- Η επιτελική φθορά και οι εισηγήσεις για ξήλωμα της Μενδώνη
- Στην απέλπιδα προσπάθεια των γαλάζιων επιτελείων να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει πέντε κρίσιμα ερωτήματα
Τρεις εβδομάδες μετά την πρωθυπουργική σιωπή και την κάλυψη του "γνωστού θεατράνθρωπου" από την υπουργό Πολιτισμού -"δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες"-, η συνέντευξη της πανικόβλητης Λίνας Μενδώνη μετατράπηκε σε ομολογία πολιτικής ενοχής.
Οι αποκαλύψεις και οι καταγγελίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αλλά και στη Δικαιοσύνη γεννούν ερωτήματα, προκαλούν σφίξιμο στο στομάχι και αποτροπιασμό. Μάλιστα, την Παρασκευή, κατέθεσε στην εισαγγελία γυναίκα που φέρεται να είναι "κλειδί" για νέα χιονοστιβάδα αποκαλύψεων.
Καμιά παραίτηση ακόμα δεν έχει ζητηθεί, παρά το κύμα αντιδράσεων καλλιτεχνών και πολιτών στο Διαδίκτυο, καμία πολιτική ευθύνη δεν έχει αναληφθεί.
Κρίσιμα ερωτήματα
Στην απέλπιδα προσπάθεια των γαλάζιων επιτελείων να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει πέντε κρίσιμα ερωτήματα:
- Γιατί επί 20 μέρες σύσσωμη η κυβέρνηση προσπαθούσε να συγκαλύψει την υπόθεση, παρά τις συγκλονιστικές καταγγελίες για βαρύτατα αδικήματα, με τον βουλευτή της Ν.Δ. κ. Μαρκόπουλο να φτάνει να μιλά για προσπάθεια δημιουργίας θέματος «εκ του μη όντος»;
- Τι άλλαξε και, από εκεί που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυριζόταν πως ο κ. Λιγνάδης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, έγινε μέσα σε δυο εικοσιτετράωρα «επικίνδυνος άνθρωπος»;
- Σε ποιον αναφερόταν η κ. Μενδώνη, στην απολογία της, όταν είπε πως «ο κ. Λιγνάδης μάς έπεισε»; Μίλησε και ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Λιγνάδη, τις προηγούμενες μέρες, για να συνεχίσουν την επιχείρηση συγκάλυψης;
- Από πότε έχουν ανατεθεί σε υπουργούς και τον πρωθυπουργό ανακριτικές αρμοδιότητες; Είναι στο πλαίσιο του επιτελικού κράτους και η υποκατάσταση της Δικαιοσύνης;
- Ποιος έδωσε εντολή στην κ. Μενδώνη να ακυρώσει τον δημόσιο διαγωνισμό για να ορίσει καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου τον κ. Λιγνάδη;
Κύκλωμα παιδεραστίας;
Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε περιφερειακά κανάλια, το βράδυ της Παρασκευής, επανέλαβε πως επιχειρήθηκε το κουκούλωμα και η συγκάλυψη της υπόθεσης από την κυβέρνηση και μέσα ενημέρωσης. "Απόπειρα που γινόταν με απειλές απέναντι στους καταγγέλλοντες, στους δικηγόρους, στους δημοσιογράφους, να βγεις και να πεις ‘εδώ μια κόκκινη γραμμή’", είπε χαρακτηριστικά.
"Ελπίζω και εύχομαι η Δικαιοσύνη να κάνει αυτό που πρέπει", υπογράμμισε, εκφράζοντας μάλιστα την υποψία ότι αυτή η υπόθεση δεν μπορεί να αφορά μονάχα τον Δ. Λιγνάδη.
"Αν υπάρχει κάποιο κύκλωμα παιδεραστίας, αν υπάρχει κάποιο κύκλωμα trafficking, πρέπει να φτάσει ο κόμπος στο χτένι" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Η επιτελική φθορά και οι εισηγήσεις για ξήλωμα της Μενδώνη
Την «επιτελική» φθορά του πρωθυπουργού καλούνται πλέον να διαχειριστούν οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου, μετά το κυβερνητικό ναυάγιο ανάμεσα στα κύματα της «Μήδειας», της πανδημίας και των... υποκριτικών ικανοτήτων του Δημήτρη Λιγνάδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΥΓΗΣ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται εισηγήσεις -από στενούς του συνεργάτες- να «καρατομήσει» την υπουργό Πολιτισμού -μετά την προχθεσινή τραγελαφική παράσταση- ώστε να καταδείξει «ότι έλαβε το μήνυμα των κοινωνικών αντιδράσεων».
Στην πρωθυπουργική ζυγαριά ωστόσο βαραίνει, προς το παρόν, η εκτίμηση ότι η ανάθεση του ρόλου της «Ιφιγένειας» στην κ. Μενδώνη θα πολλαπλασιάσει τις ρωγμές στο προφίλ του κ. Μητσοτάκη.
Η υπερασπιστική γραμμή άλλωστε της κυβέρνησης συμπυκνώθηκε στη δήλωση της «εξαπατημένης» υπουργού, ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν γνωρίζει τον Δημήτρη Λιγνάδη παρά μόνο ως ηθοποιό στο σανίδι», επομένως η αποπομπή της θα συνιστούσε «ομολογία συγκάλυψης». Πριν την «κλειστή» διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου άλλωστε, ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την υπουργό.
Ο κ. Μητσοτάκης, παράλληλα, πασχίζοντας να τεθεί εκτός κάδρου της κοινωνικής κριτικής, διαμήνυε προχθές με υποκριτικό στόμφο προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «ήρθε η ώρα με τη δράση μας να δώσουμε συνέχεια στις καταγγελίες», ενώ σε παράλληλο χρόνο η κ. Μενδώνη μετατρεπόταν σε «ανάχωμα» για τον ίδιο.
Καζάνι που βράζει η Κ.Ο.
Η Κ.Ο. της Ν.Δ. εντούτοις «σιγοβράζει». Γαλάζιοι βουλευτές προεξοφλούν ότι στη δημόσια σφαίρα θα εκδηλωθούν απόψεις που θα «φέρουν σε δύσκολη θέση το Μαξίμου». Η αναντιστοιχία άλλωστε ανάμεσα στην κυβερνητική στάση και την οργή του καλλιτεχνικού κόσμου τίθεται στο επίκεντρο του προβληματισμού των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, καθώς το πολιτικό κόστος διογκώνεται.
Λάσπη και τοξικότητα
Σε αυτό το φόντο, το κυβερνητικό επιτελείο καταφεύγει σε σπασμωδικές κινήσεις αντιπερισπασμού με όχημα τη γνώριμη συνταγή της άσκησης αντιπολίτευσης στην... αντιπολίτευση. Το Μαξίμου αναθέρμανε πανικόβλητο την «καραμέλα» της «σεξουαλικής κακοποίησης στην πρεσβεία της Βενεζουέλας», ενώ η Λ. Μενδώνη κατονόμασε μόνο τον Παύλο Χαϊκάλη από όλους τους καταγγελλομένους, επειδή ήταν υπουργός στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Κλιμάκωσε δε το λασπολογικό κρεσέντο επικαλούμενη το γεγονός ότι η πρώην υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου είχε παίξει σε παράσταση του Δ. Λιγνάδη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.