8 Ιουλ 2021

Υπόθεση Χαρδαλιά / Μισόλογα, απειλές και τα 4 αναπάντητα ερωτήματα μετά την αποκάλυψη της «Εφ.Συν.»

- Έκθετη η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την «άνωθεν εντολή» και τα «πακιστανικά τηλέφωνα»
- Άμεση παρέμβαση από την Εισαγγελία, αλλά, προς το παρόν, δεν έχει διαταχθεί ΕΔΕ από τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες για το θέμα
- Την παραίτηση ή την αποπομπή Χαρδαλιά ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, που θέτει τέσσερα σοβαρά ζητήματα


   Σάλο έχει προκαλέσει η σκοτεινή υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος φέρεται να έδωσε εντολή να περάσουν από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» μέλη της ομάδας μπάσκετ της Φενέρμπαχτσε ενώ είχαν πυρετό.
   Ήδη η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει κάνει παρέμβαση για το θέμα, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν απαντήσεις.
   «Με πολιτικές αποφάσεις επέτρεπαν να περάσουν στη χώρα κρούσματα» σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας και έκανε λόγο για εγκληματική στάση της κυβέρνησης σε σχέση με την προστασία της δημόσιας Υγείας.
   Υπενθυμίζεται ότι το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», επικαλείται μηνύματα μεταξύ αρμοδίων του αεροδρομίου και της Πολιτικής Προστασίας, στις 20/10/20, στα οποία το αρμόδιο στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας φέρεται να δίνει εντολή να περάσει η ομάδα, επικαλούμενος «εντολή Χαρδαλιά».
   Ο αξιωματικός φέρεται να μιλάει για την αποστολή της Φενέρμπαχτσε αποκαλύπτοντας ότι τέσσερα άτομα έχουν πυρετό, με τον επικεφαλής να του απαντάει ότι η ομάδα μπορεί να περάσει, με «εντολή του Νίκου Χαρδαλιά» και να τον προτρέπει η συνεννοηση να γίνεται μέσα από τα «πακιστανικά τηλέφωνα», που είναι ανώνυμα και δεν καταγρ'αφονται.

Διάλογος 1ος

Αξιωματικός: Τέσσερα άτομα συνοδείας από τη Φενέρ έχουν πυρετό.
Επικεφαλής: Να περάσει η ομάδα.
Αξιωματικός: Σίγουρα;
Επικεφαλής: Εντολή Χαρδαλιά, τελειώνετε, στο πακιστανικό το τηλέφωνο.

Διάλογος 2ος

Επικεφαλής: Να περάσει η VIP στις αφίξεις.
Πυροσβέστης: Μην μπλέξουμε διοικητή, είναι και το ΕΚΑΒ εδώ.
Επικεφαλής: Σιγά μην μπλέξουμε, οι άλλοι έκαψαν 100 άτομα και πήραν και βαθμό.
Πυροσβέστης: ΟΚ.
Επικεφαλής: Τελείωνε [...] μόνο σε αυτό το κινητό γιατί στα δικά μας έχουμε στείλει πολλά.
Πυροσβέστης: ΟΚ.
Επικεφαλής: Πακιστάν ρε [...].

Διάλογος 3ος

Αξιωματικός: Εντολή του μεγάλου να περάσουν χωρίς έλεγχο. Εχει ενημερωθεί η ηγεσία. Ελπίζω να μη μας μπλέξουνε.

