμο μέσα στον οικισμό, δεν έχουν καθαριστεί. Δηλαδή δεν έχουν στείλει έναν υπάλληλο να ανοίξει τα τερματικά να καθαριστεί το δίκτυο. Τι σημαίνει αυτό; Να φύγουν από μέσα όσα μαζεύονται στο δίκτυο. Αυτό δεν χρειάζεται κόπο, ενδιαφέρον χρειάζεται. Δυο ώρες δουλειά θα ήταν για έναν υπάλληλο να περάσει και να ανοίξει τις βάνες σε κάθε τέλος του δρόμου στο εσωτερικό δίκτυο, για να φύγει ό,τι συσσωρεύεται στα άκρα».
Επιπλέον αναφορές
   Ο κ. Παπασιώζος στάθηκε και σε άλλα στοιχεία αναφορικά με την έλλειψη ενδιαφέροντος όπως τόνισε από πλευράς της Δημοτικής Αρχής, λέγοντας ότι «Έχει εδώ και τρία χρόνια απομείνει μόνο ένα τμήμα 400 μέτρων δικτύου αμιάντου εντός του Νεοχωρίου και αντί να το αντικαταστήσει η Δημοτική Αρχή έβαλε άλλο έργο επέκτασης δικτύου σε χωράφια. Αφήνουμε ένα κομμάτι δηλαδή να μην έχει αντικατασταθεί στο δίκτυο παροχής νερού του πληθυσμού, και επεκτείνουμε σε χωράφια! Αν δεν γινόταν αυτό θα έλεγα ότι δεν υπάρχουν χρήματα οπότε απέμεινε με αμίαντο γιατί δεν μπορούσε να αντικατασταθεί, αλλά εδώ επεκτείνουν σε χωράφια! Όλα αυτά τι δείχνουν; Εγώ λέω ότι υπάρχει πλήρη αδιαφορία».
Απόλυτος
   «Είμαι απόλυτος», δήλωσε ο κ. Παπασιώζος όταν ρωτήθηκε να είναι πράγματι σε θέση να γνωρίζει πως όλα όσα αναφέρει δεν έχουν πράγματι γίνει, τονίζοντας: «Ό,τι σας λέω το ξέρει και η Δημοτική Αρχή, το ξέρουν όλοι ότι δεν έχει. Είμαι απόλυτος σε αυτό, δεν έχει γίνει τίποτα! Προκαλώ όποιον θέλει να πάει τώρα από Νεοχώρι προς Άρτα να δει αν λειτουργούν οι χλωριωτές. Τώρα αυτή τη στιγμή. Θα δει ότι έχουν να λειτουργήσουν χρόνια!».
Νέα σύνδεση
   Ο κ. Παπασιώζος, στάθηκε και σε ένα κομμάτι που αντικαταστάθηκε προς Νεοχώρι και όπως είπε: «Σήμερα γίνεται η σύνδεση νέου κομματικού του δικτύου μεταφοράς νερού από το δίκτυο Αγίου Γεωργίου και όλοι οι πρόεδροι του Συνδέσμου ύδρευσης μέχρι σήμερα έβαλαν το χέρι τους- διότι δεν μου αρέσει να μηδενίζω- για να έχει αντικατασταθεί όλο το δίκτυο που φέρνει το νερό από τον Αϊ Γιώργη και να είναι πλέον όλο πολυαιθυλένιο κι όχι από αμίαντο. Σήμερα λοιπόν γίνεται η σύνδεση του τελευταίου τμήματος προς Νεοχώρι. Αυτό το νερό που θα πέσει μέσα και που θα έχει υπολείμματα από τις εργασίες, κι εκτιμώ ότι θα γίνει ένας καθαρισμός, μόλις πέσει μέσα και βρει όλη αυτή τη λάσπη και ό,τι άλλο υπάρχει από τα τρία χρόνια που έχει να καθαριστεί η δεξαμενή, τι ποιότητα νερού θα φτάσει στα σπίτια; Τι νερό θα πιει σήμερα ο Νεοχωρίτης;», διερωτήθηκε ο ίδιος.
