11 Οκτ 2021

Μαζικότατη η απεργία των εκπαιδευτικών και στην Άρτα

- Το 84% των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και το 63% της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία
- Μάθημα Δημοκρατίας και αξιοπρέπειας και δυναμική απάντηση στους εκβιασμούς και τις απειλές Κεραμέως - Μητσοτάκη
- Όλγα Γεροβασίλη: Αυτό που πίστευε η κυβέρνηση πως δε γίνεται, μόλις έγινε


   Mαθήματα Δημοκρατίας και αξιοπρέπειας δίνουν οι εκπαιδευτικοί κόντρα στον «πόλεμο» που έχει ανοίξει μαζί τους η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
   Η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών της χώρας, με τους αγώνες τους για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης δίνουν σε όλη την κοινωνία μαθήματα Δημοκρατίας και αξιοπρέπειας, ενώ στον αντίποδα η κυβέρνηση καταφεύγει στην τρομοκρατία, τις δικαστικές απαγορεύσεις και την αστυνομική βία, επειδή τα τεράστια ποσοστά συμμετοχής την έχουν πανικοβάλει και ενώνουν τη μεγάλη μάζα των εκπαιδευτικών, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης.
   Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί έντονη κριτική στη Νίκη Κεραμέως, σχολιάζοντας ότι η υπουργός Παιδείας «μάς θυμίζει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να απεργούν, αρκεί η απεργία τους "να μην επιχειρεί ακύρωση νόμων που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων"». Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «πρόκειται για ακραία προκλητική και αντιδημοκρατική δήλωση, αντάξια μιας υπουργού μιας κυβέρνησης-θερμοκήπιο ακροδεξιών αντιλήψεων και πρακτικών». Στο ίδιο πλαίσιο, σημειώνει ότι «μετά από δύο αιώνες αγώνων των εργαζομένων για καλύτερη ζωή και καλύτερες συνθήκες εργασίας, που δόθηκαν και κερδήθηκαν -συχνά με αίμα- ανατρέποντας νόμους και ρυθμίσεις κυβερνήσεων, η υπουργός Παιδείας έρχεται να πει ότι οι απεργίες δεν πρέπει να στρέφονται κατά... νόμων της κυβέρνησής της. Τι ήθη, τι καιροί για την κυβέρνηση Μητσοτάκη».
   Σε όλη την Ελλάδα, χιλιάδες δάσκαλοι και καθηγητές διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στις αντιπαιδαγωγικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη και έδωσαν δυναμική απάντηση στους εκβιασμούς και τις απειλές Κεραμέως - Μητσοτάκη, με αποκορύφωμα την Αθήνα, όπου πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο συλλαλητήριο των τελευταίων χρόνων, με χιλιάδες εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να δίνουν βροντερό παρών.
   Μαζική ήταν η συμμετοχή και στην Άρτα, καθώς το 84% των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και το 63% της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία.

   Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση της Όλγας Γεροβασίλη, βουλευτή Άρτας και γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.