12 Μαρ 2021

Παράλογο, κι όμως πραγματικό: Εν μέσω πανδημίας, το κέντρο της Άρτας ΔΕΝ έχει απολυμανθεί εδώ και περίπου δυόμισι μήνες!

- Ισχύει ότι ο προϊστάμενος της Καθαριότητας του Δ. Αρταίων έδωσε πληροφορίες, που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα και, εάν ναι, γιατί;
- Ακούστε τις αποκαλυπτικές τηλεφωνικές συνομιλίες


   Ένα άκρως ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ δημοσιεύει σήμερα στον Μαχητή Άρτας η συμπατριώτισσά μας δημοσιογράφος Ειρήνη Κατσούλα.
   Το αναδημοσιεύω ως έχει: 
Εν μέσω πανδημίας, το κέντρο της Άρτας ΔΕΝ έχει απολυμανθεί τους τελευταίους δυόμισι μήνες!


Γιατί ο προϊστάμενος της Καθαριότητας του Δ. Αρταίων μας έδωσε πληροφορίες που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα; Ακούστε τις τηλεφωνικές συνομιλίες παρακάτω
Της Ειρήνης Κατσούλα

   Φαίνεται παράλογο, κι όμως είναι πραγματικότητα, ότι εν μέσω πανδημίας το κέντρο της Άρτας δεν έχει απολυμανθεί από το Δήμο Αρταίων εδώ και περίπου δυόμισι μήνες! Καθημερινά διασχίζουμε την αγορά της Άρτας δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες πολίτες, κι όμως, από τις γιορτές των Χριστουγέννων έως σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία απολύτως απολύμανση κατά του κορωνοϊού. Διανύουμε μια περίοδο όπου τα κρούσματα αυξήθηκαν αισθητά. Το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας παλεύει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, το διοικητικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν καθημερινά τιτάνιο αγώνα για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και τις νέες προκλήσεις και κυρίως, για να βοηθήσουν όσους συμπολίτες μας έχουν νοσήσει από τον ιό.
   Κι ενώ λοιπόν πάνω στο νοσοκομείο τα πράγματα θυμίζουν “πεδίο μάχης”, κάτω στην αγορά της πόλης μας η εικόνα είναι διαφορετική, όμορφα διαφορετική, όμως γνωρίζατε πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος που ελλοχεύει εκεί; Μάλλον όχι…
   Διασχίζοντας, λοιπόν, την κεντρική αγορά της πόλης μας, βλέπουμε καθημερινά συμπολίτες μας να κάθονται στα παγκάκια της κεντρικής πλατείας με έναν καφέ στο χέρι, ενώ τα παιδάκια παίζουν ανέμελα στην πλατεία του Αγ. Δημητρίου και τα σκαλιά εκεί είναι συνήθως γεμάτα κόσμο, ως μια ευκαιρία λίγης χαλάρωσης έξω από το σπίτι.
   Γνωρίζατε ότι τα παγκάκια αυτά όπου καθημερινά καθόμαστε όλοι εμείς οι πολίτες της Άρτας, τα σκαλιά, τα πεζούλια και γενικότερα όλη η Σκουφά δεν έχουν απολυμανθεί εδώ και δυόμισι μήνες; Κι όμως, είναι αλήθεια… Εκτός κι αν κάποιοι φορείς θεωρούν το νερό της βροχής ως πλύσιμο, ωστόσο απ’ όσο γνωρίζουμε το νερό της βροχής δεν απολυμαίνει κιόλας…
   Στην προσπάθειά μας να διασταυρώσουμε τα στοιχεία που είχαμε, επικοινωνήσαμε με τους εξής παρακάτω φορείς: με τον κ. Νικόλαο Μάζη (Πρόεδρο των εργαζομένων του Δ. Αρταίων), με τον κ. Νίκο Νικολάου (Προϊστάμενο της Καθαριότητας του Δ. Αρταίων) και με την κα. Αλεξάνδρα Τυρολόγου (Επόπτη Καθαριότητας, υπεύθυνη για την οδοσάρωση της πόλης).
   Παρακάτω, ακολουθεί ένα οκτάλεπτο ηχητικό με τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους συγκεκριμένους φορείς, σε μια προσπάθειά μας να μάθουμε την αλήθεια.
 

   Το ενδιαφέρον στο ηχητικό αυτό είναι ότι ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δ. Αρταίων, ο κ. Νικολάου, ενώ τον ενημερώσαμε για την καταγραφή της τηλεφωνικής μας συνομιλίας, κι ενώ του επισημάναμε ότι θέλουμε μια επίσημη απάντηση από την πλευρά του, ο ίδιος μας έδωσε πληροφορίες που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα κι όταν αργότερα επικοινωνήσαμε και δεύτερη φορά μαζί του σε μια προσπάθεια να δούμε ποια είναι τελικά η αλήθεια, ο ίδιος (όπως θα ακούσετε) μας έβαλε τις φωνές, μιλώντας σε έντονο τόνο…!
   Το ηχητικό που ακολουθεί είναι αποκλειστικό και αξίζει να το ακούσετε… Πριν το ακούσετε όμως, να επισημάνω ότι το γεγονός αυτό - και λέω ΓΕΓΟΝΟΣ γιατί διασταυρώθηκε από το “Μαχητή Άρτας” ότι δεν πρόκειται για ανυπόστατα σχόλια αλλά για μια πραγματικότητα- το επιβεβαίωσε και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δ. Αρταίων, Γιώργος Πανέτας, που προς τιμήν του μίλησε ευθαρσώς και ειλικρινά, επισημαίνοντας (σε μια συνέντευξη που είχα μαζί του και θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες) ότι θα γίνει προσπάθεια να ξεκινήσουν ξανά οι απολυμάνσεις στο κέντρο της Άρτας από την ερχόμενη Τρίτη, γιατί πράγματι είχαν σταματήσει εδώ και δυόμισι μήνες.

   Ακούστε το ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ηχητικό παρακάτω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.