18 Οκτ 2021

Ρεκόρ της Ελλάδας στην αύξηση της χονδρικής τιμής στο ηλεκτρικό ρεύμα

- Αποκαλυπτικά στοιχεία: Η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη ημερήσια ποσοστιαία άνοδο χονδρικής τιμής στην Ευρώπη
- Η ημερήσια μεταβολή της χονδρικής τιμής στην Ελλάδα για αύριο μεταφράζεται σε αύξηση 8,5%, η μεγαλύτερη στον ευρωπαϊκό χώρο
- Κόστος το οποίο αναμένεται να μετακυλιστεί στους λογαριασμούς των καταναλωτών, καθώς, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη που μειώνει φόρους, δίνει επιδοτήσεις κλπ, η Ελλάδα δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη επιμένει με ευχολόγια και αοριστίες για αποπληρωμή λογαριασμών με δόσεις


   Η Ελλάδα καταγράφει την ακριβότερη τιμή στο ρεύμα και σπάει τα ευρωπαϊκά κοντέρ. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, και φανερώνουν τη θλιβερή πρωτιά που κατέχει η χώρα μας στο αυριανό χρηματιστήριο Ενέργειας.
   Όπως προκύπτει από τον πίνακα παρακάτω η αυριανή τιμή της μεγαβατώρας αγγίζει τα 253,33 ευρώ, τιμή που είναι η υψηλότερη σε όλη την Ευρώπη.
 

   Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα στοιχεία του EnergyLive για την εξέλιξη της χονδρικής τιμής ρεύματος αφού η Ελλάδα καταγράφει την ακριβότερη τιμή ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ των 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σημαντική απόκλιση από τις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων και σχεδόν διπλάσια τιμή από τις Βόρειες.
   Η ημερήσια μεταβολή της χονδρικής τιμής στην Ελλάδα για αύριο μεταφράζεται σε αύξηση 8,5%, η μεγαλύτερη στον ευρωπαϊκό χώρο. 
   Κόστος το οποίο αναμένεται να μετακυλιστεί στους λογαριασμούς των καταναλωτών, καθώς, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη που μειώνει φόρους, δίνει επιδοτήσεις κλπ, η Ελλάδα δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη επιμένει σε ευχολόγια και αοριστίες για αποπληρωμή λογαριασμών με δόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.