  Η απάντηση Χαρδαλιά και τα αναπάντητα ερωτήματα
   Σε προφανή αμηχανία και χωρίς να απαντήσει επί της ουσίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς,σε μια επιχείρηση αποποίησης των προσωπικών ευθυνών του, περιορίστηκε να απειλήσει τόσο την «Εφημερίδα των Συντακτών» όσο και τη συντάκτριά της, Άντα Ψαρρά, με αγωγή και μηνυτήρια αναφορά, ισχυριζόμενος ότι ούτε ο ίδιος ο ίδιος ούτε οι συνεργάτες τους εμπλέκονται στην υπόθεση, μιλώντας για συκοφαντία.
   «Ως προς την ουσία του ζητήματος, επισημαίνω ότι ουδέποτε ενημερώθηκα προσωπικά ή ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ για περιστατικό άφιξης τεσσάρων ατόμων - συνοδών της ομάδας μπάσκετ Fenerbahce με πυρετό στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος», ισχυρίζεται μεταξύ άλλων, ενώ δεν αποκλείει να υπάρχουν ευθύνες αλλού, χωρίς να διευκρινίζει πού.
   Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ απειλεί με αγωγή για τα όσα «ψευδώς αναφέρονται» για εκείνον, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για «συκοφαντικό δημοσίευμα, το οποίο με μεθοδευμένο τρόπο κατασκευάζει αθλιότητες εις βάρος του» και σπεύδει να διαβεβαιώσει ότι παρά τα όσα αναφέρονται στην ανταλλαγή των επίμαχων μηνυμάτων, ούτε εκείνος ούτε οι συνεργάτες του είχαν γνώση του θέματος, ταυτόχρονα, με μηνυτήρια αναφορά, καλεί παράλληλα τον εισαγγελέα να διερευνήσει εάν διαπράχθηκε αδίκημα με βάση τα καταγγελλόμενα!
   Από την απάντησή του προκύπτουν τέσσερα σοβαρά ζητήματα, που αναδεικνύει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, τα οποία χρήζουν απαντήσεων, οι οποίες, μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί.

  ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Αντί για αοριστολογίες, επιθέσεις και σπασμωδικές κινήσεις, περιμένουμε από τον κ. Χαρδαλιά να δώσει άμεσα συγκεκριμένες απαντήσεις:
  1. Είναι ψεύτικα ή αληθινά τα sms των αξιωματικών της Πολιτικής Προστασίας του αεροδρομίου, που επικαλούνται εντολή του για να περάσουν χωρίς έλεγχο εμπύρετα μέλη της αποστολής της Φενερμπαχτσέ, λίγο πριν την επιβολή του δεύτερου λοκντάουν;
  2. Εάν είναι αληθινά, αλλά παρόλα αυτά ισχυριζεται ότι το περιεχόμενό τους είναι αναληθές, τότε περιμένουμε να καταθέσει άμεσα μήνυση εναντίον των υπευθύνων αξιωματικών και να παρέμβει εισαγγελέας για να ανοίξουν άμεσα τα κινητά τους τηλέφωνα.
  3. Ποιος είναι ο «μεγάλος»  που έδωσε «εντολή να περάσουν χωρίς έλεγχο», αφού «έχει ενημερωθεί η ηγεσία»; Αν ο «μεγάλος» δεν είναι ο κος Χαρδαλιάς, τότε ποιος είναι ; Μήπως κάποιος ακόμη πιο ψηλά στη κυβερνητική ιεραρχία;
  4. Τέλος περιμένουμε από τον κο Χαρδαλιά, πολιτικό προϊστάμενο των εν λόγω αξιωματικών να απαντήσει αν είναι εν γνώση του ότι κρατικοί αξιωματούχοι και συνεργάτες του μιλούν σε «πακιστανικά» τηλέφωνα για υπηρεσιακά θέματα. Ποιος ο λόγος, από ποιους φυλάγονται και ποιες οι παράνομες πράξεις που θέλουν να κρύψουν;​»
   Μέχρι στιγμής, κανένας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ούτε φυσικά ο ίδιος ο κ. Χαρδαλιάς, έδωσαν κάποια απάντηση...
   Σε κάθε περίπτωση αναμένεται με ενδιαφέρον η συνέχεια και κατά πόσο ο Νίκος Χαρδαλιάς τελικά θα παραιτηθεί, όπως ζήτησε από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

  Εισαγγελική έρευνα
   Πάντως, μετά το δημοσίευμα, προκαταρκτική εξέταση διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και η εισαγγελική λειτουργός που ανέλαβε την έρευνα έχει εντολή να εξακριβώσει τη βασιμότητα όσων καταγγέλλονται στο δημοσίευμα και να κρίνει ποιες θα είναι οι επόμενες ποινικές της ενέργειες.
   Προς το παρόν, πάντως, δεν έχει διαταχθεί ΕΔΕ από τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.