15 Ιουλ 2021

Μόνη «πράσινη» η Άρτα στην Ήπειρο

- Παρά το χαμηλό ποσοστό (37,29%) στους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς!
- Στο «πορτοκαλί» τα Γιάννενα, «κιτρίνισαν» Πρέβεζα και Θεσπρωτία...


   Όλο και λιγότερο είναι πλέον το «πράσινο» στην Ήπειρο, το χρώμα που αντιστοιχεί στο καλύτερο επιδημιολογικό επίπεδο και τον μικρότερο αριθμό κρουσμάτων.
   Από σήμερα, Πέμπτη 15 Ιουλίου. ο Νομός Ιωαννίνων πέρασε στο επίπεδο 3 και το «πορτοκαλί», φυσικό επακόλουθο του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων, που παρατηρείται εδώ και πολλές μέρες.
   Εκτός από τα Γιάννενα, στο πορτοκαλί επίπεδο πηγαίνουν επίσης οι εξής περιοχές: Γρεβενά, Ανατολική Αττική, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Πειραιάς, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Δυτική Αττική, Λάρισα, Σαλαμίνα και Πάρος.
   Στην καθημερινότητα των πολιτών δεν επέρχονται σημαντικές αλλαγές. Ωστόσο, στο συγκεκριμένο επίπεδο ενεργοποιείται ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αυξηθούν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι, να πραγματοποιείται εντατική και επιτόπια ιχνηλάτηση και να γίνεται κατά προτεραιότητα αυξημένος αριθμός εμβολιασμών.
   Η εβδομαδιαία τάση στο Νομό Ιωαννίνων είναι ανοδική, με τον δείκτη θετικότητας να υπολογίζεται στο 1,38%.
   Η εμβολιαστική κάλυψη με πρώτη δόση φτάνει στο 45,37%, ενώ οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί στο Νομό Ιωννίνων ανέρχονται στο 36,71%.
   Επίπεδο ανέβηκαν από σήμερα και οι Νομοί Πρέβεζας και Θεσπρωτίας. Από το «πράσινο» βρίσκονται πλέον στο «κίτρινο», με την εβδομαδιαία τάση της πανδημίας και για τους δύο να χαρακτηρίζεται ανοδική
   Επίσης, εκτός από Πρέβεζα και Θεσπρωτία, στο κίτρινο πήγαν οι εξής περιοχές: Καρδίτσας, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Άνδρου, Αχαΐας, Κοζάνης, Τήνου, Ζακύνθου, Σύρου, Λέσβου, Θεσσαλονίκης, Αρκαδίας, Κεφαλληνίας, Αιτωλοακαρνανίας, Ικαρία, η Λέρος, Λευκάδα, Κύθνος, Αντίπαρος, Χίος, Μήλος και Σέριφος.
   Η εμβολιαστική κάλυψη για το Νομό Θεσπρωτίας με πρώτη δόση ανέρχεται στο 57,7% και οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί φτάνουν το 50,37%.
   Για το Νομό Πρέβεζας η εμβολιαστική κάλυψη με πρώτη δόση ανέρχεται στο 55,54% και οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί φτάνουν στο 44,98%.
   Ο Νομός Άρτας είναι ο μοναδικός που παραμένει στο επίπεδο 1 και το πράσινο χρώμα. Η εμβολιαστική κάλυψη με πρώτη δόση ανέρχεται στο 46,45^ και οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί στο Νομό φτάνουν στο 37,29%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.