14 Μαρ 2021

Από το Βουργαρέλι Άρτας αναγκάζονται να πάνε στην Πύλη Τρικάλων ή στη Φιλιππιάδα για να κάνουν το εμβόλιο για την Covid-19!

- Στο Κέντρο Υγείας Βουργαρελίου δεν υπάρχει ειδικευμένος γιατρός... Ωραία μέριμνα έχει ληφθεί!
- Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κ. Τζουμέρκων, ορισμένοι, προκειμένου να εξυπηρετηθούν, παίρνουν ΤΑΧΙ, χωρίς φυσικά το κόστος να πληρώνεται από το κράτος ως όφειλε


   Στο Κέντρο Υγείας Βουργαρελίου δεν υπάρχει ειδικευμένος γιατρός με αποτέλεσμα οι κάτοικοι που θέλουν να εμβολιαστούν αναγκάζονται να πηγαίνουν στη Φιλιππιάδα, ακόμα και στην Πύλη Τρικάλων. 
   Την ίδια στιγμή, ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων είναι από τους κατ’ εξοχήν γηρασμένους της χώρας, οπότε διπλό το κακό. Ρώτησε αλήθεια κανείς από τους αρμόδιους αν οι ηλικιωμένοι διαθέτουν όλοι αυτοκίνητα ή αν είναι εις θέση να οδηγήσουν; Ποιά πρόνοια έχει ληφθεί ώστε να καλυφθούν εμβολιαστικά αυτοί οι άνθρωποι;
   Αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, απολύτως καμία. Βρίσκεται – δεν βρίσκεται το Κέντρο Υγείας εκεί, είναι ένα και το αυτό.
   Ο δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας έλεγε ότι ορισμένοι, προκειμένου να εξυπηρετηθούν, παίρνουν ΤΑΧΙ. Χωρίς φυσικά το κόστος να πληρώνεται από το κράτος ως όφειλε, καθώς είναι αυτό που φέρει την ευθύνη για τον ειδικευμένο γιατρό που δεν υπάρχει.
   Ιδού πως διαμορφώνονται μάνι – μάνι οι δύο ταχύτητες. Στην πρώτη, εκείνοι που έχουν πρόσβαση και στην δεύτερη, οι άλλοι που είτε διανύουν πληρωμένα χιλιόμετρα για να κάνουν το εμβόλιο είτε δεν το κάνουν καθόλου διότι δεν υπάρχει δίπλα τους εμβολιαστικό κέντρο. Ωραία μέριμνα έχει ληφθεί!
γράφει η Βίκυ Καινούργιου στον Ταχυδρόμο της Άρτας

   Διαβάζοντας αυτό το ρεπορτάζ, δεν μπόρεσα να μη θυμηθώ τις δηλώσεις του βουλευτή Άρτας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Στύλιου, όταν τον Ιούνιο του 2019 επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Βουργαρελίου, στα πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας, και είχε δηλώσει, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που είχε δώσει, μαζί με τη φωτογραφία του, στα τοπικά ΜΜΕ: 


   «Οι Αρτινοί αλλά και όλοι οι πολίτες θέλουμε την Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που μας αξίζει [...] Η Νέα Δημοκρατία, έχει και την πολιτική βούληση και την τεχνογνωσία για να κάνει πράξη ένα αποτελεσματικό και δίκαιο Εθνικό Σύστημα Υγείας για όλους τους πολίτες».
   Το θυμήθηκα σαν ένα κακό ανέκδοτο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.