2 Νοε 2011

Κλαδέματα και... κλαρίσματα!

- Δάσκαλε που δίδασκες...
- Ο Δήμος οφείλει να δίνει πρώτος το παράδειγμα

   Ο πρώην δήμαρχος, ο μακαρίτης Πάνος Βάγιας όταν ήθελε να δείξει την δυσφορία του για κάποιον, έλεγε "αυτός δεν θέλει κλάδεμα, κλάρισμα θέλει"! Ήξερε ο Βάγιας από γεωπονική, το γνώριζε το αντικείμενο.
   Το σκεφτόμουνα αυτό, καθώς διάβαζα το Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από τον Δήμο Αρταίων, όπου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Θόδωρος Γκούβας, πολύ ορθά αναφέρεται στην ανεξέλεγκτη εναπόθεση ξερόκλαδων (από κλαδέματα) από τους πολίτες και στα προβλήματα που δημιουργεί αυτή η πρακτική.
   Πριν δημοσιεύσω όμως το Δελτίο Τύπου, θα ήθελα να επισημάνω στον κ. Γκούβα ότι καλό θα ήταν πρώτα ο ίδιος ο Δήμος Αρταίων και ο αρμόδιος αντιδήμαρχός του να εφαρμόσει όσα ο κ. Γκούβας κελεύει. 

   Η φωτογραφία που δημοσιεύω είναι τραβηγμένη δίπλα από την είσοδο του 8ου Δημοτικού Σχολείου, επί της οδού Αρτινών Πεσόντων (ακριβώς απέναντι από το Δημαρχείο, όχι κάπου απόμερα). Δείχνει την κατάσταση του πεζοδρομίου που είναι απολύτως μπλοκαρισμένο από "κλαδέματα" και αναγκάζει τους μικρούς μαθητές να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα, για να μπουν στο σχολείο τους.
   Τα ξερόκλαδα που βλέπετε, κλαδεύτηκαν πριν από ένα ολόκληρο μήνα, από συνεργείο του Δήμου, αλλά κανένας δεν μερίμνησε να τα απομακρύνει.
   Η παραμονή τους στο συγκεκριμένο σημείο εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα 7χρονων παιδιών, είναι απείρως σοβαρότερος από τον "κίνδυνο για σοβαρές βλάβες των απορριματοφόρων", που αναφέρει στις δηλώσεις του ο κ. Γκούβας.
   Να τονίσω δε, ότι έως την διασταύρωση με την οδό Καμηλών, υπάρχουν άλλοι δύο τέτοιοι "λόφοι" ξερόκλαδων.
   Ο γράφων, ως πατέρας δύο παιδιών 7 χρονών, που καθημερινά προσπαθούν να περάσουν από το οδόφραγμα των κλαδεμάτων και αναγκάζονται να κατέβουν στον δρόμο για να πάνε στο μάθημά τους, θα ήθελα να καλέσω, όποιον αρμόδιο ακούει, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προστασίας της σωματικής ακεραιότητας 350 μαθητών!

   Το Δελτίο Τύπου αναφέρει:
   "Επειδή τον τελευταίο καιρό συγκεντρώνεται μεγάλος όγκος από κλαδέματα γύρω...

απ’ τους κάδους αποκομιδής των απορριμμάτων, πρακτική η οποία δυσκολεύει σημαντικά το έργο της Υπηρεσίας Καθαριότητας, παρακαλούνται οι δημότες να δένουν τα κλαδέματα σε δεμάτια και να έρχονται σε επαφή με την Υπηρεσία Καθαριότητας, στο τηλ. 2681072910, έτσι ώστε να καθίσταται ευκολότερο το έργο της αποκομιδής, κατόπιν συνεννόησης. «Οι δημότες οφείλουν να μην εναποθέτουν ανεξέλεγκτα τα κλαδέματα και τα μπάζα στους κάδους απορριμμάτων των αστικών αποβλήτων», επανέλαβε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Θεόδωρος Γκούβας, «και αυτό γιατί και η αποκομιδή δεν είναι δυνατή από τα απορριμματοφόρα αλλά και ο κίνδυνος για σοβαρές βλάβες στα συγκεκριμένα οχήματα εγκυμονεί, όταν τα μπάζα και τα βαριά αντικείμενα που εναποτίθενται στους κάδους δεν γίνονται αντιληπτά».
   Για τους λόγους αυτούς ο κύριος Αντιδήμαρχος κάνει έκκληση στους κατοίκους να μην πετούν τα κλαδέματά τους δίπλα ή μέσα στους κάδους απορριμμάτων, καθώς επίσης και να σέβονται ορισμένους βασικούς κανόνες οι οποίοι είναι απαραίτητοι για να διατηρηθεί η πόλη καθαρή, όπως:

1.Οι πολίτες να εναποθέτουν τα σκουπίδια τις βραδινές ώρες

2.Η εναπόθεση των σκουπιδιών να γίνεται σε κλειστές σακούλες και εντός των κάδων απορριμμάτων

3.Να φροντίζουν μετά την απόθεση των σκουπιδιών οι κάδοι να παραμένουν κλειστοί

4.Να μην γίνεται εναπόθεση στους κάδους ή και ανεξέλεγκτα σε οποιοδήποτε άλλο σημείο, ογκωδών αντικειμένων, οικοδομικών υλικών, κλαδιών κλπ. χωρίς προσυνεννόηση και ραντεβού με την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου για απομάκρυνσή τους."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.