28 Ιουν 2014

Απαγορεύτηκε η κολύμβηση στο Μενίδι

Τεράστιο οικονομικό πλήγμα για τους Μενιδιάτες

   Υπεγράφη η απόφαση για την καταλληλότητα των ακτών κολύμβησης της Αιτωλοακαρνανίας, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι η ακτή του Μενιδίου για πρώτη φορά κρίνεται ακατάλληλη.
   Με βάση, λοιπόν, στοιχεία και έγγραφα, όπως και την υγειονομική παρακολούθηση των ακτών κολύμβησης, τις επικρατούσες τοπικές συνθήκες κλπ, ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος, υπέγραψε πριν από λίγες μέρες την απόφαση για την καταλληλότητα των θαλασσίων υδάτων και ακτών κολύμβησης του νομού Αιτωλοακαρνανίας για το 2014.
   Σε αυτή την απόφαση αναφέρεται ρητά: "Απαγορεύεται η κολύμβηση σε όλο το μήκος ακτής Μενιδίου ΤΚ Μενιδίου Δήμου Αμφιλοχίας".
   Η απόφαση αποτελεί αναμφίβολα τεράστιο πλήγμα για τους καταστηματάρχες της παραλίας, τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων, που περιμένουν το καλοκαίρι και τους επισκέπτες, που κατά κύριο λόγο είναι Αρτινοί. Πολλοί από αυτούς, διαθέτουν κάποιο εξοχικό στο Μενίδι ή πηγαινοέρχονται με αυτοκίνητο ή λεωφορείο για μπάνιο.
   Τα τελευταία χρόνια, το Μενίδι, όπως και η Κορωνησία έγιναν ξανά πόλος έλξης των λουομένων από την Άρτα και τα γύρω χωριά. Βλέπετε, η κρίση, η τιμή των καυσίμων, το κόστος μετακίνησης δεν επιτρέπει σε όλους να έχουν την ευχέρεια να διαθέσουν ένα 20ευρο για βενζίνη για το "Πρεβεζάνικο"....
   Αναλυτικά, σύμφωνα με την απόφαση, ορίζονται ως κατάλληλες για κολύμβηση, από άποψη υγιεινής του θαλάσσιου ύδατος και υγιεινής κατάστασης της ακτής, οι παρακάτω ακτές κολύμβησης ανά Δήμο:
πηγή

9 σχόλια:

  1. ΤΙ ΜΕΝΙΔΙ ΤΙ ΤΟΥΡΛΙΔΑ ΜΕΣΟΛΛΟΓΓΙΟΥ.ΙΔΙΟΣ ΒΟΘΡΟΣ. ΓΙΑΤΙ Η ΚΟΡΩΝΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ?ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΚΛΥΜΠΙ ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΑ 3/4 ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ,ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΚΟΛΥΜΠΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγγνώμη ,μπορεί κάποιος να μου πει ποιες από τις παρακάτω προϋποθέσεις δεν τηρεί η παραλία? ρίχνουν απόβλητα κοντά στην παραλία από κάποιον βιολογικό ή οι ιχθυολογικές εγκαταστάσεις δεν βρίσκονται σε μήκος άνω των 300m?Ας μου απαντήσει κάποιος…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχετικά με τις ακτές του Αμβρακικού, τι γνωρίζουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οικονομικό πλήγμα.

    Μπα θα ξεχρεώσουν τώρα τα χρήματα που γλίτωναν τόσα χρόνια απο το αδειασμα των βόθρων τους στη Θάλασσα.

    Να σημειωθεί ότι εδώ και χρόνια έχει εγκριθεί βιολογικός αλλά δεν έχει γίνει για διάφορους απλοϊκούς λόγους.

    Το Μενίδι είναι η κραυγαλέα περίπτωση όπου καθημερινοί, νοικοκυραίοι, χριστιανοί και κουτοπόνηροι κάτοικοι μαζί με τους διεφθαρμένους ελεγκτικούς μηχανισμούς ΜΟΝΟΙ τους έκαναν τα νερα τους ακατάλληλα για οτιδήποτε. Ούτε βιομηχανές τους κατεστραψαν ούτε τίποτε,ΜΟΝΟΙ τους. Έστω και αν ο Αμβρακικός είναι τελειωμένη υπόθεση.

    Στο Μενίδι εδω και χρόνια συνέβαινε αυτό, απλά τώρα η κατάσταση είναι ακραία.

    Πάντως μην ανυσηχούν και πολύ, τα μαγαζιά θα συνεχίσουν να δουλεύουν , υπάρχουν και αλλού ανάλογες περιπτώσεις όπου τα παραθαλάσσια καταστήματα συνέχισαν να δουλέυουν παρά τη βρώμα και χωρίς τους κολυμβητές(πχ παραλία Ασπροπύργου, "βούρκος" Θεσσαλονίκης κλπ).
    Περισσότερη οικονομική ζημιά τους κάνει η οικονομική ανέχεια και η κατασκευή της νέας Εθνικής που τους παρακάμπτει, παρά η απαγόρευση για μπάνιο.
    Οι καταναλώτες παραθαλάσσιας ψυχαγωγίας, διασκέδασης και σαβουρομάσας δεν αντιμετώπισαν ποτέ εχθρικά την μόλυνση του περιβάλλοντος ίσα ίσα που αποτελλούσαν πάντα το πρώτο και πιο ανεκτικό τμήμα του της νέας μολυσματικής κατάστασης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ (ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ ΚΟΛΠΟ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΨΑΡΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΜΕ ΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΑΒΓΑ ΑΠΟ ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ,ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΔΕΝ ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ...Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ ,ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνω, το θεμα δεν ειναι οι κακοι Μενιδιατες που βρωμισανε τη θαλασσα τους, λες και εμεις οι Αρτινοι ή οι Πρεβεζιανοι, ειμαστε καθαροτεροι. Νομιζω οτι εφτασε η ωρα,ολοι μας να συνειδητοποιησουμε οτι πρεπει πρωτα πρωτα , να αλλαξουμε τους εαυτους μας, να δειξουμε σεβασμο στο περιβαλλον και στους υπολοιπους συγκατοικους μας στον πλανητη και να σταματησουμε να συμπεριφερομαστε σαν να ειναι ολα δικα μας και να εχουμε απειρη εξουσια επανω τους.Και εσυ με το καινουριο AUDI, πρωτα ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΠΕΤΑΣ τα σκουπιδια σου και τα αποτσιγαρα σου στο δρομο με και υστερα να κατηγορεις τους αλλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μαλλον η εισαγγελια πρεπει να δωσει τη λυση.τα δειγματα νερου απο το μενιδι πρεπει να πανε σε ανεξαρτητα εργαστηρια και οχι σε κατασκευασμενα αποτελεσματα σε μπουκαλακια ποσιμου νερου στην αρτα,και να δουμε υστερα ποιος πρεπει να απολογηθει για την μολυνση που ειναι εξωφθαλμα υπαρκτη και για τη μη ενημερωση του κοινου για θεματα δημοσιας υγειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. στο μενιδι δεν επρεπε να εχει ντουσιερες αλλα χαρτι υγειας γιατι το νερο ειναι γεματο σκατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.