14 Μαΐ 2023

Την επόμενη Κυριακή ψηφίζουμε για τις ζωές μας

Να τελειώνουμε μια και καλή με την οικογένεια και το σύστημα γύρω από αυτήν που ρήμαξε τη χώρα


   Σε μια εβδομάδα από σήμερα οι πολίτες θα πηγαίνουν στις κάλπες έχοντας μπροστά τους καθαρά και κρυστάλλινα διλήμματα. Το κυρίαρχο είναι αν οι ζωές μας θα αλλάξουν προς το καλύτερο, αν θα ζήσουμε ξανά κανονικά σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα ή αν θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο της φτωχοποίησης, της παραίτησης και της μετατροπής της Δημοκρατίας σε ορμπανικό αυταρχικό καθεστώς.
   Η απλή αναλογική δεν είναι οι «πρώτες» εκλογές. Είναι οι εκλογές που μπορούν και θα βγάλουν κυβέρνηση. Νίκη Μητσοτάκη έστω και με μισή μονάδα διαφορά ανοίγει το δρόμο για κυβέρνηση με εκβιασμούς, με αποστασίες, με λεηλασίες άλλων κομμάτων αν χρειαστεί. Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και του Αλέξη Τσίπρα σημαίνει προοδευτική κυβέρνηση μεγάλης πλειοψηφίας και μακράς πνοής, πάνω σε προγραμματική βάση. Κυβέρνηση που θα νοιάζεται για τον πολίτη, τα λαϊκά στρώματα, τους μεσαίους, όχι για τους ολιγάρχες, τα καρτέλ και τους ισχυρούς.
   Η αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας με τις άμεσες παρεμβάσεις σε ΦΠΑ και ΕΦΚ, η προστασία της πρώτης κατοικίας, η στήριξη του κοινωνικού κράτους, η ανασυγκρότηση του ΕΣΥ και η προστασία των δημοσίων αγαθών αποτελούν, φυσικά, προτεραιότητα. Εξάλλου ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη εξαγγείλει την πρώτη ΠΝΠ και το Συμβόλαιο Αλλαγής που αποτελεί και τη βάση προγραμματικών συγκλίσεων. Ωστόσο στο διακύβευμα της κάλπης προστίθεται με ένταση η ίδια η λειτουργία της Δημοκρατίας, των θεσμών και του Κράτους Δικαίου.
   Η ομολογία Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και τις παράνομες υποκλοπές σε Ανδρουλάκη και Φλώρο, αφού δεν υφίστατο λόγος εθνικής ασφάλειας, συνιστά ομολογία ενοχής και επιβεβαίωση συγκρότησης και λειτουργίας παρακράτους. Λίγες ημέρες νωρίτερα, η PEGA διαπίστωνε ότι αυτό το παρακράτος εκπορεύεται από τον στενό κύκλο του πρωθυπουργικού γραφείου.
   Την επόμενη Κυριακή ψηφίζουμε για τις ζωές μας. Ψηφίζουμε όμως και για να ξεσκεπαστεί το παρακράτος που κακοποίησε θεσμούς, Δικαιοσύνη, την ίδια τη Δημοκρατία. Ψηφίζουμε για να λογοδοτήσουν οι ενορχηστρωτές των παρακολουθήσεων. Να τελειώνουμε μια και καλή με την οικογένεια και το σύστημα γύρω από αυτήν που ρήμαξε τη χώρα.
   Το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας θα αναλάβουν την ευθύνη τους έναντι της κοινωνίας. Το ίδιο οφείλουν να πράξουν και οι υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις. Αρκεί να θυμούνται ότι η Ιστορία δεν συγχωρεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.