- Αθηνά Λινού, καθηγήτρια επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών: Εκεί που υπάρχει ευθύνη του κράτους δεν υλοποιούνται τα μέτρα
- ΣΥΡΙΖΑ: Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, που καλούνται να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας, στοιβάζονται καθημερινά και ο Γεωργιάδης με απύθμενο θράσος διερωτάται "τι να τα κάνουμε 1000 επιπλέον λεωφορεία; Να τα κάνουμε βόλτα στο Σύνταγμα;"
Έντονη ανησυχία διακατέχει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, που μετακινούνται καθημερινά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με φόντο την ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα μας.
Κι αυτό γιατί καθημερινές είναι οι εικόνας μεγάλου συνωστισμού στις στάσεις αλλά κι εντός των λεωφορείων αλλά και των συρμών του μετρό και του ηλεκτρικού, με τους ειδικούς μάλιστα να «κρούουν των κώδωνα του κινδύνου» αναφορικά με τις συνθήκες που επικρατούν.
Ενδεικτική είναι η σημερινή δήλωση της καθηγήτριας επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνάς Λινού, η οποία σε ραδιοφωνική συνέντευξή της επσήμανε ότι «πρέπει να γίνει η εφαρμογή των μέτρων εφαρμόσιμη. Πρέπει να το κάνεις εύκολο στον άνθρωπο που είναι αναγκασμένος να στοιβάζεται στα ΜΜΜ για να πάει στη δουλειά του. Εκεί που υπάρχει ευθύνη του κράτους δεν υλοποιούνται τα μέτρα».
Από την άλλη, φαίνεται δυστυχώς πως οι παραπάνω προειδοποιήσεις δεν συγκινούν ιδιαίτερα τους κυβερνητικούς παράγοντας, με τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για πύκνωση των δρομολογίων. Αντίθετα περιορίστηκε σε ανάθεση εργολαβιών σε ιδιοκτήτες ΚΤΕΛ, με τη «λύση» να αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων μη λειτουργική.
Διαβάστε επίσης
Την ίδια στιγμή, υπάρχουν και δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, που καταδεικνύουν τις πραγματικές προθέσεις τους. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επέμεινε ότι τα σχολεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν αποτελούν εστίες υπερμέταδοσης κορονοϊού.
Νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω, καθώς όταν του επισημάνθηκε ότι μέσα στα έκτακτα μέτρα που παίρνονται για την πανδημία θα μπορούσε να είναι και η αγορά λεωφορείων ο ίδιος απάντησε: «Τι να τα κάνουμε τα λεωφορεία. Τι να κάνουμε 1.000 λεωφορεία. Να τα κάνουμε βόλτα στο Σύνταγμα;».
«Ξέρετε πόσα δισεκατομμύρια μέσα έχουμε μπει στις αστικές συγκοινωνίες τα τελευταία 30 χρόνια; Τι θέλετε να κόβουμε τις συντάξεις των ανθρώπων για να πάρουμε λεωφορεία;», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε: «κι εγώ λέω να πάρουμε ένα εκατομμύριο λεωφορεία και να κόψουμε τις συντάξεις και τους μισθούς των Ελλήνων».
ΣΥΡΙΖΑ: Κυβερνητικό θράσος απένταντι στους πολίτες
Σε ανακοίνωσή του σχετικά με το ζήτημα το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τονίζει: «Η κυβέρνηση άφησε απροετοίμαστη τη χώρα και το ΕΣΥ στη δίνη του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που καλούνται να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας στοιβάζονται καθημερινά στα ανύπαρκτα δρομολόγια των δημοσίων συγκοινωνιών και ο κ. Γεωργιάδης με απύθμενο θράσος διερωτάται "τι να τα κάνουμε 1000 επιπλέον λεωφορεία; Να τα κάνουμε βόλτα στο Σύνταγμα;".
Την ίδια ώρα, η καθηγήτρια επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, μίλησε ξεκάθαρα για τις κυβερνητικές ευθύνες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: "Πρέπει να το κάνεις εύκολο στον άνθρωπο που είναι αναγκασμένος να στιβάζεται στα ΜΜΜ για να πάει στη δουλειά του. Εκεί που υπάρχει ευθύνη του κράτους δεν υλοποιούνται τα μέτρα".
Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από τον κ. Γεωργιάδη που πριν από λίγους μήνες δήλωνε για τον κόσμο που βρέθηκε σε απόγνωση εν μέσω πανδημίας: "τι να κάνει τη ρευστότητα; Πόσο να φάει; 300 κιλά να γίνουν;" Όμως δεν περιμέναμε από την κυβέρνηση της ΝΔ και να φτάσουν στο σημείο να είναι τόσο ερειστικοί και θρασείς απέναντι στους πολίτες που καθημερινά διακινδυνεύουν την προσωπική τους υγεία για να πάνε στις δουλειές τους.».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.