11 Μαΐ 2021

Επιστολή Διαμαρτυρίας Εμπορικού Συλλόγου Άρτας προς Μητσοτάκη για τα self tests

«Mας αναγκάζετε να αγοράζουμε αυτό που το κράτος πρέπει να μας παρέχει δωρεάν αφού μας υποχρεώνει να το κάνουμε»


   Την έντονη αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας προκάλεσε η ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σύμφωνα με την οποία, ο εργοδότης θα επιβαρύνεται με τη δαπάνη του ενός από τα δύο self tests, που θα γίνονται στο λιανεμπόριο είναι υποχρεωτικά δυό φορές την εβδομάδα.
   Έτσι, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία κοινοποιείται επίσης στον Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, τους βουλευτές Άρτας, Γιώργο Στύλιο, Όλγα Γεροβασίλη, Χρήστο Γκόκα, στον Πρόεδρο της ΕΣΣΕ, Γιώργο Καρανίκα και στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας, Γιάννη Γκολομάζο, αναφέρει: 

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε το δελτίο τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (σας το παραθέτουμε πιο κάτω) που υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να αγοράζουν το ένα από τα δύο self tests που θα κάνουν οι εργαζόμενοί τους την εβδομάδα.

Ως  συνδικαλιστικό όργανο είμαστε από τους πρώτους, εδώ και οκτώ μήνες, που ζητήσαμε αυστηρότερα υγειονομικά μέτρα για τις επιχειρήσεις μας, έτσι ώστε να μην τις κλείνουμε στα lockdown.

Τηρούμε αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις επιχειρήσεις μας.

Υποστηρίζουμε και εφαρμόζουμε το μέτρο των self tests για τους εργαζόμενους αλλά και για τους εργοδότες .

ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΜΕ,

Όταν μετά από ένα χρόνο οικονομικής καταστροφής και εξαθλίωσης των επιχειρήσεων, μας αναγκάζετε να αγοράζουμε αυτό που το κράτος πρέπει να μας παρέχει δωρεάν αφού μας υποχρεώνει να το κάνουμε.

Ήδη τα έξοδα για τα υγειονομικά υλικά (μάσκες, αντισηπτικά) είναι τεράστια τον τελευταίο χρόνο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Τη δωρεάν διανομή των self tests για τους εργαζόμενους και για τους επιχειρηματίες.


 

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Από αύριο Δευτέρα 10 Μαΐου 2021  και μέχρι να μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται στους 8 κλάδους που εμπίπτουν  στην σχετική ΚΥΑ Β’ 1588/18.4.2021 (Δ1α/Γ.Π.οικ.24525/18.4.2021)  (λιανεμπόριο, εστίαση, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, μεταφορές, υπηρεσίες καθαρισμού, κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, σχολές οδηγών, θα διενεργούν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test), υποχρεωτικά, δύο φορές την εβδομάδα.

Η προμήθεια των self-test θα γίνεται ως εξής: το ένα εξ αυτών θα παρέχεται από τον εργοδότη και θα καλύπτεται με δική του δαπάνη, ενώ το δεύτερο θα χορηγείται, δωρεάν, από το φαρμακείο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης. Tα self-test που θα παρέχονται από τον εργοδότη θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία από αύριο Δευτέρα 10 Μαΐου, ενώ οι εργαζόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα self-test από την Πέμπτη, 13 Μαΐου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.