27 Ιουν 2021

Καταιγιστικές εξελίξεις στο Νοσοκομείο Άρτας: Άμεσος κίνδυνος να κλείσει η Παθολογική Κλινική

- Τρεις παραιτήσεις ιατρών μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, ενώ αναμένονται κι άλλες μέσα στην εβδομάδα... Ανάμεσά τους και η Διευθύντρια της Παθολογικής!
- ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ για όσα διαδραματιζονται στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας
- Ποιους κατονομάζουν ως υπεύθυνους λανθασμένων χειρισμών οι εκπρόσωποι των ιατρών. Στύλιος και Ντάκουλας στο προσκήνιο των ευθυνών


   Ένα ιδιαίτερα αποκαλυπτικό και εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Ειρήνης Κατσούλα φιλοξενεί σήμερα ο Μαχητής. Επίσης, στην ιστοσελία Arta2day, υπάρχει ένα επίσης αποκαλυπτικότατο video με τηλεφωνικές συνομιλίες της δημοσιογράφου με τον εκπρόσωπο των ιατρών στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου, όπου περιγράφονται αναλυτικά τα όσα συμβαίνουν στο Γενικό Νοσοκομείο της Άρτας.
   Καταστάσεις που απαξιώνουν το Νοσοκομείο, που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία και τις ανθρώπινες ζωές και για τις οποίες υπάρχουν ευθύνες, οι οποίες με τη σειρά τους έχουν ονοματεπώνυμα...
   Όπως γράφει η Ειρήνη Κατσούλα στο προφίλ της στο facebook

   ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ για όσα διαδραματιζονται στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας. Βάζουν περιστατικά της Παθολογικής, 65-70 ετών σε κλίνες στην Παιδιατρική, δίπλα σε μικρά παιδάκια! ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ο ένας μετά τον άλλον οι γιατροί στο Γ. Ν. Άρτας, μεταξύ αυτών και η Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής! ΤΡΕΙΣ παραιτήσεις μέσα σε λίγες ημέρες, ενώ, όπως δηλώνει ο εκπρόσωπος των ιατρών στο ΔΣ του ΓΝ. Άρτας, πιθανότατα θα υπάρξουν κι άλλες παραιτήσεις μέσα στη βδομάδα! Θα κλείσει εν τέλει η Παθολογική Κλινική ή θα αναλάβουν τις ευθύνες τους οι υπεύθυνοι και θα διορθώσουν εστω και αργά την κατάσταση προς όφελος της Αρτινης κοινωνίας; Ποιους κατονομαζουν ως υπεύθυνους λανθασμενων χειρισμών οι εκπροσωποι των ιατρων; Στυλιος και Ντακουλας στο προσκήνιο των ευθυνών.

Και επισυνάπτει το video με την τηλεφωνική πως γράφει η Ειρήνη Κατσούλα στο προφίλ της στο facebook:

   

   Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ στον Μαχητή:

Το Νοσοκομείο Άρτας καταρρέει! Δεν υπάρχουν άλλα λόγια για να περιγράψουν την κρισιμότητα της κατάστασης και τα όσα λαμβάνουν χώρα στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας τις τελευταίες ημέρες. Πριν λίγους μήνες, το Φεβρουάριο, κάναμε λόγο για ένα νοσοκομείο που βρισκόταν στα όριά του λόγω της ξαφνικής αύξησης εισαγωγών ασθενών στην κλινική COVID, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να δημιουργηθεί και δεύτερη κλινική COVID για να ανταποκριθεί το νοσοκομείο της Άρτας στις νέες ανάγκες. Περίπου τέσσερις μήνες μετά, τα κρούσματα έχουν μηδενιστεί και οι κλινικές COVID έχουν παύσει τη λειτουργία τους αλλά παραμένουν ανοιχτές μήπως αλλάξει κάτι κι έχουμε πάλι νέα κρούσματα στην Άρτα, κι όμως τώρα, τώρα που αρχίζει να φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ όσον αφορά την πανδημία, τώρα που όλα δείχνουν ότι νικάμε πια σιγά σιγά αυτόν τον αόρατο εχθρό, τώρα, το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας μοιάζει να δονείται τόσο ισχυρά από τις τρέχουσες εξελίξεις έτοιμο να καταρρεύσει, εξελίξεις που αν δεν αλλάξουν, θα οδηγήσουν στο κλείσιμο της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου. Τρεις γιατροί, χαρακτηριστικά η Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής, Ελένη Αθανασίου, ο παθολόγος Ευάγγελος Ρώτας και ο καρδιολόγος Γιάννης Ντάλας, σκοπεύουν να παραιτηθούν και έχουν ήδη ενημερώσει επίσημα το Διοικητή του Νοσοκομείου, Ευάγγελο Ντάκουλα, για την επιθυμία τους αυτή.

