22 Ιουλ 2019

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ και άλλες πολιτικές απάτες Μητσοτάκη

Μερικά παραδείγματα της απάτης στην οποία συνεχίζει να στηρίζεται ένα ολόκληρο σύστημα για να «πιπιλίσει» τα μυαλά ενός ολόκληρου λαού, που παρακολουθεί ΣΚΑΪ του Αλαφούζου ή διαβάζει ΝΕΑ και Βήμα του Μαρινάκη


   Μετά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεών του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το βράδυ του Σαββάτου στη βουλή, μαθαίναμε από τους τηλεοπτικούς, πρώτα, αναλυτές, ότι «είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός ανακοινώνει περισσότερα από όσα είχε δεσμευτεί προεκλογικά»! Θρίαμβος της επικοινωνιακής απάτης της διαπλοκής, αυτής που από το 2015 πολέμησε με πάθος την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα επειδή ο ίδιος και η κυβέρνησή του πολέμησαν με πάθος τα συμφέροντα της διαπλοκής που εκπροσωπούν τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης.
   Ποια είναι λοιπόν η απάτη, στην οποία συνεχίζει να στηρίζεται ένα ολόκληρο σύστημα για να «πιπιλίσει» τα μυαλά ενός ολόκληρου λαού που παρακολουθεί ΣΚΑΪ του Αλαφούζου ή διαβάζει ΝΕΑ και Βήμα του Μαρινάκη;
   Ας δούμε μερικά παραδείγματα:

   Απάτη πρώτη η «μείωση – έκπληξη του ΕΝΦΙΑ», όπως την ονόμασαν πολλά μέσα: Τις δυο προηγούμενες ημέρες το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου διέρρεε προς τα μέσα ενημέρωσης ότι θα καταργηθεί η μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% που είχε αποφασίσει η κυβέρνηση Τσίπρα. Αυτό δεν ήταν αλήθεια, βέβαια, αλλά είχε το στόχο του: διαρρέουμε κατάργηση, κάνουμε μικρότερη μείωση που φτάνει στο 22% και συμπεριλαμβάνουμε στη δική μας διάταξη τις μεγάλες ιδιοκτησίες! Έτσι ο λαός, που είχε μπει στο επικοινωνιακό παιγνίδι της κατάργησης της μείωσης του 30%, θα «χωνέψει» πιο εύκολα ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη μειώνει το ύψος της μείωσης από το 30 στο 22% και βάζει μέσα στις μειώσεις τις μεγάλες ιδιοκτησίες. Ποιος θα σκεφτεί, αλήθεια, ότι στην πραγματικότητα η σημερινή κυβέρνηση κάνει κάτι άλλο, πολύ χειρότερο από την προηγούμενη; Αφού είχε στη σκέψη του- από τις στοχευμένες διαρροές- ότι πηγαίναμε σε κατάργηση, άρα θα δεχτεί και τη μειωμένη μείωση και την ουσιαστική μείωση στις πολύ μεγάλες ιδιοκτησίες άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.
   Απάτη δεύτερη, η «διεύρυνση των 120 δόσεων», που επίσης ονομάστηκε «έκπληξη»: Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είχε προσδιορίσει τις 120 δόσεις για τις οφειλές στο Δημόσιο αρχικά για ιδιώτες και στη συνέχεια για επιχειρήσεις, με ελάχιστη μηναία δόση τα 30 ευρώ. Τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης; Μείωσε την ελάχιστη δόση στα 20 ευρώ και συμπεριέλαβε στη ρύθμιση τους μεγάλους φοροφυγάδες, με οφειλές ενός εκατομμυρίου ευρώ! Κι εδώ η ρύθμιση δεν γίνεται για τον λαό, αλλά για τους μεγάλους μπαταχτσήδες.
   Απάτη τρίτη, οι προσλήψεις σε Παιδεία και Υγεία: Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Προσλαμβάνονται 2.000 γιατροί και -κυρίως- νοσηλευτές. Εκεί που πονάνε σήμερα τα ελληνικά νοσοκομεία. Η τελευταία ειδικότητα, μάλιστα, θα παρέχεται μαζί με το πτυχίο, ώστε μεσοπρόθεσμα 1.500 νοσηλευτές ετησίως να στελεχώνουν τα νοσοκομεία.»
   Δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε μόνο για την πρόσληψη 2.000 για την υγεία αντί για τις 2.500 κατ’ έτος (με αρχή το 2019) επί 4 έτη που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαγγείλει, δρομολογήσει και εντάξει στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής.
   Σε σχέση με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού εκπαιδευτικών για την Παιδεία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε δρομολογήσει τις μόνιμες προσλήψεις για 15.000 εκπαιδευτικούς με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε αν θα γίνουν τελικά οι προσλήψεις αυτές και ανέφερε μόνο το ασαφές «σταδιακά θα αντιμετωπίσουμε οριστικά και το ζήτημα των αναπληρωτών καθηγητών». Έτσι, για να πανηγυρίζει η διαπλοκή για τις «εκπλήξεις»…
   Απάτη τέταρτη με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα καλύπτονται όλες οι ανάγκες των πρωτοβάθμιων μονάδων Υγείας». Έλεγε, δηλαδή, στον κόσμο, ότι τα λύνουμε όλα, μην ανησυχείτε. Είναι άραγε υπερβολή να πάει το μυαλό μας ότι αυτή η «συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα» θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας;
   Απάτη πέμπτη με τις συντάξεις χηρείας: Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να παρουσιάσει την απόδοση των συντάξεων χηρείας ως έργο της δική του κυβέρνησης. Όμως οι αυξήσεις και οι άλλες θετικές ρυθμίσεις στις συντάξεις χηρείας είναι μέτρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Από την πρώτη στιγμή ήταν γνωστό ότι για την εφαρμογή των αυξήσεων θα απαιτηθεί ένα χρονικό διάστημα, που έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την προετοιμασία του μηχανογραφικού συστήματος του ΕΦΚΑ και η πληρωμή τους ήταν προγραμματισμένη για τα τέλη Ιουλίου. Συνέπεσε, δηλαδή, να έχει αναλάβει εκείνος την κυβέρνηση και, μέσω της γνωστής προπαγάνδας των μέσων που ελέγχει, παρουσιάστηκε η απόδοση των συντάξεων σαν… «έργο Μητσοτάκη»!
   Απάτη έκτη (γενικότερη): Προεκλογικά τόσο ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης όσο και άλλοι, όπως ο κ. Στουρνάρας, με αφορμή τα θετικά μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο, αμφισβητούσε ότι είναι δυνατόν να επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος το 2019. Τώρα, ως κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης ανακοινώνει την πρόθεση του για φοροελαφρύνσεις, που για να προχωρήσουν πρέπει να υπάρχει «δημοσιονομικός χώρος». Άρα, στην ουσία δέχεται ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα έλεγε. Όπως άλλωστε συνέβη και με την υπόθεση της συμφωνίας των Πρεσπών, που από «προδοτική» έγινε «εθνικά αναγκαία και εφαρμόσιμη», όπως συνέβη με την τραγωδία στο Μάτι, που πάτησε πάνω στους νεκρούς για να κάνει αντιπολίτευση, αλλά εκείνους που κατηγορούσε ότι ήταν ανίκανοι να χειριστούν μια τέτοια τραγωδία (πχ αρχηγός ΕΛΑΣ Τσουβάλας) τους χρησιμοποίησε σε αναβαθμισμένες θέσεις στην κυβέρνησή του! Πονηρεύοντάς μας μάλιστα για το ρόλο τους στην κρίσιμη περίοδο…

   Φυσικά οι πολιτικές απάτες δεν περιορίζονται σε όσες αναφέραμε. Υπάρχει, για παράδειγμα, η περίπτωση του ΦΠΑ που είχε μειώσει η κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά ο Μητσοτάκης μάς μιλάει για «μείωση ΦΠΑ», γενικευμένα, θέλοντας να μας πείσει ότι εκείνος το έπραξε.
   Αλλά εδώ ας μιλήσουμε μόνο γι αυτές. Για τις υπόλοιπες, με άλλη ευκαιρία.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.