Τελευταία έκκληση
   Ο κ. Παπασιώζος καταλήγοντας στην αναφορά του δήλωσε ότι πρόκειται για την τελευταία έκκληση, η οποία γίνεται δημόσια και πριν προσφύγει στον εισαγγελέα. Επεσήμανε ότι η διορία είναι δυο μόνο ημέρες και πώς να στο διάστημα αυτό δεν γίνει τίποτα τότε θα προχωρήσει μαζί με κατοίκους της περιοχής σε καταγγελία στον εισαγγελέα με όλα τα στοιχεία, ενώ πρόσθεσε ότι «Μόνη αξιόπιστη για τους κατοίκους απάντηση ελέγχου της ποιότητας νερού είναι το Γενικό Χημείο του Κράτους, και με δείγματα που θα ληφθούν από την Διεύθυνση Υγιεινής του νομού, υπογραμμίζοντας ότι μόνο με αυτή τη διαδικασία γίνονται δεκτές απαντήσεις για την καταλληλότητα του νερού ή όχι, και επιπλέον είπε: «Ας δείξει επιτέλους το ενδιαφέρον που αναλογεί στην περιοχή η Δημοτική Αρχή. Στις πρόσφατες εκλογές ο κ. Γιαννούλης έλαβε ποσοστό 55% στο Νεοχώρι, κι αν οι Τοπικοί Πρόεδροι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, ο δήμαρχος πρέπει να επιλαμβάνεται. Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό το πράγμα. Αφορά τα παιδιά μας. Εγώ αφήστε το «πρώην δήμαρχος» και το πρώην βουλευτής, είμαι δημότης πρώτα απ’ όλα μένω εδώ πίνω νερό. Μέχρι προχθές έπιναν τα παιδιά μου νερό γιατί ήξερα ότι είναι ποιοτικό, δεν ήξερα όμως ότι έχουν να γίνουν καθαρισμοί και χλωριώσεις τόσα χρόνια!».
Τι έκαναν οι 12 προσληφθέντες στο σύνδεσμο και σήμερα στο ΧΥΤΑ
   «Θα σας πω δυο ακόμη στοιχεία γιατί μπορεί να τεθεί ζήτημα έλλειψης προσωπικού. Σας λέω λοιπόν ότι ο Σύνδεσμο Ύδρευσης, στον οποίο είναι πρόεδρος ο κ. Γιαννούλης, πήρε το μήνα Φεβρουάριο – Μάρτιο 10 με 12 εργάτες διμηνίτες που δεν ξέρω τι αντικείμενο είχαν. Το μόνο που ξέρω και μπορώ να το πω ευθέως, είναι ότι ήταν υποψήφιοι σύμβουλοι στο συνδυασμό του κ. Γιαννούλη. Έχει επίσης τρεις εργάτες μόνιμους υπαλλήλους που θα μπορούσαν εκείνη τη μέρα που παρουσιάστηκε το πρόβλημα να έρθουν να ανοίξουν τις βάνες στα τερματικά. Αυτό είναι υπόθεση δυο ωρών. Εδώ δεν έγινε τίποτα και με προσβάλει αυτή η κατάσταση. Και δεν θέλω να μπω και στη λογική να μας πει τι έκανε με τους 12 έκτακτους που πήρε το μήνα Φεβρουάριο. Αν έκανε καμία εργασία σε δεξαμενές κλπ, διότι είχε άλλη σκοπιμότητα, την ίδια που έχει και τώρα που οι ίδιοι άνθρωποι προσελήφθησαν στο ΧΥΤΑ και κάθονται αντί να είναι στο χώρο του ΧΥΤΑ. Αλλά μου είναι αδιάφορο αυτό, ας το ψάξουν εκείνοι που τους ενδιαφέρει και πολιτεύονται. Και δεν υπάρχει καμία σκοπιμότητα, αλλά δεν μπορώ να το ανεχθώ να συμβαίνουν αυτά για τους κατοίκους της περιοχής μου. Και μη διανοηθούν να μας δείξουν δείγματα από το ιδιωτικό εργαστήριο! Διότι θα πάρουμε δείγματα από την παροχή που πέφτει στην δεξαμενή και από το νερό που βγαίνει από κει και να τα στείλουμε εμείς στο Γενικό Χημείο. Και τότε θα κάνουν τη σύγκριση! Και εκπτώσεις σε θέματα υγείας δεν χωράνε, και ας μην βιαστούν να πουν οτιδήποτε επειδή μίλησα εγώ, γιατί ό,τι και να πω εγώ μου προσάπτουν σκοπιμότητα. Δεν ανεχόμαστε άλλη αδιαφορία. Διότι δεν ήρθε κανείς μέχρι σήμερα στην περιοχή ούτε ο δήμαρχος να δει το πρόβλημα και αλήθεια αν τελικά τα αποτελέσματα δείξουν ότι το νερό αυτό είναι ακατάλληλο τι θα πουν πέντε μέρες μετά στους κατοίκους; Για αυτό σας επαναλαμβάνω: Αν σε δυο μέρες δεν έχει γίνει παρέμβαση και δεν σταλούν δείγματα στο Γενικό Χημείο από την Διεύθυνση Υγιεινής, εμείς θα πάμε στον εισαγγελέα».
