16 Σεπ 2013

Απεργώ γιατί... Δείτε το video της ΟΛΜΕ

Μην μένετε με σταυρωμένα τα χέρια. Ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι αγώνας ΟΛΩΝ μας!

   Δεν απεργώ γιατί μου έχει μειωθεί ο μισθός κατά 40%. Δε μου φτάνει μεν, αλλά έχω αίσθηση τι γίνεται και στους άλλους εργαζόμενους.
   Δεν απεργώ γιατί μου αύξησαν δυο ώρες το ωράριο, παρότι το θεωρώ ένα μέτρο λανθασμένο και σε βάρος της ποιότητας του διδακτικού έργου. Θα κάνουμε ένα κουράγιο και θα δουλέψουμε σκληρότερα, όπως όλοι.
   Δεν απεργώ γιατί αυξήθηκε ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα (χτες, ακόμα ένα 10% ξαφνικά). Κι αυτό είναι ένα μέτρο που μας γυρίζει «πίσω» αλλά θα το παλέψουμε.
   Δεν απεργώ γιατί καταστρατηγούνται τα εργασιακά μου δικαιώματα, γιατί διαλύεται το ασφαλιστικό ταμείο μου και δεν έχω παροχές υγείας, γιατί η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της μας εξευτελίζουν καθημερινά, γιατί απαξιώνεται ο ρόλος μου στα μάτια της «κοινωνίας»
   Απεργώ για όλα αυτά, βεβαίως, αλλά κυρίως απεργώ γιατί οι μαθητές μου είναι πεινασμένοι και απελπισμένοι και οι γονείς τους άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, απλήρωτοι.
   Απεργώ γιατί κατεδαφίζεται το κοινωνικό κράτος (υγεία, παιδεία).
   Απεργώ γιατί ξεπουλιούνται δημόσιοι πόροι και αγαθά (και τα αγοράζουν οι συνεταίροι των κυβερνώντων που χρωστάνε στο κράτος και στην κοινωνία).
   Απεργώ γιατί η κυβέρνηση της χώρας μου είναι αυταρχική και χρησιμοποιεί κατασταλτικές μεθόδους που δεν ταιριάζουν στη δημοκρατία.
   Απεργώ γιατί εξαιτίας όλων αυτών αλλά και μιας καλά στοχευμένης προπαγάνδας φουντώνει γύρω μου ο φασισμός.
   Απεργώ γιατί έχω χρέος απέναντι στα παιδιά μου και στα «παιδιά μου», δηλαδή τα δικά σου παιδιά, να πω «φτάνει πια!»
   Για να μπορώ να τα κοιτάζω στα μάτια.
   Και όποιος μου λέει να κοιτάζω τα του κλάδου μου και να αφήσω τις αντιστασιακές κορώνες, δεν τα υπολόγισε καλά: είμαστε δάσκαλοι, «κλάδος» μας είναι η κοινωνία.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.