17 Σεπ 2013

Η 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στην Άρτα Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί μπορούμε να τους σταματήσουμε - υπάρχει δρόμος!

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΤΑΣ 
48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ 
σε κάθε πόλη, νομό, σε όλη τη χώρα

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 
Τετάρτη 18/9 και ώρα 10:00 πμ, Εργατικό Κέντρο 

γιατί: 

      •§ Τις επόμενες μέρες ακόμη 9.000 συνάδελφοι μας μπαίνουν σε διαθεσιμότητα, το Δεκέμβριο άλλες 12.500, ενώ 15.000 οδηγούνται απευθείας για απόλυση από το Δημόσιο Τομέα.
      •§ Ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης και της Τρόικας θέλουν τον περιορισμό και τη μείωση των υπηρεσιών, των υπαλλήλων κατά 1/3 δηλαδή την αύξηση του κόστους στους πολίτες για την εξασφάλιση των υπηρεσιών που έως χθες παρείχε το Δημόσιο! Άρχισαν με την εφεδρεία, την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, με τους ΔΕ ιδιωτικού δικαίου ΚΑΙ ΤΩΡΑ προχωρούν με τη διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απολύσεις.
      •§ Μειώνουν κλίνες και θρανία, κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία, οργανισμούς και δομές που θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες, τους πιο αδύναμους: εργατική κατοικία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ασφάλιση ανέργων.
      •§ Δρομολογούν νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, το εφάπαξ.
      •§ Χρηματοδοτούν τις τράπεζες και αυξάνουν –έστω και αν υπάρχει η άποψη περί προσωρινότητας- το δημόσιο χρέος την ΩΡΑ που εξανεμίζουν τα αποθεματικά των ταμείων, κουρεύουν τα ομόλογά τους, τα οδηγούν στην πλήρη κατάρρευση και ήδη επικαλούνται έλλειμμα για να μετατρέψουν τις συντάξεις σε «εθνικό επίδομα».
      •§ Η κρίση αξιοποιείται για την απόλυτη επικράτηση και εδραίωση ακραίων πολιτικών λιτότητας και αναδιανομής του πλούτου, των εισοδημάτων, των δικαιωμάτων ΥΠΕΡ των λίγων, ΕΝΑΝΤΙΑ στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, της κοινωνίας, των ανθρώπων που με μόχθο παράγουν. Η φτώχεια και οι ακραίες ανισότητες αυξάνονται, γενικεύονται, καθολικοποιούνται. ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 
γιατί μπορούμε να τους σταματήσουμε - υπάρχει δρόμος! 

      •§ Χωρίς την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, τη διάλυση των κοινωνικών υποδομών, δικτύων και υπηρεσιών.
      •§ Χωρίς τη διαρκή καταστροφή θέσεων εργασίας στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, την αντικατάσταση του μισθού και της σύνταξης με «επίδομα», τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την εξαθλίωση των επιστημόνων, των αγροτών, των ελεύθερων επαγγελματιών, των φοιτητών, των νέων που τους αναγκάζουν βίαια να μεταναστεύσουν.

Μπορούμε με πολύμορφο αγώνα διαρκείας, με ευρύ, ενωτικό, κοινωνικό – λαϊκό κίνημα ανατροπής, δύναμης, ελπίδας, προοπτικής. 

   Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε και προχωρά σε εβδομάδα αγωνιστικών – απεργιακών κινητοποιήσεων, με συλλαλητήρια και δυναμικές μορφές

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 18 ΚΑΙ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ 
ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ 

γιατί: 

      •§ Τα μνημόνια εξαθλιώνουν, μειώνουν το Ακαθάριστο Εθνικό Εισόδημα, αυξάνουν το χρέος, πρέπει να καταργηθούν.
      •§ Οι Δημόσιες Υπηρεσίες, η υγεία, η παιδεία, η κοινωνική ασφάλιση, πρέπει να στηριχθούν, να αναπτυχθούν αντί να συρρικνώνονται, να ιδιωτικοποιούνται, να διαλύονται.

γιατί: 

      •§ Μπορεί ο μεγάλος φανερός και κρυφός πλούτος και η μεγάλη ακίνητη περιουσία να φορολογηθούν, καθώς και η εισφοροδιαφυγή, η φοροδιαφυγή, η φοροκλοπή να παταχθούν.
      •§ Μπορεί εάν οι τράπεζες που χρηματοδοτούνται από το κοινωνικό σύνολο τεθούν άμεσα υπό δημόσιο έλεγχο. 
      •§ Μπορεί γιατί η πραγματική «αναδιάρθρωση» του χρέους δεν προκύπτει με επιμηκύνσεις και άλλα -δηλαδή την υπερχρέωση των μελλοντικών γενεών- αλλά με πραγματική ελάφρυνση δηλαδή διαγραφή όλου του μεγάλου μέρους -του κερδοσκοπικού τζόγου- που ακόμη και την ώρα της κρίσης συνεχίζεται από ιδιωτικά κερδοσκοπικά κεφάλαια, από κράτη που βλέπουν την οικονομική τους κυριαρχία, τα πολιτικά και γεωπολιτικά τους συμφέροντα, τα πλεονάσματα τους σε βάρος των πολιτών, των κοινωνιών, των λαών, της ειρήνης, του πολιτισμού, της προόδου, των ανθρώπων.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ 
Με ενότητα, μαζική συμμετοχή, αγώνα διαρκείας 
ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ 
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ 
στην 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΚΑΙ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στις απεργιακές συγκεντρώσεις 
σε κάθε πόλη, σε κάθε νομό, σε όλη τη χώρα 

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση 
Τετάρτη 18/9 και ώρα 10:00 πμ, Εργατικό Κέντρο 
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στα Συλλαλητήρια 
Και τις κινητοποιήσεις των Συνδικάτων 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.