5 Αυγ 2014

Πέρασε η τροπολογία-σκάνδαλο που αποδεικνύει ότι όσα λέει η συγκυβέρνηση είναι... π@π@ριές!!!

Σκάνδαλα, αλητεία και διαπλοκή...

   Η τροπολογία για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης – η οποία πέρασε στη Βουλή σε ένα εντελώς άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» – είναι η πιο τρανή απόδειξη πως όσα λέει η κυβέρνηση για μεταρρυθμίσεις είναι... π@π@ριές!!!
   Τώρα που οι χρεοκοπημένοι εκδοτικοί όμιλοι του Σταύρου Ψυχάρη και του Γιώργου Μπόμπολα -ΔΟΛ και Πήγασος- θα έπρεπε να βάλουν ένα ωραίο λουκέτο, έρχεται η κυβέρνηση και τους δίνει το φιλί της ζωής, με μια φωτογραφική τροπολογία που επιτρέπει τις συγχωνεύσεις ΜΜΕ, ανοίγοντας τον δρόμο για την διαγραφή τεράστιων χρεών αλλά και για ακόμα περισσότερες απολύσεις εργαζομένων.


   Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τα σκάνδαλα, την αλητεία και την διαπλοκή στις σχέσεις των κυβερνήσεων με τους νταβατζήδες των ΜΜΕ τις τελευταίες δεκαετίες στην χώρα μας.
   Και σήμερα, η συγκυβέρνηση με την τροπολογία-ρουσφέτι στους βαρόνους των ΜΜΕ, απέδειξε, για ακόμη μια φορά, ποιους υπολογίζει και υπηρετεί: Με τις ψήφους Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ πέρασε από το θερινό τμήμα της Βουλής η τροπολογία που ικανοποιεί στο μέγιστο όλες τις απαιτήσεις των εκδοτικών συμφερόντων. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη Βουλή, εκφράζοντας διαφωνίες για τη διαδικασία που επέλεξε η κυβέρνηση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, το ΚΚΕ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία και επίσης αποχώρησε. Η ΔΗΜΑΡ καταψήφισε.
   Τέσσερα χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας, οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν να κάνουν εδώ και δεκαετίες: Να είναι η μία γωνία του τριγώνου της διαπλοκής Κυβερνώντες, ΜΜΕ, Τραπεζίτες.
   Κι έτσι, στηρίζουν αυτούς από τους οποίους εξαρτώνται. Επειδή ξέρουν πολύ καλά ότι, εάν τα ΜΜΕ έκαναν σωστά την δουλειά τους, δεν θα άντεχαν ούτε έναν μήνα χωρίς να ξεσηκωθεί ο κόσμος. Αυτοί μια χαρά τα κανονίζουν, εμείς;
    Αυτά τα τέσσερα χρόνια, που δεν μας τύφλωνε η χρυσόσκονη, οι Έλληνες είχαμε πολλές ευκαιρίες να γυρίσουμε σελίδα. Δεν το κάναμε. Μόνο γκρίνια, βρισιές και κατάρες. Αλλά την κρίσιμη ώρα, στους δρόμους και τους εργασιακούς χώρους, απόντες στην πλειοψηφία μας...
   Δεν μπορεί να μας φταίνε συνέχεια οι άλλοι, ούτε να τα περιμένουμε συνεχώς όλα από κάποιους άλλους.
   Δεν μπορεί να καθόμαστε στον καναπέ μας , ελπίζοντας να μας πετάξουν κάνα ξεροκόμματο και όταν έρχονται τα ζόρια, να ρωτάμε τον απέναντι: "Τι έκανες εσύ για μένα;"
   Κάποια στιγμή πρέπει να το πάρουμε απόφαση, να το φωνάξουμε δυνατά, να το εννοούμε και να αγωνιστούμε για να το υλοποιήσουμε: Ως εδώ και μη παρέκει. Δεν πάει άλλο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.