7 Ιουλ 2021

Υπόθεση Χαρδαλιά / Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις αποκαλύψεις για «άνωθεν εντολή» και «πακιστανικά τηλέφωνα»

- Προκαταρκτική εξέταση ξεκίνησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών με αφορμή το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών»
- Οι σοκαριστικοί διάλογοι των αξιωματικών στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
- Αλέξης Τσίπρας: «Την ώρα που κουνούσαν το δάχτυλο στους πολίτες, δεν έκαναν ελέγχους ή με πολιτικές αποφάσεις επέτρεπαν να περάσουν στη χώρα κρούσματα»
- Επιτελικό παρα-κράτος πακιστανικών τηλεφώνων
- ΣΥΡΙΖΑ: κ. Χαρδαλιά, ποιος είναι ο «μεγάλος» που έδωσε εντολή να μπουν στη χώρα ασθενείς χωρίς έλεγχο;


   Προκαταρκτική εξέταση ξεκίνησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με αφορμή το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», σύμφωνα με το οποίο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, φέρεται να έδωσε εντολή να περάσουν από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» μέλη της ομάδας μπάσκετ της Φενέρμπαχτσε, ενώ είχαν πυρετό, λίγες ημέρες πριν από αγώνα με τον Παναθηναϊκό για την Euroleague τον Οκτώβριο του 2020.
   Υπενθυμίζεται ότι το δημοσίευμα, επικαλείται μηνύματα μεταξύ αρμοδίων του αεροδρομίου και της Πολιτικής Προστασίας, στις 20/10/20, στα οποία το αρμόδιο στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας φέρεται να δίνει εντολή να περάσει η ομάδα, επικαλούμενος «εντολή Χαρδαλιά».
   Ο αξιωματικός φέρεται να μιλάει για την αποστολή της Φενέρμπαχτσε αποκαλύπτοντας ότι τέσσερα άτομα έχουν πυρετό, με τον επικεφαλής να του απαντάει ότι η ομάδα μπορεί να περάσει, με «εντολή του Νίκου Χαρδαλιά», επισημαίνοντας ότι πρέπει να συννενοούνται όχι με τα υπηρεσιακά μέσα, αλλά με «πακιστανικά» τηλέφωνα, που προφανώς είναι ανώνυμα και δεν καταγράφονται.

Διάλογος 1ος

Αξιωματικός: Τέσσερα άτομα συνοδείας από τη Φενέρ έχουν πυρετό.
Επικεφαλής: Να περάσει η ομάδα.
Αξιωματικός: Σίγουρα;
Επικεφαλής: Εντολή Χαρδαλιά, τελειώνετε, στο πακιστανικό το τηλέφωνο.

Διάλογος 2ος

Επικεφαλής: Να περάσει η VIP στις αφίξεις.
Πυροσβέστης: Μην μπλέξουμε διοικητή, είναι και το ΕΚΑΒ εδώ.
Επικεφαλής: Σιγά μην μπλέξουμε, οι άλλοι έκαψαν 100 άτομα και πήραν και βαθμό.
Πυροσβέστης: ΟΚ.
Επικεφαλής: Τελείωνε [...] μόνο σε αυτό το κινητό γιατί στα δικά μας έχουμε στείλει πολλά.
Πυροσβέστης: ΟΚ.
Επικεφαλής: Πακιστάν ρε [...].

Διάλογος 3ος

Αξιωματικός: Εντολή του μεγάλου να περάσουν χωρίς έλεγχο. Εχει ενημερωθεί η ηγεσία. Ελπίζω να μη μας μπλέξουνε.

  Αλ. Τσίπρας: Με πολιτικές αποφάσεις επέτρεπαν να περάσουν στη χώρα κρούσματα 
   «Την ώρα που κουνούσαν το δάχτυλο στους πολίτες, δεν έκαναν ελέγχους ή με πολιτικές αποφάσεις επέτρεπαν να περάσουν στη χώρα κρούσματα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με αφορμή το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, κάνοντας λόγο για «πολύ σοβαρά δημοσιεύματα που θα πρέπει να εξετάσει η Δικαιοσύνη ενδελεχώς».
   Παράλληλα σύμφωνα με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το εν λόγο δημοσίευμα «αποδεικνύει και μία εγκληματική στάση σε σχέση με την προστασία της δημόσιας Υγείας». 

  Ν. Ηλιόπουλος: Να αποπεμφθεί ο Χαρδαλιάς
   «Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει παρά να αποπέμψει τον κ. Χαρδαλιά, που δεν μπορεί πλέον να κουνά το δάχτυλο σε κανέναν. Και να απαντήσει στους πολίτες, ποιος είναι τελικά αυτός που κάνει υγειονομικό σαμποτάζ στη χώρα;», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι οι διάλογοι για «πακιστανικά» τηλέφωνα που χρησιμοποιούν κρατικοί αξιωματικοί είναι σοκαριστικοί

  Χρ. Σπίρτζης: Επιτελικό παρα-κράτος πακιστανικών τηλεφώνων
   «Δεν είναι απλώς ανίκανοι να προστατεύσουν τους πολίτες από την πανδημία, αποδεικνύεται ότι είναι και υπόλογοι για την παραβίαση κανόνων και συστάσεων, που οι ίδιοι έθεσαν» υπογράμμισε από την πλευρά του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.
   Ο ίδιος ζητώντας την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, αναφερόμενος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε λόγο για «κράτος που λειτουργεί παρακρατικά με πακιστανικά τηλέφωνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.