29 Μαΐ 2021

Ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για το κλείσιμο του παιδικού σταθμού στον Άγιο Σπυρίδωνα

- Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι η πορεία απαξίωσης του παιδικού σταθμού ήταν σχεδόν προγραμμένη και προδιαγεγραμμένη από τη δημοτική αρχή
- Ακολουθώντας το πνεύμα και τη λογική της κυβέρνησης, η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει ένα μείζον τοπικό ζήτημα με τη λογική «πονάει κεφάλι – κόβει κεφάλι»
- Σήμερα στις 6 το απόγευμα το ανοιχτό έκτακτο κοινοτικό συμβούλιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί


   Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ν. Άρτας καταγγέλλει την απαράδεκτη πρακτική του Δήμου Αρταίων που οδηγεί στο κλείσιμο του παιδικού σταθμού που λειτουργεί στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Σπυρίδωνα του Δήμου της Άρτας.
   Η επίσημη ενημέρωση είναι ότι οι λόγοι για τους οποίους η Δημοτική Αρχή προέβη σε αυτή την απαράδεκτη ενέργεια είναι ότι το κτίριο όπου στεγάζεται ο εν λόγω παιδικός σταθμός είναι ακατάλληλο. Η αλήθεια είναι ότι η Δημοτική Αρχή γνώριζε εδώ και χρόνια την ακαταλληλότητα του κτιρίου και δεν είχε κανένα σχέδιο και προγραμματισμό.
   Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι η πορεία απαξίωσης του παιδικού σταθμού ήταν σχεδόν προγραμμένη και προδιαγεγραμμένη από τη δημοτική αρχή. Η τελευταία, αντί να αναζητά τρόπους χρηματοδότησης είτε για τη μεταστέγαση σε άλλο κτίριο είτε για τη βελτίωση του υπάρχοντος κτιρίου, προφασίζεται τις ακατάλληλες και υποβαθμισμένες εγκαταστάσεις για να τερματίσει τη λειτουργία του δημοτικού παιδικού σταθμού, στερώντας έτσι τις οικογένειες που ζουν στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Σπυρίδωνα από τη δημόσια και δωρεάν προσχολική εκπαίδευση και ωθώντας τις στη λύση των ιδιωτικών σταθμών.
   Ακολουθώντας το πνεύμα και τη λογική της κυβέρνησης, η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει ένα μείζον τοπικό ζήτημα με τη λογική «πονάει κεφάλι – κόβει κεφάλι», επιτείνει την ανασφάλεια ανάμεσα στις οικογένειες που δεν έχουν οικονομική ευχέρεια.
   Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Άρτας ζητά την άμεση λήψη μέτρων, προκειμένου να επαναλειτουργήσει και την επόμενη χρονιά ο παιδικός σταθμός στον Άγιο Σπυρίδωνα.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΑΡΤΑΣ

Σημείωση Τηλεβόα: Σήμερα, Σάββατο 29 Μαΐου 2021, στις 6 το απόγευμα, πραγματοποιείται στον Άγιο Σπυρίδωνα ανοιχτό έκτακτο κοινοτικό συμβούλιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.