Ευστάθιος Γιαννούλης: «Υπερβολικές οι διαμαρτυρίες»
   Άμεσα υπήρξε επικοινωνία και με τον δήμαρχο Νικολάου Σκουφά Ευστάθιο Γιαννούλη, ο οποίος απαντώντας στα όσα ο κ. Παπασιώζος ανέφερε είπε: «Δεν ξέρω τι έχει καταγγελθεί από τον κ. Παπασιώζο και για πιο λόγο, αλλά αυτό το πράγμα να ξέρετε ότι έχει ξανασυμβεί στην Δημοτική Ενότητα Νεοχωρίου, τουλάχιστον απ’ όσο γνωρίζω πολλά χρόνια πριν. Απ’ ότι μου λέει ο υδραυλικός του Δήμου που είναι και ο υπεύθυνος εκεί πέρα, επειδή η υδροδότηση Νεοχωρίου γίνεται από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου και από γεώτρηση, το πιθανότερο που μπορεί να συνέβη είναι να έβγαλε το δίκτυο λίγο νερό που να είναι θολό. Αμέσως μόλις ειδοποιηθήκαμε εμείς ως Δήμος αδειάσαμε τη δεξαμενή, την ξαναγεμίσαμε και το νερό είναι καθαρό πλέον. Παράλληλα πήραμε δείγματα νερού και δεν τα στείλαμε όπως λέγεται σε ιδιώτη. Είναι ένα από τα λίγα εξουσιοδοτημένα εργαστήρια στην Ήπειρο για να δούμε τι έχει προκύψει στο νερό. Σήμερα από ώρα σε ώρα περιμένουμε να βγουν τα αποτελέσματα. Δεν βλέπω όμως το λόγο γιατί να τρομοκρατούμε έτσι τους κάτοικους χωρίς να έχουμε το αποτέλεσμα από την ανάλυση. Νομίζω ότι οι δημότες ή δεν ξέρω ποιος συγκεκριμένα διαμαρτυρήθηκε, αλλά νομίζω ότι οι διαμαρτυρίες αυτές είναι υπερβολικές».
   Στην ερώτησή μας για το να έχει καθαριστεί η δεξαμενή απ’ όπου υδρεύεται η περιοχή, η απάντηση του κ. Γιαννούλη ήταν: «Η δεξαμενή καθαρίζεται κάθε χρόνο, χλωριώνεται κανονικά και κάθε δυο μήνες από αναλύσεις που κάνει εξουσιοδοτημένο εργαστήριο ελέγχεται και το Πάσχα έχει καθαριστεί. Ταυτόχρονα ανοίγονται και οι βάνες καθαρισμού. Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά από τότε που ανέλαβε έβαλε αρκετές βάνες καθαρισμού και ο υπεύθυνος καθαρισμού ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανοίγει και καθαρίζει, γιατί στο τέρμα του δικτύου, όπως καταλαβαίνετε από τις γεωτρήσεις μαζεύεται άμμος. Αυτό λοιπόν γίνεται συχνά».
