12 Φεβ 2017

Προσβάλλετε τη μνήμη του Λουκιανού, εκμεταλλεύεστε εμπορικά το θάνατό του...

Επιστολή της οικογένειας του Λουκιανού Κηλαηδόνη στο «Πρώτο Φλέμα», που, μετά τον Φύσσα, σκυλεύει σήμερα και τον πρόσφατα χαμένο τραγουδοποιό
.
«Το Πρώτο Θέμα δεν το διαβάζω, δεν ανήκω στον πολιτικό χώρο που εκφράζει και το απεχθάνομαι. Δεν θέλω να συνδεθεί η μουσική μου με τη συγκεκριμένη εφημερίδα, διότι μου είναι αντιπαθής με όσα έχει κάνει μέχρι τώρα»
   Τα παραπάνω δήλωνε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, πριν από τέσσερα χρόνια περίπου, τον Οκτώβρη του 2013, όταν είχε καταγγείλει με ανοιχτή επιστολή του το «Πρώτο Θέμα» για χρήση της μουσικής του, παρά το γεγονός ότι είχε αρνηθεί κατηγορηματικά τη χρήση του κομματιού «Μικρός Ήρωας», που το «Πρώτο Θέμα» είχε χρησιμοποιήσει σε τηλεοπτικό σποτ για να διαφημίσει την έκδοση των τευχών του «Μικρού Ήρωα» με την εφημερίδα.
   Παρά τα παραπάνω κι ενώ πλέον ο αγαπημένος Λουκιανός Κηλαηδόνης έφυγε πρόσφατα από κοντά μας, το «Πρώτο Θέμα» κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με CD με τα τραγούδια του.
   Αυτή την Κυριακή, λοιπόν, το Πρώτο Θέμα, Πρώτο Ψέμα, Πρώτο Φλέμα, πείτε το όπως εσείς θέλετε, εκμεταλλεύεται το θάνατο του Λουκιανού και κυκλοφορεί έχοντας ένα CD με 18 τραγούδια του.
   Προσβάλλοντας έτσι τη μνήμη του. Και πετώντας στα σκουπίδια τις επιθυμίες του.
   Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που αυτή η εφημερίδα σκυλεύει νεκρό, καθώς είχε βγάλει πρωτοσέλιδη την φωτογραφία του νεκρού Φύσσα, δολοφονημένου από τους εγκληματίες, που το Πρώτο Θέμα, Πρώτο Ψέμα, Πρώτο Φλέμα, πείτε το όπως εσείς θέλετε, ξέπλενε και ωραιοποιούσε, μέσα από τις σελίδες του, εκείνη την εποχή.
   Έντονη ήταν η αντίδραση της οικογένειας του καλλιτέχνη, που καταγγέλλει ότι και πάλι η εφημερίδα δρα χωρίς την άδεια ούτε του Λουκιανού, ούτε τη δική τους και εκμεταλλεύεται εμπορικά το θάνατό του.
   Η επιστολή αναφέρει:

Όπως πληροφορηθήκαμε, η εφημερίδα σας πρόκειται αύριο να κυκλοφορήσει με συνοδευτική «προσφορά» για τους αναγνώστες της, ένα cd με 18 αξέχαστα τραγούδια του Λουκιανού. 
Σας εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας, καθώς και την έντονη αγανάκτηση και διαμαρτυρία μας για την ενέργειά σας αυτή, για την οποία, όπως γνωρίζετε, δεν λάβατε (και ούτε θα μπορούσατε ποτέ να έχετε λάβει), καμία άδεια, ούτε από τον αείμνηστο Λουκιανό, ούτε βέβαια, ύστερα από την απώλειά του, από εμάς. Σας υπενθυμίζουμε εξάλλου κάτι που γνωρίζετε άριστα: ο ίδιος ο Λουκιανός, όσο ήταν κοντά μας, δεν θα έδινε ποτέ άδεια να κυκλοφορήσουν τραγούδια του με την εφημερίδα σας, για την οποία είχε συγκεκριμένη άποψη. Την άποψή του αυτή, με την οποία συντασσόμαστε , καθώς και την αντίθεσή του στην καθ’ οιονδήποτε τρόπο, έστω και έμμεση, σύνδεση τραγουδιών του με την εφημερίδα σας, την είχε εκφράσει τόσο δημόσια όσο και απευθείας σε εσάς.
Συγκεκριμένα τον Οκτώβρη του 2013 είχε δηλώσει: «...To Πρώτο Θέμα δεν το διαβάζω, δεν ανήκω στον πολιτικό χώρο που εκφράζει και το απεχθάνομαι. Δεν θέλω να συνδεθεί η μουσική μου με τη συγκεκριμένη εφημερίδα διότι μου είναι αντιπαθής με όσα έχει κάνει μέχρι τώρα...».
Το ότι, έπειτα από όλα αυτά, εσείς σήμερα επιδιώκετε να εκμεταλλευτείτε εμπορικά τη συγκίνηση που προκαλεί στο κοινό η, νωπή ακόμη, απώλεια του Λουκιανού, αποτελεί ακραία προσβολή της μνήμης ενός καλλιτέχνη που αντιπάλεψε με το παράδειγμα και το έργο του, τέτοιες ακριβώς συμπεριφορές, όπως είναι οι δικές σας. Αποτελεί δε και κατάφωρη προσβολή των πνευματικών του δικαιωμάτων καθώς και του ηθικού του δικαιώματος επί του έργου του  το οποίο είχε ρητά ασκηθεί από τον ίδιο όσο ήταν εν ζωή απαγορεύοντάς σας οποιαδήποτε χρήση των έργων του.  
Είναι αυτονόητο ότι, ως προς όλα τα παραπάνω, επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε δικαιώματος που μας δίνει ο Νόμος, προκειμένου να προστατέψουμε τη μνήμη του Λουκιανού και τιμήσουμε το ήθος, το ύφος και τις επιλογές της ζωής του.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.