23 Μαρ 2021

Συνάντηση του προέδρου της ΕΛΜΕ Άρτας με τη νέα συντονίστρια της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Άρτας

- Κώστας Γεωργούλας: Η κυβέρνηση δεν «επένδυσε» στην ασφαλή λειτουργία των σχολείων, προσπάθησε να εργαλειοποιήσει την πανδημία, χρησιμοποιώντας την για να περάσει αντιεκπαιδευτικά μέτρα
- Αγλαΐα Νάτσικα: Η κυβέρνηση να σταματήσει να ακροβατεί με την υγειονομική ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών και να λάβει άμεσα μέτρα δίχως άλλες καθυστερήσεις και ψέματα, για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία
- Η πρώτη από μια σειρά συναντήσεων που έχουν προγραμματιστεί για το αμέσως επόμενο διάστημα με εκπροσώπους θεσμικών φορέων της περιοχής


   Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Άρτας, Κώστα Γεωργούλα, στα γραφεία της ΕΛΜΕ, είχε το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Μαρτίου 2021, η νέα συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Άρτας, Αγλαΐα Νάτσικα, στο πλαίσιο των επαφών της με θεσμικούς φορείς του τόπου μας.
   
   Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των εκπαιδευτικών και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ τόνισε ότι τα σχολεία παραμένουν κλειστά για μεγάλο διάστημα, καθώς η κυβέρνηση δεν «επένδυσε» στην ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας.
   Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπάθησε να εργαλειοποιήσει την πανδημία, χρησιμοποιώντας την για να περάσει αντιεκπαιδευτικά μέτρα, με αποτέλεσμα όλος ο εκπαιδευτικός κλάδος να βρίσκεται απέναντι στην Υπουργό Παιδείας και στην Κυβέρνηση.
   Συμπλήρωσε δε, ότι το Υπουργείο δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην τηλεκπαίδευση, παρά μόνο τονίζει την επιτυχία της, χωρίς να την απασχολεί, αν μπορούν μαθητές και εκπαιδευτικοί να ανταπεξέρθουν, τεχνολογικά, επαρκώς σ αυτή.
   
   Όσον αφορά την αξιολόγηση, ο πρόεδρος σημείωσε ότι ο εκπαιδευτικός κλάδος γύρισε την πλάτη στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι στον Νομό της Άρτας τα 31 από τα 32 σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ψήφισαν κατά της αξιολόγησης.
   Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών λειτουργούν χωρίς αιρετούς, μιας και όλα τα αιρετά μέλη τελούν υπό παραίτηση, οι οποίες δεν γίνονται δεκτές από το υπουργείο εδώ και 3 μήνες!
   Με αποτέλεσμα το ΠΥΣΔΕ να παίρνει αποφάσεις χωρίς την παρουσία των αιρετών, αλλά μόνο με τα μόνιμα μέλη, καθιστώντας έτσι τις όποιες αποφάσεις «παράνομες».
   
   Αίτημα των εκπαιδευτικών είναι να γίνουν εκλογές αιρετών, αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα και κανονικά η λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.
   

   Η συντονίστρια της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Άρτας μετέφερε τη στήριξή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στα αιτήματα των εκπαιδευτικών για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία και για μόνιμους διορισμούς και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα ζητώντας από την πρώτη στιγμή από την κυβέρνηση τη θωράκιση των σχολείων σε σχέση με τις υγειονομικές συνθήκες.
   Όμως, η κυβέρνηση ΝΔ επέλεξε να μην εφαρμόσει απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, όπως η μείωση των μαθητών ανά τμήμα και η αύξηση των τμημάτων, με αποτέλεσμα το μεγάλο εκπαιδευτικό κενό που δημιουργήθηκε με το κλείσιμο των σχολείων και την απόσταση των μαθητών από την εκπαιδευτική διαδικασία. Συμφώνησε με τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη εργαλοιοποίησε την πανδημία, για να περάσει αντιεκπαιδευτικά μέτρα, με αποτέλεσμα όλη η εκπαιδευτική κοινότητα να είναι σήμερα στους δρόμους
   Η κ. Νάτσικα τόνισε την ανάγκη να υπάρξει εμβολιασμός κατά προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς και συστηματικός επιδημιολογικός έλεγχος, μέσω τεστ, σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και επεσήμανε την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στους νόμους Κεραμέων, σχετικά με την αξιολόγηση και την οργάνωση των σχολείων, χαιρετίζοντας ως μήνυμα δημοκρατίας τη συντριπτική αποχή, με ποσοστά ρεκόρ άνω του 90%, στις εκλογές - παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, γεγονός που αποτελεί αδιάψευστη αποδοκιμασία της κυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας για τις μεθοδεύσεις τους.

   Κλείνοντας, κάλεσε το υπουργείο Παιδείας να σταματήσει να ακροβατεί με την υγειονομική ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών και να λάβει άμεσα μέτρα δίχως άλλες καθυστερήσεις και ψέματα, όπως επίσης να συνομιλήσει επιτέλους με την εκπαιδευτική κοινότητα και να ακούσει τα αιτήματά της.
   
   Η συνάντηση της νέας συντονίστριας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Άρτας με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ ήταν η πρώτη από μια σειρά συναντήσεων που έχουν προγραμματιστεί για το αμέσως επόμενο διάστημα με εκπροσώπους θεσμικών φορέων της περιοχής, στο πλαίσιο του ανοίγματος του κόμματος στην κοινωνία και της διαβούλευσης των προγραμματικών του θέσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.