   -Στην ερώτησή μας αν αυτό έχει ή δεν έχει να γίνει δυο χρόνια, ο κ. Γιαννούλης απάντησε: «Εμείς όταν αναλάβαμε υπήρχαν ελάχιστες βάνες καθαρισμού, οπότε τοποθετούμε συχνά βάνες καθαρισμού όπου χρειάζεται. Επομένως για να τις τοποθετούμε τις χρησιμοποιούμε κιόλας. Δεν υπήρχαν όταν αναλάβαμε. Σε επικοινωνία που είχα με τον υδραυλικό μου επισημαίνεται ότι γίνεται συχνά». Επίσης ο κ. Γιαννούλης ανέφερε ότι με τον υδραυλικό του Δήμου επικοινώνησε και για το θέμα αυτό, απ’ όπου ενημερώθηκε ότι το νερό που μπαίνει στην δεξαμενή πλέον είναι καθαρό, λέγοντας: «Μόλις πληροφορηθήκαμε το πρόβλημα με τον υδραυλικό του Δήμου επικοινωνήσαμε και με το εργαστήριο αυτό που σας είπα, απ’ όπου περιμένουμε και τα αποτελέσματα να δούμε τι έχει συμβεί, αν υπάρχει θέμα μόλυνσης ή όχι. Και το νερό πια δεν έχει πρόβλημα. Εμένα προσωπικά που μίλησα χθες το βράδυ με τον υδραυλικό του Δήμου μου ελέχθη ότι το νερό είναι καθαρό πλέον. κι αυτό παρουσιάστηκε μόνο ένα πρωινό και μετά αδειάσαμε την δεξαμενή και την γεμίσαμε πάλι και το νερό πλέον είναι καθαρό. Περιμένουμε όμως και τα αποτελέσματα να δούμε τι έγινε. Τώρα εάν κάποιοι προσπαθούν δεν ξέρω για ποιους λόγους να εκμεταλλευθούν τέτοιες καταστάσεις, λυπάμαι πάρα πολύ».
   Για τους χλωριωτές ερωτηθείς ο κ. Γιαννούλης, να υπάρχουν και να λειτουργούν, απάντησε: «Σε όλα τοποθετήσαμε και αυτόματους χλωριωτές και ελέγχεται με μετρήσεις που γίνονται από το Δήμο μας συχνά η ποσότητα χλωρίου. Κι αν υπάρχει θέμα χλωρίου μας μεταφέρεται οπότε συμπληρώνεται. Γενικά για το οτιδήποτε χρειάζεται το νερό μας, το εργαστήριο με το οποίο έχουμε υπογεγραμμένη σύμβαση μας ειδοποιεί και μας λέει, είτε ότι πρέπει να προσθέσετε λίγο χλώριο ή ότι πρέπει να αφαιρέσουμε, γιατί οι αυτόματοι χλωριωτές μπορεί καμία φορά να θέλουν νέα ρύθμιση, κατά περίπτωση».
Για την αντικατάσταση δικτύου αμιάντου
   Στην ερώτησή μας αναφορικά με τα 400 μέτρα δικτύου αμιάντου εντός οικισμού που δεν έχουν αντικατασταθεί, ο κ. Γιαννούλης είπε: «Αν μιλάτε για το Δήμο Νικολάου Σκουφά εμείς ότι έχουμε εντοπίσει από αμίαντο το έχουμε αντικαταστήσει. Ό,τι έχουμε εντοπίσει. Πιθανότατα να υπάρχουν και κάποια άλλα κομμάτια που εμείς δεν τα γνωρίζουμε και δεν μας τα έχει υποδείξει κανένας. Όσα κομμάτια ήταν και γνωρίζαμε τα έχουμε αντικαταστήσει. Μάλιστα κι ένα μεγάλο κομμάτι του δικτύου που μετέφερε το νερό από τον Αι Γιώργη στον υδατόπυργο Νεοχωρίου, το αντικαταστήσαμε κι αυτό, κι αυτές τις ημέρες θα γίνει η σύνδεση», είπε. Είναι το κομμάτι που συνδέεται σήμερα; επιμείναμε διευκρινιστικά οπότε μας είπε: «Δεν ξέρω να συνδέεται σήμερα, αν ο εργολάβος θα το συνδέσει σήμερα πάντως σήμερα αύριο θα συνδεθεί».
