9 Μαρ 2021

Όλγα Γεροβασίλη: Όποιος παίζει με τη δημοκρατία, εκβράζεται από την ιστορία

- Παρέμβαση της Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτή Άρτας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Art TV
- Μητσοτάκης - Χρυσοχοΐδης επιχειρούν να γυρίσουν σε σκοτεινές εποχές μία χώρα με ισχυρό δημοκρατικό κίνημα


Σημεία παρέμβασης της Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτή Άρτας, στην τηλεόραση του Art TV και στη Β. Ευαγγελίου
  
  Κάθε μέρα οι γυναίκες αποδομούν τους μύθους της πατριαρχίας
   Με αφορμή την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, και στην αναφορά της δημοσιογράφου ότι η Όλγα Γεροβασίλη ήταν η πρώτη γυναίκα υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενός πόστου κατά παράδοση ανδρικού, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι παρά τις συζητήσεις που είχαν τότε προκληθεί, απεδείχθη, μία ακόμη φορά, ότι το γυναικείο φύλο στέκεται επιτυχώς σε κάθε θέση αποδομώντας οποιοδήποτε μύθο εξακολουθεί να περιβάλλει διακρίσεις που αφορούν ικανότητες αντιμετώπιση και συμπεριφορές.

  Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δείξαμε το δρόμο της ενδυνάμωσης του κοινωνικού ρόλου της ελληνικής αστυνομίας
   Η πανδημία και ο εγκλεισμός έχει φέρει τη γυναίκα σε δύσκολη θέση .Έχουν αυξηθεί τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας. Έχει σημασία λοιπόν σήμερα να επαναφέρω στη συζήτηση ότι από τη θέση της Υ.Προ.Πο το 2019 υπέγραψα το ΠΔ για τη σύσταση του τμήματος ενδοοικογενειακής βίας στην ΕΛ.ΑΣ με τμήματα σε όλους τους νομούς της επικράτειας και με την εκπαίδευση των στελεχών της ελληνικής αστυνομίας που θα αναλάμβαναν δράση σε αυτό το κρίσιμο πόστο. Με αυτόν τον τρόπο δείξαμε το δρόμο της ενδυνάμωσης του κοινωνικού ρόλου της ελληνικής αστυνομίας. Συνεπώς, το επαναφέρω σήμερα ξανά και ως αίτημα ώστε να συνεχίσει η ενδυνάμωση αυτών των τμημάτων ανά την Ελλάδα.

  Επί διακυβέρνησης ΝΔ, επιλέγουν το δρόμο της ενδυνάμωσης ενός ανεξέλεγκτα αυταρχικού ρόλου της ελληνικής αστυνομίας
   Με αφορμή τα συμβάντα στη Νέα Σμύρνη, η Γραμματέας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε τα εξής:
   Η στρατηγική έντασης, διχασμού και αυθαιρεσίας των αστυνομικών οργάνων και της τρομοκράτησης των πολιτών είναι πολιτική επιλογή της ΝΔ. Το πρελούδιο αυτής της ολοένα κλιμακούμενης τρομοκρατίας ξεκίνησε πολύ νωρίς, θυμίζω ενδεικτικά την εισβολή της αστυνομίας στην προβολή της ταινίας Τζόκερ τον Οκτώβριο του 2019, ακολούθησε η εισβολή στην οικία Ινδαρέ και σειρά άλλων περιστατικών αυθαίρετης αστυνομικής βίας.
   Χθες, στη Νέα Σμύρνη, ήταν ένα ακόμη μεγάλο βήμα κλιμάκωσης της πολιτικής επιλογής Μητσοτάκη-Χρυσοχοϊδη. Χθές, δεν είδαμε αστυνομικούς αλλά δράστες αλητείας. Ήμασταν μάρτυρες ανελέητου ξυλοδαρμού που δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση. Ό,τι και να έχει συμβεί. Αυτά είναι πρωτόγνωρα!
   Οι πολίτες στέκονται απέναντι σε αυτή την εκτροπή. Φάνηκε χθες από την αυθόρμητη πορεία διαμαρτυρίας που έγινε στη Νέα Σμύρνη.
   Η ίδια η αστυνομία βρίσκεται απέναντι σε αυτή την εκτροπή. Σήμερα είδαμε την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής να διαμαρτύρονται λέγοντας ότι δεν είναι αυτός ο ρόλος της αστυνομίας. Η ελληνική αστυνομία έχει καταβάλει μεγάλο κόπο για να αισθάνεται ο πολίτης δίπλα της ασφαλής. Σήμερα, με αυτή την πολιτική, φτάσαμε στο σημείο ο πολιτης να αισθάνεται τρόμο με την παρουσία της.
   Ο κ. Αλιβιζάτος σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά τη σύσταση της επιτροπής αστυνομικής αυθαιρεσίας δήλωσε ότι δεν έχει κληθεί ποτέ για τη διερεύνηση όλων αυτών των αυθαιρεσιών.

  Μητσοτάκης- Χρυσοχοΐδης επιχειρούν να γυρίσουν σε σκοτεινές εποχές μία χώρα με ισχυρό δημοκρατικό κίνημα
   Εν ολίγοις: Η ξεκάθαρη αυτή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης οφείλεται στην ανασφάλεια του κ. Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι η κοινωνία είναι απέναντι σε ό,τι έρχεται και καταφεύγει σε πράξεις ακραίου βίαιου συνετισμού ακόμη και της ύπαρξης του πολίτη, όπως αποδεικνύεται από τα χθεσινά συμβάντα.
   Για τον ίδιο ακριβώς λόγο η κυβέρνηση δρα χωρίς όρια, μοιράζοντας non paper στους βουλευτές της για να δώσουν το όνομα και την πολιτική ταυτότητα του συλληφθέντα και ξυλοκοπημένου πολίτη στα ΜΜΕ.
   Η Ελλάδα έκανε σημαντικά βήματα εκδημοκρατισμού κατά τη διάρκεια όλων των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων. Σήμερα δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Χρυσοχοΐδη επιχειρούν να γυρίσουν σε πολύ σκοτεινές εποχές μία χώρα με ισχυρό δημοκρατικό κίνημα.

   Δείτε ολόληρη την παρέμβαση της Όλγας Γεροβασίλη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Art TV:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.