30 Μαρ 2021

Συνάντηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας με τη νέα συντονίστρια της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Άρτας

- Ακόμα δεν έχουν φανεί οι πραγματικές επιπτώσεις της υγειονομικής και της συνακόλουθης οικονομικής κρίσης και των απανωτών πολύμηνων lockdown, καθώς βρισκόμαστε ακόμα σε αναστολή πολλών υποχρεώσεων των επαγγελματιών
- Μετά την αποτυχημένη και καταστροφική, όπως αποδείχθηκε, διαχείριση του «ακορντεόν», είναι επιτέλους καιρός η κυβέρνηση να πάρει όλα εκείνα τα υγειονομικά μέτρα, τα οποία θα επιτρέψουν το ασφαλές άνοιγμα της αγοράς, αποτρέποντας, έτσι, τα αθρόα λουκέτα και την εκτίναξη της ανεργίας


   Συνάντηση πραγματοποίησαν, το απόγευμα της Παρασκευής 26 Μαρτίου 2021, στο κτίριο του Επιμελητηρίου Άρτας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Γκολομάζος και η συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Άρτας, Αγλαΐα Νάτσικα, στο πλαίσιο των συναντήσεων της νέας συντονίστριας της Ν.Ε. με εκπροσώπους θεσμικών φορέων της Άρτας.
   Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην περιοχή μας και στις συνέπειες από την υγειονομική και τη συνακόλουθη οικονομική κρίση της πανδημίας και των απανωτών πολύμηνων lockdown.
   Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι ακόμα δεν έχουν φανεί οι πραγματικές επιπτώσεις, καθώς βρισκόμαστε ακόμα σε αναστολή πολλών υποχρεώσεων των επαγγελματιών. Το «μετά» είναι που τρομάζει, καθώς, όπως όλα δείχνουν, με τα μέχρι τώρα στοιχεία, πλήττεται η συντριπτική πλειοψηφία των μικρών επιχειρήσεων και ευνοούνται μόνο οι μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις. Εάν, λοιπόν, δεν υπάρξει ουσιαστική και γενναία στήριξή τους, απειλείται η βιωσιμότητα των μικρών επιχειρήσεων και διαφαίνεται το οριστικό κλείσιμο αρκετών από αυτές τους επόμενους μήνες.
   Έγινε συζήτηση για την ανάγκη διασύνδεσης του Πανεπιστημίου με την τοπική αγορά και η πορεία δημιουργίας του Βιομηχανικού Πάρκου Άρτας, για το οποίο, όπως τονίστηκε, παρατηρείται κωλυσιεργία, που εμποδίζει την κατασκευή ενός αναπτυξιακού έργου, απαραίτητου για την ευρύτερη περιοχή.
   Συζητήθηκαν, επίσης, οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, που αφορούν στην ανάγκη ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους το οποίο δημιουργήθηκε και διογκώθηκε την περίοδο των lockdown και στη διαχείριση της επιστρεπτέας προκαταβολής, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επιβαρύνει μελλοντικά τους ωφελούμενους. Από την πλευρά της κ. Νάτσικα, επισημάνθηκε πως όλα αυτά έχουν επανειλημμένα διατυπωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, για την ουσιαστική στήριξη της Μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και των εργαζομένων και μάλιστα με την κατάθεση σχετικών τροπολογιών στη Βουλή, αλλά απορρίπτονται συνεχώς από τη κυβέρνηση της ΝΔ.
   Κλείνοντας, η συντονίστρια της Ν.Ε. τόνισε ότι, μετά την αποτυχημένη και καταστροφική, όπως αποδείχθηκε, διαχείριση του «ακορντεόν», είναι επιτέλους καιρός η κυβέρνηση να πάρει όλα εκείνα τα υγειονομικά μέτρα, τα οποία θα επιτρέψουν το ασφαλές άνοιγμα της αγοράς, αποτρέποντας, έτσι, τα αθρόα λουκέτα και την εκτίναξη της ανεργίας.

 
   Η συνάντηση της νέας συντονίστριας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Άρτας με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας εντάσσεται στη σειρά συναντήσεων που έχουν προγραμματιστεί για το αμέσως επόμενο διάστημα με εκπροσώπους θεσμικών φορέων της περιοχής, στο πλαίσιο του ανοίγματος του κόμματος στην κοινωνία και της διαβούλευσης των προγραμματικών του θέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.