3 Δεκ 2022

Κύριε Δήμαρχε, δεν θέλω να σε στενοχωρήσω, αλλά...

- Η Ολομέλεια του ΣτΕ ακύρωσε τις διατάξεις που ψήφισε το ’19 η κυβέρνηση Μητσοτάκη, νοθεύοντας τη θέληση των εκλογέων
- Με την «καλπονοθεία» εξασφαλίστηκε πλασματική πλειοψηφία των δημάρχων


   Κύριε Δήμαρχε, δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, τώρα που είναι Σαββατοκύριακο και όλο και κάποια φωτογραφία θα θες να ποστάρεις, αλλά η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάσισε ότι είναι αντισυνταγματική η πλασματική πλειοψηφία στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητα Ζωής, που νόθευσε τη λαϊκή βούληση, όπως αυτή εκφράστηκε στις εκλογές. 
   Ξέρω, είναι κομματάκι στενάχωρη η δημοκρατική νομιμότητα, καθώς δεν θα μπορεί πλέον μια ψεύτικη πλειοψηφία, πίσω από κλειστές πόρτες και μέσα σε κλειστές ελεγχόμενες διορισμένες Επιτροπές, να αποφασίζει για όλα, από απευθείας αναθέσεις μέχρι έργα σημαντικού προϋπολογισμού. Το ΣτΕ υπογραμμίζει ότι «οι αποφάσεις που αφορούν σημαντικές αρμοδιότητες του δήμου λαμβάνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο, όργανο διοικήσεως του Δήμου με άμεση δημοκρατική νομιμοποίηση».
   Χαστούκι κανονικό προς την κυβέρνηση και όλους όσοι έσπευσαν να την χειροκροτήσουν, επειδή τους βόλευε η αντiδημοκρατική μεθόδευση, είναι η αναφορά της απόφασης, ότι οι διατάξεις που ψηφίστηκαν το 2019 «παραβιάζουν τα δικαιώματα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, καθώς και τις αρχές της ελεύθερης και ανόθευτης εκδήλωσης της λαϊκής θέλησης, ως έκφρασης της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας».
   Ξέρω, καταλαβαίνω Δήμαρχε ότι δύσκολα καταπίνεται αυτό, αλλά τι να κάνουμε; Δημοκρατία έχουμε, παρά τις προσπάθειες υπονόμευσή της από τους αγαπημένους σου Μητσοτάκη - Θεοδωρικάκο.
   Α, ναι, μην το ξεχάσω! Όσο για την βολική καραμέλα της «κυβερνησιμότητας» και της «καταστροφικής» απλής αναλογικής, το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο αναφέρει στην απόφασή του ότι «δεν είχε δοκιμαστεί στην πράξη η εφαρμογή του συστήματος της απλής αναλογικής που είχε εισαχθεί με τον Ν. 4555/2018 στη διοίκηση των δήμων προκειμένου να δικαιολογείται από επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, αναγόμενους στην ομαλή λειτουργία αυτών, η τόσο σοβαρή και έντονη επέμβαση του νομοθέτη στη θέληση των εκλογέων».
   Όπως καταλαβαίνεις, λοιπόν, τα όργανα πρέπει να ανασυγκροτηθούν βάσει του προηγούμενου νόμου, αλλιώς οι αποφάσεις τους θα είναι άκυρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.