19 Μαρ 2021

Δεν είναι γελοίο. Είναι επικίνδυνο...

Στις σημερινές συνθήκες, αυτό το τεράστιο έλλειμμα σοβαρότητας, που επιδεικνύει η κυβέρνηση, δεν είναι γελοίο. Είναι επικίνδυνο...


   Οι λόγοι που η κυβέρνηση επείγεται να ανοίξει την αγορά είναι φυσικά η απελπισία των επιχειρηματιών, η υστέρηση στα δημόσια έσοδα και η απροθυμία καταβολής άλλων ενισχύσεων. Και το κάνει με τα νοσοκομεία γεμάτα. Πόσο ορθολογικό ακούγεται αυτό;
   Η απάντηση είναι απλή. Είναι τόσο ορθολογικό, όσο όλα όσα έχουμε δει τους τελευταίους τέσσερις μήνες: ανυπαρξία τεστ και απροθυμία λήψης μέτρων, που προκάλεσαν μια ανυπολόγιστη υγειονομική καταστροφή στη Θεσσαλονίκη.
   Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που κυκλοφορούν πηγμένα στον κόσμο, καθώς ο διαγωνισμός προμήθειας λεωφορείων ματαιώθηκε και εδώ και επτά μήνες δεν έχει καταστεί δυνατόν να γίνει καινούριος.
   Χώροι εργασίας, και ιδιαίτερα μεγάλα εργοστάσια, που λειτουργούν χωρίς υγειονομικούς κανόνες και χωρίς πρωτόκολλα, με αποτέλεσμα τη διασπορά του κορωνοϊού στη Δυτική Αττική, τη Δυτική Θεσσαλονίκη και πολλές άλλες βιομηχανικές περιοχές.
   Σχολεία με 27 μαθητές στην τάξη, χωρίς τεστ και χωρίς επιδημιολογική επιτήρηση, με τους καθηγητές ανεμβολίαστους.
   Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους το lockdown του περασμένου Οκτωβρίου, στο οποίο μπήκαμε με 700 κρούσματα την ημέρα, κρατάει μέχρι σήμερα, με τα κρούσματα να έχουν πενταπλασιαστεί.
   Αλλά η κυβέρνηση μελετά χαλάρωση, με τα νοσοκομεία να έχουν γονατίσει και ανθρώπους να διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ.
   Ας συνυπολογίσουμε ότι, μέσα σε όλα αυτά, η κυβέρνηση βρήκε ευκαιρία να σπρώξει «εμβληματικές μεταρρυθμίσεις», όπως ο Πτωχευτικός Κώδικας και η μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ. Κι ας προσθέσουμε την αξιοθρήνητη προσπάθεια που καταβάλλεται τώρα, να φορτωθεί η έξαρση των κρουσμάτων στην κακοψυχιά και τη μοχθηρία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
   Θα ήταν γελοίο, αν δεν αφορούσε τη δημόσια υγεία και τις ζωές ανθρώπων. Αλλά στις σημερινές συνθήκες, αυτό το τεράστιο έλλειμμα σοβαρότητας, που επιδεικνύει η κυβέρνηση, δεν είναι γελοίο. Είναι επικίνδυνο.
το editorial στη σημερινή ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.