Να σημειώσουμε ότι οι πληροφορίες μας λένε πως ο κ. Ντάλας επιθυμεί να παραιτηθεί για να ασχοληθεί με τον ιδιωτικό τομέα, ωστόσο η παραίτησή του επηρεάζει το νοσοκομείο που θα είναι με μείον έναν καρδιολόγο την ώρα που δεν υπάρχουν νέες προσλήψεις. Σχετικά με τους παθολόγους, αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο τέσσερις παθολόγοι στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου, ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον έξι, σε μια κλινική που, όπως μας δήλωσε ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του Γ.Ν. Άρτας, Γιάννης Πασιάς, παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια από 120 έως και 180% πληρότητα! Ποια θα είναι λοιπόν η πορεία της κλινικής αν τελικά οι δύο προαναφερόμενοι παθολόγοι προχωρήσουν με τις παραιτήσεις τους; Να κλείσει η Παθολογική Κλινική, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πασιάς, αφού με δύο παθολόγους να μείνουν πίσω και χωρίς νέες προσλήψεις για το άμεσο διάστημα, η κλινική είναι αδύνατον να συνεχίσει τη λειτουργία της. Ο κ. Πασιάς ανέφερε ανήκουστα πράγματα για τα δεδομένα της Άρτας, όπως το ότι αυτή τη στιγμή τα περιστατικά της Παθολογικής Κλινικής είναι τόσα πολλά που ασθενείς 65, 70 ετών μπαίνουν στην Παιδιατρική Κλινική σε κλίνες δίπλα στα μικρά παιδιά που νοσηλεύονται εκεί. Και το ίδιο ισχύει και για άλλες κλινικής, μιας που τα περιστατικά της Παθολογικής είναι το τρέχον διάστημα υπερβολικά πολλά και ο Διοικητής του Νοσοκομείου έδωσε εντολή, με τη σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών των κλινικών, να μοιράζονται οι ασθενείς σε άλλες κλινικές. Τέτοιες περίεργες καταστάσεις, πέραν του φυσιολογικού, σε συνδυασμό με την κόπωση, τις ατελείωτες και πολύ συχνές εφημερίες για τον κάθε γιατρό είναι μερικοί από τους λόγους που οδήγησαν τους προαναφερόμενους ιατρούς σε παραίτηση. Το θέμα επεσήμανε σε συνομιλία που είχαμε μαζί του και ο Εκπρόσωπος των Ιατρών στο ΔΣ του ΓΝ Άρτας, Γιάννης Τσιρώνης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά “Έχω λάβει γνώση της επιθυμίας τους για παραίτηση σε προφορικό επίπεδο και ναι, είναι τρεις, αλλά μπορεί από βδομάδα να έχουμε κι άλλες…” Ο κ. Τσιρώνης επεσήμανε ότι “σε ένα τεράστιο περιβάλλον πίεσης, με COVID, και επί ενάμισι χρόνο να δουλεύουν όλοι οι συνάδελφοι και ειδικά ο Παθολογικός τομέας ακατάπαυστα, έχει φτάσει τους συναδέλφους στα όρια, με την έννοια ότι δεν έγιναν οι προσλήψεις που θα έπρεπε να γίνουν συν ότι δεν μπορεί το Νοσοκομείο Άρτας να παραμένει αβοήθητο τη στιγμή που δέχεται από τόσους άλλους νομούς ασθενείς: από Πρέβεζα, Λευκάδα, από την περιοχή από το τούνελ των Ιωαννίνων και κάτω προς Άρτα και τη μισή Αιτωλοακαρνανία σχεδόν, αλλά και από το Αγρίνιο τώρα τελευταία λόγω φόβου των ασθενών!”

