31 Ιουλ 2019

Όλγα Γεροβασίλη: Υδροκέφαλο, κομματικό και αδιαφανές το επιτελικό κράτος της Ν.Δ.

Τα κύρια σημεία από την τοποθέτηση της Όλγας Γεροβασίλη στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στην κατ΄ άρθρο συζήτηση του σχεδίου νόμου για την οργάνωση και λειτουργία του κράτους


   Η βουλευτής Άρτας, γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη:
   Τοποθετήθηκε επί του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για το επιτελικό κράτος επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση υιοθετεί στην πραγματικότητα μεγάλο μέρος από τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες συκοφάντησε με τόσο έντονο τρόπο κατά τη διάρκεια της αντιπολιτευτικής της θητείας.
   Επεσήμανε πως η κυβέρνησή ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε και υλοποίησε μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τη δημόσια διοίκηση, υιοθετώντας ψηφιακά οργανογράμματα, περιγράμματα θέσης, ψηφιακές υπογραφές και ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο καταργούμενο μητρώο επιτελικών στελεχών, την κινητικότητα, το σύστημα επιλογής προϊσταμένων και τον πολυετή προγραμματισμό προσλήψεων.
   Ανέδειξε την υποκριτική και λαϊκίστικη στάση της Νέας Δημοκρατίας για το ζήτημα των μετακλητών και την λάσπη που δέχθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά:
   «Αλήθεια, τους μετακλητούς που διορίζετε τους λέτε κανονικούς γιατί μέχρι πριν είκοσι μέρες τους αποκαλούσατε πρόκληση. Γιατί ήταν πρόκληση ο Γιώργος Τσίπρας στο Πρωθυπουργικό γραφείο σαν ξάδελφος του Αλέξη Τσίπρα και δεν είναι πρόκληση ο ανιψιός του κ. Μητσοτάκη κ. Δημητριάδης. Έγινε ξαφνικά κανονικότητα;».
   Ένα άλλο θέμα το οποίο ανέδειξε είναι η τοποθέτηση μετακλητών σε θέσεις ευθύνης ιδίως στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, τονίζοντας τα σοβαρά ζητήματα που ενδέχεται να ανακύψουν.
   Ιδιαίτερα για την Εθνική Αρχή Διαφάνειας η κα. Γεροβασίλη υπενθύμισε την προηγούμενη στάση του κ. Μητσοτάκη και την επιστολή που είχε αποστείλει προς το Συμβούλιο της Επικρατείας τον Ιούλιο του 2014 με την οποία ζητούσε την περαιτέρω παραμονή του τότε Γενικού Επιθεωρητή εξαιτίας της σπουδαιότητας των αρμοδιοτήτων του, σχεδόν 5 χρόνια μετά την λήξη της θητείας του.
   Αναρωτήθηκε, μάλιστα, «Από το 2014 στο 2019 τι συνέβη και άλλαξε η στάση του κ. Μητσοτάκη; Τί είναι αυτό που οδηγεί τον κ. Μητσοτάκη στην ανάγκη διάλυσης ενός τόσο σπουδαίου θεσμού, από την οποία μπορεί να διακινδυνεύεται η έκβαση πολλών και σοβαρών υποθέσεων, αναιρώντας την ουσία των όσων ανέφερε στην ανωτέρω επιστολή;».
   Τέλος, επανήλθε στο ζήτημα της ύπαρξης ξένων με τα ευρωπαϊκά δεδομένα στοιχείων του νομοσχεδίου, επισημαίνοντας τις σχετικές αντιρρήσεις και της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κας. Γιαννάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.