21 Μαΐ 2022

Όλγα Γεροβασίλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε αναμονή για την επόμενη διακυβέρνηση της χώρας - ΗΧΗΤΙΚΟ

- Όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές, τόσο πιο καλά για την ελληνική κοινωνία
- Κάθε μέρα που περνάει δημιουργεί μεγαλύτερες ανισότητες και οξύνει τα προβλήματα και τις αντιθέσεις που υφίστανται έτσι και αλλιώς κάθε ελληνικό νοικοκυριό και κάθε επιχείρηση, οι οποίες βρίσκονται μέσα στα αδιέξοδα


   Στο Ράδιο Πρέβεζα και στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα" που επιμελείται και παρουσιάζει ο Χρήστος Ανεμοζάλης, μίλησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός, Όλγα Γεροβασίλη.
   Σχετικά με το πρόσφατο ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Αμερική, η κα Γεροβασίλη, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως κάθε φορά το ταξίδι του εκάστοτε Έλληνα Πρωθυπουργού στην Αμερική είναι ένα σημαντικό γεγονός και συνέχισε λέγοντας πως για τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας θα περιμέναμε να απαιτήσει - να αποσπάσει μια δήλωση καταδίκης, ειδικά και με την αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας που υφίσταται η χώρα μας τα δύο τελευταία χρόνια. Στην ομιλία του, όχι μόνο στο Κογκρέσο αλλά και στις συναντήσεις του δεν αναφέρθηκε η λέξη Τουρκία ούτε μία στιγμή. Τα πράγματα οφείλουμε να τα λέμε με το όνομά τους, υπογράμμισε η Γραμματέας της Κ.Ο., η οποία, όμως, ξεκαθάρισε ότι σε ένα επίπεδο συμβολισμού, η ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργό θεωρείται σημαντική.
   "Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε αναμονή για την επόμενη διακυβέρνηση της χώρας . Το στοίχημα με την κοινωνία, από το αποτέλεσμα των εσωκομματικών, το κερδίσαμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 είναι ένα κόμμα των 170.000 . Τα μέλη που ήρθαν να ψηφίσουν στη κάλπη, ήρθαν να στηρίξουν τον Πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα βλέποντας στο πρόσωπο του, τον εγγυητή της επόμενης προοδευτικής στροφής που έχει ανάγκη η χώρα".
   Μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του παλιού κραταιού ΠΑΣΟΚ, στήριξε ΣΥΤΡΙΖΑ από το 2012 και μετά, εξ ου και πολλά μέλη - στελέχη του παλιού ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει μετασχηματιστεί σε ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, (στην προσπάθεια ενοποίησης όλων αυτών των αποχρώσεων).
   Η Κυριακή της 15ης Μάϊου ήταν μια μέρα η οποία απέδειξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να μείνει, τόνισε η πρώην Υπουργός.
   Για την πρωτιά που κατέγραψε η ίδια στην Ήπειρο στις εσωκομματικές εκλογές η κα Γεροβασίλη ανέφερε "Είναι μεγάλη τιμή από τους συντρόφους μου στην Ήπειρο που με ένα μεγάλο αριθμό ψήφων μου έδωσαν την πρώτη θέση και την επανεκλογή μου στην Κεντρική Επιτροπή. Προσπαθώ κάθε φορά να ανταποκρίνομαι και να είμαι κοντά στην κοινωνία".
    
   Για το ενδεχόμενο συνεργασιών στην αυτοδιοίκηση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ
   "Η αυτοδιοίκηση την οποία υπηρέτησα, το πιστεύω ότι είναι ένας χώρος κατεξοχήν συνεργασιών. Συνεργασιών όμως, βάση προγραμματικών συγκλίσεων, όχι συνεργασιών επειδή θέλουμε να "συγκατοικήσουμε".

   Για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών
   "Σίγουρα δεν δίνει την εικόνα μιας σταθερής και μιας Κυβέρνησης που έχει αυτοπεποίθηση. Από την άλλη, εμείς πιστεύουμε πως οι εκλογές έπρεπε να έχουν γίνει χθες και αυτό γιατί κάθε μέρα που περνάει δημιουργεί μεγαλύτερες ανισότητες και οξύνει τα προβλήματα και τις αντιθέσεις που υφίστανται έτσι και αλλιώς κάθε ελληνικό νοικοκυριό και κάθε επιχείρηση, οι οποίες βρίσκονται μέσα στα αδιέξοδα. Οι εκλογές όσο πιο γρήγορα γίνουν, τόσο πιο καλά για την Ελληνική κοινωνία, κατέληξε η Όλγα Γεροβασίλη.

 
   Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.