Ποιος, όμως, ή ποιοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν για τις δυσάρεστες αυτές εξελίξεις, με αποδέκτες όχι μόνο όλη την κοινωνία της Άρτας, αλλά και τους πολίτες των άλλων προαναφερόμενων περιοχών που έρχονται για νοσηλεία στο ΓΝ Άρτας; Γιατί κάποιοι άφησαν το Νοσοκομείο Άρτας όχι μόνο να φτάσει στα όριά του, αλλά και να τα ξεπεράσει σε σημείο που οι γιατροί του να μην αντέχουν άλλο να εργαστούν εκεί; Ο κ. Τσιρώνης, μετά από ερώτησή μας, δήλωσε ότι αναλογούν ευθύνες στη Διοίκηση του Νοσοκομείου της Άρτας, αφού καθ’ όλη την πανδημία δεν δέχτηκε τη βοήθεια ή την προσφορά βοήθειας από οποιονδήποτε συνάδελφο είτε μέσω του Ιατρικού Συλλόγου είτε μέσω άλλων παραγόντων. Να θυμίσουμε ότι λίγους μήνες πριν, η Διευθύντρια της COVID κα Λυκούρη ζητούσε βοήθεια, επισημαίνοντας ότι οι γιατροί δεν αντέχουν άλλο και ότι κάνουν εφημερίες μέρα παρά μέρα. Ο κ. Ντάκουλας, τότε την περίοδο που ιδιώτες γιατροί γίνονταν δεκτοί στα δημόσια νοσοκομεία, ήρθε σε επαφή με τον κ. Χαρμπή, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας, ζητώντας έναν πνευμονολόγο για να ελαφρύνει το φορτίο από τους γιατρούς την περίοδο των πολλών κρουσμάτων, όμως τελικά, ο καιρός περνούσε και περίπου ενάμισι μήνα μετά σε συνέντευξη που είχαμε με τον κ. Χαρμπή, ο ίδιος μας δήλωσε ότι το νοσοκομείο δεν δέχεται επ’ ουδενί τη βοήθεια ούτε του πνευμονολόγου ούτε άλλου ιδιώτη γιατρού, ότι τους βάζουν εμπόδια, ενώ οι ίδιοι θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νοσοκομείο για να ξεκουράσουν τους συναδέλφους αλλά και για να μην χαθεί ούτε μια ανθρώπινη ζωή λόγω κόπωσης των ήδη βεβαρημένων σωματικά και ψυχολογικά γιατρών. Τότε, είχαμε επικοινωνήσει με τον κ. Ντάκουλα ρωτώντας τον πώς γίνεται εν μέσω πανδημίας κι όταν διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές, ο ίδιος να μην δέχεται τη χείρα βοηθείας που του παρέχεται για το καλό της Αρτινής κοινωνίας. Ο ίδιος μας δήλωσε τότε ότι όλα βαίνουν καλώς και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα κι ότι αν κάποιος χρειαστεί να νοσηλευτεί, θα τύχει της καλύτερης μεταχείρισης…

Από την πλευρά του, ο κ. Πασιάς πιθανολογεί ότι ο κ. Ντάκουλας δεν δέχτηκε ουδεμία βοήθεια ιδιωτών γιατρών, επειδή περίμενε τις προσλήψεις, προσλήψεις που όμως καθυστέρησαν τόσο… μα τόσο… Μάλιστα, ο κ. Πασιάς μιλάει έξω από τα δόντια για τον κ. Στύλιο, τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά “Φταίει ο κ. Ντάκουλας, φταίει ο κ. Στύλιος. Ο κ. Στύλιος είχε ανακοινώσει ότι 13 θέσεις έχουν δρομολογηθεί, ενώ από τις 13 αυτές θέσεις εμείς είδαμε μόνο έναν γιατρό και τώρα έρχονται δύο ακτινολόγοι… Ο κ. Ντάκουλας ήλπιζε ότι θα προχωρήσουν πολύ γρήγορα οι προσλήψεις και θα καλύψει τα κενά. Δεν τον δικαιολογώ φυσικά. Σαφώς και υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν από την κορυφή έως τα νύχια! Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες, πρόσωπα της πολιτικής σκηνής δεν νοιάζονται για το πώς θα λειτουργήσει και θα συνεχίσει το νοσοκομείο, μόνο βγαίνουν μπροστά στην κάμερα και κάνουν φωτογραφικές- τηλεοπτικές προσλήψεις για το θεαθήναι… Για να μην είμαστε άδικοι, κάποια στιγμή θα έρθουν, έχουν δρομολογηθεί οι καταστάσεις, απλά αργούν πάρα πολύ, από τους 13 που ανακοινώθηκαν μόνο 3 είδαμε να έρχονται μέχρι σήμερα”. Ωστόσο, ο κ. Πασιάς πιστεύει ότι οι συνάδελφοί του που υπέβαλαν την παραίτησή τους, θα το σκεφτούν ξανά και θα την αναιρέσουν, διότι είναι ευσυνείδητοι και δεν θα αφήσουν τελικά να κλείσει η Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας.

Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές, τις περιμένουμε τις επόμενες ημέρες και θα κρίνουν το μέλλον του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας και το μέλλον της πόλης μας. Το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας τα τελευταία χρόνια, με τη σημαντική δουλειά αξιόλογων γιατρών, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών του Νομού Άρτας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, και ειλικρινά θα είναι τόσο άδικο οι κακοί και λανθασμένοι χειρισμοί κάποιων φορέων να έχουν ως αποτέλεσμα το Νοσοκομείο μας να γυρίσει στην υποανάπτυξη και τη δυσλειτουργία, κι όχι να τραβήξει μπροστά στην οδό της προόδου και της εξέλιξης. Και θα μου επιτρέψετε ένα τελευταίο σχόλιο, μιας που τόσον καιρό ερευνώ το θέμα και ενημερώνομαι για τις εξελίξεις από πρώτο χέρι, καλές οι καρέκλες για τους ασθενείς για την αιμοκάθαρση, όμως οι καρέκλες δεν φέρνουν την ανάπτυξη σε ένα νοσοκομείο την ώρα που οι γιατροί του παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.