Είδη από την καθημερινή ζωή των Σαρακατσαναίων
Το Σάββατο 28 Ιουλίου, στις 8:30 το βράδυ, στο μαγευτικό Κουκούλι Ζαγορίου θα εγκαινιαστεί η έκθεση με θέμα "Σαρακατσάνικα ειδίσματα".
Η έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Αυγούστου, διοργανώνεται στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του χωριού από την Αδελφότητα Κουκουλιωτών "Ευγένιος Πλακίδας" και υπεύθυνη της έκθεσης είναι η Αλεξάνδρα Λεων. Τσουμάνη, η αγαπημένη μου θεία Τάντα.
Θα μιλήσει ο Θόδωρος Γόγολος, φιλόλογος με θέμα: "Δια χειρός..."
Μετά τα εγκαίνια θα ακολουθήσει σαρακατσάνικο κέρασμα με... σπιτικές παραδοσιακές πίτες και γλυκίσματα, με αναψυκτικά και... χυμούς ζαμπέλας!!!
Το Κουκούλι, που είναι το χωριό καταγωγής μου από την πλευρά της μητέρας μου, είναι από τα ομορφότερα Ζαγοροχώρια, που ακουμπάει στην πλαγιά του βουνού, πνιγμένο στο πράσινο και στην παράδοση.
Αν σας φέρει ο δρόμος, αφήστε το αυτοκίνητο κάτω από τα χαγάτια της Εκκλησίας, περάστε από το Μεσοχώρι με τον πλάτανο και τις τοξωτές βρύσες και ανηφορίστε το καλντερίμι για να βρεθείτε στο Δημοτικό Σχολείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.