10 Ιουν 2020

Κλείνουν σχολεία λόγω κορονοϊού στην Ξάνθη

- Χάνεται ο έλεγχος μετά τα νέα κρούσματα
- "Μουδιασμένοι" οι αρμόδιοι, δεν έχουν λάβει κανένα μέτρο


   Στην απόφαση να διακόψουν τη λειτουργία τους 4 δημοτικά σχολεία στην πόλη της Ξάνθης για δέκα μέρες, οδηγήθηκαν οι αρμόδιοι μετά το κρούσμα κορονοϊού που εντοπίστηκε σε καθηγητή Αγγλικών, ο οποίος έκανε μάθημα στα εν λόγω σχολεία. Πρόκειται για σχολεία στο κέντρο και στους συνοικισμούς Καλλιθέας και Δροσερού της πόλης. Ο εκαιδευτικός παρουσίασε συμπτώματα τη Δευτέρα όταν με δική του πρωτοβουλία έκανε το τεστ, τα αποτελέσματα του οποίου έδειξαν ότι είναι θετικός.
   Οι συνάδελφοί του σημειώνουν ότι ο εκπαιδευτικός ενημέρωσε έγκαιρα από το βράδυ της Τρίτης την υπηρεσία του, όμως πέρασαν αρκετές ώρες, λειτούργησαν κανονικά όλα τα σχολεία και μόνο αργά μετά το μεσημέρι και μετά από ένα σχετικό "αλαλούμ" διαβουλεύσεων, ελήφθη η σχετική απόφαση. Σε καραντίνα τέθηκαν 80 εκπαιδευτικοί αν και καμία απόφαση δεν έχει ανακοινωθεί επίσημως από το Υπουργείο Παιδείας ή τον ΕΟΔΥ.

  Κλειστός παιδικος σταθμός και μαζικά τεστ σε δικηγόρους
   Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχει διακόψει τη λειτουργία του το ένα από τα δύο τμήματα στον Παιδικό Σταθμό των Ενόπλων Δυνάμεων που λειτουργεί στην πόλη, λόγω κρούσματος σε μητέρα νηπίου.
   Η κατάσταση επιδεινώνεται σε σχέση με τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ τη Δευτέρα παρόλο που στην πόλη της Ξάνθης είχαν ανακοινωθεί μόλις δύο κρούσματα σε σύνολο 2.500 τεστ. Άνθρωποι που διαμένουν στην Ξάνθη εντοπίστηκαν σε τεστ που έγιναν σε περιφερειακούς Δήμους, όπως μια δασκάλα σε μειονοτικό σχολείο του Δήμου Τοπείρου αλλά και ένας δημοτικός σύμβουλος που είναι δικηγόρος, με αποτέλεσμα την Τρίτη να γίνουν εκτάκτως τεστ σε δικηγόρους και προσωπικό των δικαστηρίων, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται. Αντίστοιχα, η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ -που παραμένει στην πόλη- θα κάνει μαζικά τεστ στους εκπαιδευτικούς, τουλάχιστον της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

  "Μουδιασμένοι" οι αρμόδιοι, δεν έχουν λάβει κανένα μέτρο
   Σε επίπεδο υγειονομικό, ένας θάνατος των τελευταίων ημερών, εξετάζεται για το ενδεχόμενο να οφείλεται στον κορονοϊό ενώ στο Νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης νοσηλεύονται 5 νέοι ασθενείς της πανδημίας και ένας διασωλημένος.
   Ο προβληματισμός είναι ιδιαίτερα μεγάλος καθώς οι αρμόδιοι, παρά το μεγάλο πρόβλημα που έχει εντοπιστεί στην ορεινή περιοχή του Δήμου Μύκης και τα 22 κρούσματα που καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα, δεν λαμβάνουν έκτακτα μέτρα με αποτέλεσμα να υπάρχει προβληματισμός.
   Αρκετοί είναι αυτοί που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι φοβάται το πολιτικό κόστος για μια σειρά από λόγους ενώ δεν έχει λάβει καμία απόφαση ούτε για ιχνηλάτηση των περιστατικών ούτε για μαζικά τεστ "πόρτα-πόρτα" και είναι απλός παρατηρητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.