14 Μαΐ 2022

Όλγα Γεροβασίλη: Στις 15 Μαΐου σας θέλουμε μαζί μας

Να δρομολογήσουμε με όρους προόδου τις πολιτικές προϋποθέσεις για το νέο ξεκίνημα που έχει ανάγκη η κοινωνία και ο τόπος


   Την ανάγκη για πολιτική αλλαγή την έχει αντιληφθεί και την έχει εκφράσει εδώ και καιρό η ελληνική κοινωνία. Την ώρα που η ακρίβεια έχει πιάσει και έχει περάσει και το ταβάνι, που η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στο κόστος της ενέργειας, τα κυβερνητικά στελέχη μας αντιμετωπίζουν ως τζαμπατζήδες και «επικίνδυνους». Εντωμεταξύ, τα γαλάζια «παιδιά» γίνονται κυριολεκτικά «χρυσά» εξασφαλίζοντας και τα τρισέγγονά τους στην υγεία των κορόιδων, προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα. Μετά από 9 μήνες, βγήκε ο κ. Μητσοτάκης να αναγνωρίσει την τεράστια μεταβίβαση πλούτου από το σύνολο των πολιτών σε ελάχιστους. Και αντί να δώσει τέλος, βρήκε τη λύση: να συνεχίσει να επιδοτεί την αισχροκέρδεια με δημόσιο χρήμα, δηλαδή από τις ίδιες τσέπες, απλά με άλλη διαδρομή. Κοροϊδία. Η δίκαιη οργή και αγανάκτηση που νιώθει πλέον ο κάθε συνειδητοποιημένος πολίτης πρέπει να διοχετευθεί στην προοδευτική πολιτική έκφραση και δράση. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από τη συμμετοχή και τη συνευθύνη στην παραγωγή της πολιτικής.
   Η ανατροπή της φαύλης και επικίνδυνης από κάθε άποψη κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη είναι άμεσος στόχος για την πλειοψηφική προοδευτική παράταξη. Ωστόσο, η οριστική ρήξη με την αδικία, τη δυσπραγία και τον αυταρχισμό που πρεσβεύει η ΝΔ περνά μέσα από την ικανοποίηση της ανάγκης για δικαιοσύνη, δημοκρατία και συλλογική ευημερία. Στις 15 Μαΐου καλούμε κάθε δημοκρατικό, προοδευτικό πολίτη να συμμετέχει στην προετοιμασία αυτής της καθοριστικής για την προοπτική της χώρας μας διαδικασία. Είναι ένα προσκλητήριο που υπερβαίνει την απλή καταγραφή της επιτυχίας της διεύρυνσης του κόμματός μας. Η «φρέσκια», δυναμική, συμμετοχική, συλλογική προοδευτική πολιτική οντότητα, ο κοινωνικός κορμός της προοδευτικής παράταξης στον τόπο μας, αλλάζει το status quo της σχέσης κόμματος – μέλους. Εκλέγουμε την ηγεσία μας με αντιπροσωπευτικό τρόπο, σε περιφερειακές εκλογές, αποκεντρώνοντας την πολιτική δράση μας και δίνοντας χώρο σε νέα στελέχη. Μαζί με την 50-50 ποσόστωση φύλου, η αξιοποίηση της τεχνολογίας και η ψηφιοποίηση του κόμματος, αλλάζουμε εντελώς τους όρους διεξαγωγής των πολιτικών διεργασιών και το περιεχόμενο της έννοιας της πολιτικής λογοδοσίας. Κάνουμε πλέον δυνατή την άμεση διάδραση με τα μέλη μας και κατ’ επέκταση με την κοινωνία. Αφουγκραζόμενοι τα ανοιχτά ζητήματα της καθημερινότητας, είμαστε σε θέση να σχεδιάζουμε, να παράγουμε και να υλοποιούμε την πολιτική στρατηγική και τη δράση μας σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.
   Μέσα από αυτές τις αλλαγές, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να αλλάξουμε τη χώρα. Για να επιτύχουμε δικαιοσύνη και δημοκρατία παντού και ευημερία για όλους. Στις 15 Μαΐου σας θέλουμε μαζί μας ώστε να δρομολογήσουμε με όρους προόδου τις πολιτικές προϋποθέσεις για το νέο ξεκίνημα που έχει ανάγκη η κοινωνία και ο τόπος.

Άρθρο της Όλγας Γεροβασίλη, βουλευτή Άρτας, γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υποψήφιας για την Κεντρική Επιτροπή στις εκλογές της 15ης Μαΐου, στην ΗΧΩ της Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.