14 Μαΐ 2022

Αλέξης Τσίπρας από Άρτα: Η Κυριακή που έρχεται ας είναι η πρώτη από τις δύο σημαντικές για να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης - ΦΩΤΟ

- Θερμή υποδοχή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία
Πολίτες όλων των ηλικιών έσπευσαν να τον χαιρετίσουν, να τον αγκαλιάσουν, να δηλώσουν την οργή τους για την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη και να εκφράσουν την πεποίθησή τους για την πολιτική αλλαγή που είναι συνώνυμη με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


   Με συνθήματα «Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός» και «Αλέξη γερά να φύγει η Δεξιά» πλήθος κόσμου επεφύλαξε συγκινητική υποδοχή στον Αλέξη Τσίπρα κατά την περιοδεία του στην Άρτα, την οποία επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Μαΐου.


   Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έφτασε στην πλατεία Κιλκίς, όπου τον υποδέχθηκε πλήθος κόσμου και στη συνέχεια περπάτησε στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, μιλώντας με καταστηματάρχες και πολίτες, που έσπευδαν να τον χαιρετίσουν, να τον αγκαλιάσουν, να εκφράσουν την οργή τους για την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, να του περιγράψουν τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες βρίσκονται και να του δηλώσουν ότι σε αυτόν εναποθέτουν τις ελπίδες τους για ανατροπή αυτής της κατάστασης. 


   Είναι χαρακτηριστικό ότι, κατά την πορεία του στην οδό Σκουφά, τον πλησίασε μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία, με δάκρυα στα μάτια, του είπε: «Με μια σύνταξη, 400 το ρεύμα, 300 το ενοίκιο, δεν αντέχουμε άλλο. Δεν μπορούμε άλλο, θα πεθάνουμε».


   Ένας έμπορος υπογράμμισε με έμφαση: «Τα μνημόνια ήταν χάδι μπροστά σε αυτό που ζούμε αυτή τη στιγμή. Ο μοναδικός που μπορεί να σου κλείσει ένα μαγαζί είναι η ΔΕΗ. Ούτε το Δημόσιο, ούτε το ΙΚΑ, κανένας. Μόνο η ΔΕΗ. Αφού δεν μας έκλεισαν τα μνημόνια, δεν μας έκλεισε ο κορωνοϊός, μας έκλεισε η ΔΕΗ».


   Ο Αλέξης Τσίπρας, φτάνοντας στην κεντρική πλατεία της Άρτας, απευθύνθηκε στον συγκεντρωμένο κόσμο και τον κάλεσε να συμμετέχει μαζικά στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής 15 Μαΐου. 
   «Επισκέπτομαι τον τόπο μας σε μια δραματική στιγμή για τη χώρα, σας καλώ να δώσουμε μια οργανωμένη απάντηση σε αυτή τη σκοτεινή πραγματικότητα της αισχροκέρδειας των λίγων και της ανέχειας των πολλών, των λογαριασμών της ΔΕΗ που γονατίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, της πρωτοφανούς ακρίβειας που αναγκάζει τους πολίτες να μη μπορούν να αγοράσουν βασικά είδη κατανάλωσης. Οφείλουμε να δώσουμε μία απάντηση, ένα μήνυμα ανατροπής αυτής της πραγματικότητας, μήνυμα στήριξης της κοινωνίας.»
   Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κάλεσε τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή στη διαδικασία της Κυριακής, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «θέλουμε τα 1.000 εκλογικά κέντρα να γίνουν 1.000 “ταχυδρομεία” μέσα από τα οποία οι πολίτες θα στείλουν συστημένο το λογαριασμό σε αυτόν που μας οδήγησε σήμερα εδώ, στο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό. Θέλουμε το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής να πάει απ’ άκρη σ’ άκρη σ’ όλο τον τόπο, μαζί με το μήνυμα της ελπίδας».
   «Ας είναι η Κυριακή που έρχεται η πρώτη από τις δύο σημαντικές για να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης. Την Κυριακή στις 15 και την Κυριακή των εκλογών, όποτε ο κ. Μητσοτάκης αποφασίσει να στήσει τις κάλπες για να δει ποια θα είναι η απάντηση του ελληνικού λαού», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
   «Γνωρίζουμε ότι θα είναι δύσκολη η επόμενη μέρα, αλλά με δικαιοσύνη μπορούμε να δώσουμε στήριξη στους αδύναμους, στους μεσαίους, στους μη προνομιούχους, αυτούς που θέλουμε να εκφράσουμε», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας και δεσμεύθηκε προς τους συγκεντρωμένους πολίτες πως «θα σταθούμε δίπλα σας και θα στηρίξουμε το δημόσιο ταμείο, για να σταματήσει η λεηλασία. Θα σταματήσει η κλεψιά, οι ανισότητες. Θα τα βγάλουμε πέρα, γιατί αυτός ο τόπος έχει δυνατότητες και αξίζει καλύτερα».
 

   Την Κυριακή 15 Μαΐου τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ψηφίζουν για τον Πρόεδρο και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, σε μια συμμετοχική διαδικασία από τη βάση, όπως αποφασίστηκε στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που πραγματοποιήθηκε από 14 έως 17 Απριλίου. 
   Να σημειωθεί ότι μπορούν να εγγραφούν μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου, στα εκλογικά τμήματα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.