5 Δεκ 2020

Γεροβασίλη: Γόνιμο έδαφος για την επιδημία οι παραλείψεις και οι επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη - VIDEO

- Η κυβέρνηση να σηκωθεί από το έδρανο της αλαζονείας, να εγκαταλείψει επιτέλους αυτή την αμέριμνη εικόνα, την οποία μας δείχνει καθημερινά ο κ. Μητσοτάκης
- Όταν δεν διαθέτεις συναίσθηση της πραγματικότητας, τότε οι ευθύνες γίνονται εγκληματικές


Σημεία Παρέμβασης της Όλγας Γεροβασίλη, Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτή Άρτας, στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με το Γιώργο Παπαδάκη 

  Πίσω από την σημερινή κατάσταση υπάρχουν οι ευθύνες, οι παραλείψεις και οι επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη 
   Καλούμενη να σχολιάσει την συγκυρία της υγειονομικής κρίσης, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι προφανώς σήμερα βρισκόμαστε σε έξαρση της επιδημίας με ρεκόρ κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων. Το ερώτημα είναι εάν αυτό ήταν μοιραίο να συμβεί ή εάν θα μπορούσαν να έχουν γίνει ή να γίνουν, έστω και τώρα, παρεμβάσεις για μία επιτυχέστερη διαχείριση του θέματος. Δύο είναι τα κύρια ζητήματα: 
   Το πρώτο και βασικό είναι η συστηματική και εμπεριστατωμένη καταγραφή της νόσου στη χώρα. Αυτό σημαίνει μαζικά τεστ από στατιστικά σημαντικά δείγματα με την καθοδήγηση των ειδικών, ούτως ώστε συνεχώς να γνωρίζουμε τι γίνεται σε κάθε περίπτωση και περιοχή και ποιο είναι το ιικό φορτίο.
   Το δεύτερο το οποίο δεν έγινε -και ακόμη και σήμερα αρνείται πεισματικά η κυβέρνηση να το κάνει, είναι η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Χθες ο κ. Βαρτζόπουλος, με αφοπλιστική ειλικρίνεια, είπε πως το Εθνικό Σύστημα υγείας στη χώρα είναι γαλέρα και πως ό,τι και να κάνεις δε θα γίνει φρεγάτα. Αυτό λοιπόν δε εκφράζει τίποτε άλλο παρά τις προθέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη τις οποίες άλλωστε είχε εξαγγείλει προεκλογικά: την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας. Είναι λοιπόν θέμα αντίληψης και επιλογής και όχι ανικανότητας.


  Αίτημα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να παρουσιαστούν στη Βουλή οι κ. Κικίλιας, Αρκουμανέας και Τσιόδρας 
   Σχετικά με τα δημοσιεύματα στον Τύπο περί «διπλών βιβλίων» καταγραφής κρουσμάτων η Όλγα Γεροβασίλη σχολιασε τα εξής: "Είδαμε να δημοσιεύονται στον τύπο οι δύο διαφορετικές συμβάσεις για την καταγραφή των περιστατικών στη χώρα. Αυτό το οποίο συνέβη είχε ως αποτέλεσμα την καθυστερημένη πληροφόρηση της επιστημονικής επιτροπής. Ως εύλογη διαπίστωση χαρακτήρισε η Όλγα Γεροβασίλη την ερώτηση του δημοσιογράφου κατά πόσον η καθυστερημένη πληροφόρηση της επιτροπής των ειδικών μπορεί να είχε επιπτώσεις στη μη έγκαιρη και ορθή λήψη μέτρων και συμπλήρωσε ότι με αίτημα το οποίο έχουμε καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητάμε να έρθουν στη Βουλή οι κ. Κικίλιας, Αρκουμανέας και Τσιόδρας ώστε να συζητήσουμε και να δοθούν εξηγήσεις". 

  Η κυβέρνηση επιδεικνύει έλλειψη συναίσθησης της πραγματικότητας και αυτό γεννά εγκληματικές ευθύνες
   Για τη διαχείριση της πανδημίας οι ευθύνες είναι κυβερνητικές. Όπως και στην πρώτη φάση της πανδημίας, όπου η έκβαση ήταν θετική την πιστώθηκε η κυβέρνηση, έτσι και σήμερα την αποτυχία θα τη χρεωθεί η κυβέρνηση. Όμως, αυτό που ενδιαφέρει δεν είναι ποιος θα χρεωθεί η αποτυχία. Μας ενδιαφέρει ότι η αποτυχία συνεπάγεται απώλεια ανθρώπινων ζωών και επιβλαβή επίδραση στην υγεία των συμπολιτών μας. Σήμερα, λοιπόν, καλούμε την κυβέρνηση να σηκωθεί από το έδρανο της αλαζονείας, να εγκαταλείψει επιτέλους αυτή την αμέριμνη εικόνα, την οποία μας δείχνει καθημερινά ο κ. Μητσοτάκης και η οποία δεν αρμόζει σε Πρωθυπουργό αυτή τη χρονική συγκυρία και να αποκτήσουν επιτέλους συναίσθηση της πραγματικότητας. Και ξέρετε ότι όταν δεν διαθέτεις συναίσθηση, τότε οι ευθύνες γίνονται εγκληματικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.