Διαβεβαίωση στους δημότες
   Ο κ. Γιαννούλης από την πλευρά του επεσήμανε: «Εγώ αυτό που θέλω να πω και να διαβεβαιώσω τους δημότες είναι πως η ποιότητα των νερών είναι πάρα πολύ καλή, διότι οποιοδήποτε πρόβλημα και να παρουσιαστεί εμείς επεμβαίνουμε άμεσα για να το διορθώσουμε γιατί το παρακολουθούμε, με αναλύσεις που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε και κάνουμε», και πρόσθεσε ότι είναι γνωστή η ευαισθησία μας στο θέμα αυτό και εμένα προσωπικά, καθόσον έχουμε αντικαταστήσει το δίκτυο αμιάντου στη ΔΕ Πέτα, στο Νεοχώρι όπως σας είπα, βάζουμε βάνες όπου δεν υπήρχαν, κλπ. εντάξει εκεί τώρα στο Νεοχώρι η ποσότητα νερού που έρχεται ένα μέρος από τον Αι Γιώργη κι ένα μέρος από την Γεώτρηση, όπως γίνεται και στο Κομπότι που παίρνουμε από γεώτρηση και αλλού, κι επειδή έχω μιλήσει με τον υδραυλικό που με διαβεβαίωσε ότι αυτό έχει ξανασυμβεί και ότι 99% προέρχεται από τη γεώτρηση, όπου κάποια στιγμή κάποιο κομμάτι χώμα μπορεί να πέσει στο πηγάδι της γεώτρησης όπως λέμε και αυτό να απλώσει οπότε να δώσει κάποια στιγμή νερό με χώμα, δεν ανησυχώ εγώ ιδιαίτερα. Αν δούμε ότι αυτό προέρχεται από κάποια άλλη αιτία, σαφώς θα διακόψουμε τη γεώτρηση και θα παίρνουμε μόνο από τον Αι Γιώργη, όμως με πρόβλημα επάρκειας γιατί δεν φτάνει το νερό από τις πηγές Αγίου Γεωργίου. Και σας λέω ότι η γεώτρηση αυτή δεν έγινε από μένα, έγινε από την εποχή του Κ. Παπασιώζου, ώστε να εμπλουτιστεί το δίκτυο και δεν καταλαβαίνω τι παραπάνω θα έπρεπε να κάνει ο Δήμος και βγαίνουμε να δημοσιοποιήσουμε ένα πρόβλημα, εφόσον ξέρουμε ότι υπάρχει γεώτρηση...».

4 σχόλια:

  1. "Οι σαχλαμάρες" παραδοσιακό παραμύθι του Ημιορεινού, Κάμπου.

    Μια φορά και έναν καιρό ήταν δύο δεξιοί.
    Ξεκίνουσε ο ένας και συνέχιζε ο άλλος, δεξιοί και οι δυό, πήγαινε ο ένας έρχοταν ο άλλος.
    Έκανε ο ένας, έκανε και ο άλλος. Κάποτε κάποτε σκουντούφλαγε ο ένας, πάνω στον άλλο, γιατί ο ένας μπέρδευονταν με τον άλλο.

    Έτσι πέρναγαν τον καιρό τους οι δύο ίδιες σαχλαμάρες. και έζησαν αυτοί καλά και μείς χειρότερα.

    "17/11/1973"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eίδε ποτέ κανένας τις αναλύσεις νερού γεωτρήσεων που επικαλείται ο κ. δήμαρχος στο διαδίκτυο; Μήπως ανάρτησε ποτε αναλύσεις για το νερό του συνδ;eσμου πεδινών και ημιορεινών κοινοτήτων , όπου προεδρεύει επίσης, και δεν τις πήραμε χαμπάρι; Η χλωρίωση γινεται με συγκεκριμένες διαδικασιες. Οι αυτόματοι χλωριωτές ειναι πονεμένη ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ ψηφίζω από το 2012 ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω ότι είναι η μόνη λύση πλέον. Όμως, ως πρόσωπο, ο Παπασιώζος είναι ένας πολιτικός έντιμος και με ανάστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανονικά από ποτίστρες έπρεπε να πίνετε στο Νεοχώρι,για να μάθετε να δίνετε στις εκλογές ποσοστά Βορείου Κορέας στον κάθε Γιαννούλη,μάλλον δεν περνάει η μπογιά σου Παπασιώζο
    πάντως πιστεύω ότι θα τα βρείτε άλλωστε εσείς κυβερνάτε,οπότε τζάμπα γράφεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.