23 Ιουν 2020

Προσπαθούν να συγκαλύψουν τα σκάνδαλά τους

Τέθηκε σε εφαρμογή η επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης


   Ακόμη παραμένουν κρυφά τα στοιχεία για τα χρήματα που μοίρασε ο Στ. Πέτσας στα μέσα ενημέρωσης, αλλά η επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης τέθηκε σε εφαρμογή.
   Χωρίς σχεδόν καμία αναφορά στα αποκαλυπτικά στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή ως προς την εμπλοκή του γιατρού, συζύγου της πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελ. Ράικου στην υπόθεση Novartis, όλα τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης βομβάρδιζαν επί δυο μέρες το κοινό με μοναδικό θέμα τα ακίνητα ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και το διαφημιστικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ.
   Αυτό συνεχίστηκε ακόμα και όταν, πέρα από την καυτή υπόθεση που δείχνει την επιρροή της φαρμακευτικής εταιρείας και τις μεθόδους της, έφτασε στη Βουλή άλλη δικογραφία που περιέχει κατάθεση του 2015, από την οποία προκύπτουν ζοφερά στοιχεία της παράνομης και μέσω offshore διαρροής χρημάτων.
   Τα έγγραφα της δικογραφίας διαβιβάστηκαν στη Βουλή την Πέμπτη στο πλαίσιο της Προανακριτικής από την Εισαγγελία Διαφθοράς. Μέσα στα στοιχεία αυτά υπάρχουν τα ονόματα των Παπασταύρου, Μιωνή και του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά (διαβάστε ΕΔΩ). Όμως, σχεδόν κανείς δεν είδε και δεν άκουσε τίποτε για όλα αυτά!
   Αντίθετα, ξαφνικά εμφανίστηκε ο Σάμπυ Μιωνής στη Βουλή για να συμβάλει στην κάθαρση (!) παρουσιάζοντας ένα ηχητικό ντοκουμέντο που κατέγραψε παράνομα, μια συνομιλία του δηλαδή με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, αφού πρώτα έσπευσε να δηλώσει ότι ο Ν. Παππάς δεν τον εκβίασε ποτέ.
   Αυτή τη φορά το ηχητικό ντοκουμέντο που εντελώς παράνομα παρέλαβαν, όχι κάποια μέσα ενημέρωσης, αλλά επίσημα οι βουλευτές-μέλη της Προανακριτικής, έγινε ασμένως δεκτό ως απολύτως ακριβές και γνήσιο.
   Στη συνέχεια στήθηκαν ολόκληρα σενάρια στηριγμένα σε αποσπασματικές φράσεις, σύμφωνα με την ερμηνεία που τους δίνει στο συνοδευτικό του υπόμνημα ο μάρτυρας Σ. Μιωνής. Ένα υπόμνημα γεμάτο ανακρίβειες σε ό,τι αφορά και το έργο των εισαγγελέων που ο ίδιος κατονομάζει.
   Έτσι, τη στιγμή που στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής αποκαλύπτονταν οι δαιδαλώδεις παράνομες διαδρομές του χρήματος, με ονόματα και διευθύνσεις, οι πολίτες κλήθηκαν να διδαχθούν για άλλη μια φορά πολιτικό ήθος και πολιτικό πολιτισμό μέσα από μια παράνομη πράξη ενός επιχειρηματία που βρήκε έπειτα από πέντε χρόνια έτοιμο το κατάλληλο πολιτικό περιβάλλον για να διατυπώσει τις καταγγελίες του.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.