11 Οκτ 2011

Ξεκινά η συγκομιδή των ακτινιδίων

- Ημερομηνία έναρξης 12 Οκτωβρίου
- Από 30 έως 40 λ. το κιλό, ανάλογα με την Ιταλική παραγωγή


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΄Αρτας λαμβάνοντας υπόψη:
1. Την Υπουργική απόφαση αριθμ.πρωτ.290524/03-09-2010 (ΦΕΚ 1521/β/7-9-2010).
2. Τα ευρήματα των δειγματοληπτικών ελέγχων, που διασφαλίζουν ότι οι συγκομισμένοι καρποί είναι επαρκώς αναπτυγμένοι & σε ικανοποιητικό στάδιο ωρίμανσης.
Ο ρ ί ζ ε ι
Ως ημερομηνία έναρξης & συγκομιδής των ακτινιδίων την 12η -10-2011.
Οι παραγωγοί με ευθύνη τους μπορούν να προβαίνουν στην συγκομιδή των ακτινιδίων μετά την παραπάνω ημερομηνία με την προϋπόθεση ότι...

τα ακτινίδια έχουν φθάσει στο προβλεπόμενο στάδιο ωρίμανσης (τουλάχιστον 6,2 Brix ή 15% μέση περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία).
Επιπλέον, οι υπεύθυνοι για τη συγκομιδή ακτινιδίων, κάθε φορά που προβαίνουν σε συγκομιδή των καρπών συμπληρώνουν υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναφέρουν την ημερομηνία συγκομιδής τους καθώς & την ποσότητα που πρόκειται να συγκομίσουν. Η υπεύθυνη δήλωση κατατίθεται στην αρμόδια Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Άρτας.
Σε περίπτωση που διαπιστώνεται οποιαδήποτε παράβαση της ισχύουσας Κοινοτικής & Εθνικής νομοθεσίας οι υπεύθυνοι θα παραπέμπονται στην Επιτροπή Επιβολής Κυρώσεων σύμφωνα με την 313312/25-1-94 Διϋπουργική απόφαση όπως αυτή ισχύει.

σημ. Τηλεβόα: Υπάρχουν φήμες που αναφέρουν ότι η παραγωγή ακτινιδίων στην Ιταλία θα είναι μειωμένη κατά 30%. Σε αυτή την περίπτωση, η τιμή παραγωγού εδώ, μπορεί να ξεπεράσει τα 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.